|

Jumari marca Bucatarescu

Jumari …cu de toate! Asa imi inchei anul, gatind o “porcarie” gustoasa. Am cumparat fleici foarte grase, cu o dara subtire de carne, nu mai mare de un deget. Le-am taiat pe latime, cam de doua degete. Inainte, insa, am pus in tigaie putina apa cu sare, piper si boia de ardei. Jumarile am inceput sa le pun in centrul tigaii, pe masura ce aceasta se usca inspre margini. Dupa cateva minute, cand au inceput sa sfaraie, am adaugat solzisoriii de ceapa. Din cand in cand, am scuturat tigaia energic, ca sa nu se prinda de fund. Separat, am pregatit cartofii la cuptor. Am pus in vasul de Jena vin alb dulce cu ulei de masline, apoi cubuletele de cartofi si o gutuie taiata tot cubulete. Peste acestea, am pus ierburi uscate (oregano si rozmarin), dar si feliute stravezii de usturoi. Dupa cinci minute, peste cartofii astfel tratati, am turnat jumarile – pe jumatate facute – din tigaie, scurse de untura (pe care am pus-o la pastrare intr-un borcan, impreuna cu cativa catei de usturoi si un ardei iute rosu). Peste stratul de jumari, am pus feliute subtiri de ceapa si o punga de rosii cherry si goldean pear congelate asta-vara (productie proprie). Dupa alte 20 minute la foc mic, tortul de jumari, care devenisera crocante, a fost gata. Ca salata, am facut una de varza acra, din butoiasul de pe balcon. Fiindca am pus si o varza rosie intre celelalte, s-au colorat toate rozaliu superb. La salata am pus ulei de masline, otet balsamic, piper verde si boia dulce.

Ultima masa savuroasa din 2010!

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “Jumari marca Bucatarescu”

  1. Liana Toma says:

    Sa va fie de bine!
    Eu cu porcariile astea as face niste pogacele cu jumari, de te lingi pe degete! ;-)
    Un An Nou fericit, cu multa intelegere si dragoste! La multi ani!

  2. Bucatarescu says:

    Un 2011 senzual, savuros, baubil!

Leave a Reply