|

Muschi de porc cu legume la cuptor / BARBAT LA CRATITA (1)

Inca o dovada ca barbatii sunt cei mai buni si mai pasionati bucatari! Sa incepem cu lucrurile aparent simple, in cadrul unei noi rubrici sustinute de un gastronom impatimit : barbatlacratita.blogspot.com

Ingrediente reteta Muschi porc cu legume la cuptor

  • 300 g muschi de porc (8 felii mici)
  • 4 felii bacon
  • 200 ml vin rosu
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 vanata
  • pentru garnitura de legume:
  • 1/2 vanata
  • un dovlecel
  • un ardei capia
  • un morcov
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • ulei, sare si piper

Modul de preparare a retetei

Daca nu este deja feliat, taiem muschiul de porc felii de grosimea unui deget. Batem putin feliile de muschi de porc, le saram si le piperam. Apoi pregatim marinata, adica amestecam vinul cu cele doua lingurite de cimbru si usturoiul pisat. In amestecul rezultat punem feliile de de muschi de porc si le bagam la frigider pentru cateva zeci de minute. Din cand in cand trebuie sa ne amintim sa intoarcem feliile de muschi de porc pentru a fi siguri ca toate sunt acoperite de marinata.

Atunci cand feliile de muschi de porc sunt aproape marinate, ne apucam sa taiem legumele. Am taiat ceapa in patru bucati, morcovul rondele, ardeiul capia si dovlecelul bastonase iar vanata rondele pe care apoi le-am injumatatit. Punem legumele taiate in tava in care urmeaza sa bagam la cuptor muschiul de porc si le asezonam cu sare, piper, ulei de masline si cateva linguri de vin.

Taiem cealalta jumatate de vanata rondele pe care le frigem cateva minute pe gratar, grill sau tigaie teflonata. Scoatem feliile de muschi de porc de la marinat, le scurgem bine de zeama si apoi “construim” turnulete alternand feliile de carne cu cele de vanata. In cazul in care exprimarea mea vi se pare confuza (si nici n-aveti experienta in constructii), procedeul se vede clar in pozele atasate retetei :)

Invelim apoi cu cate doua felii de bacon fiecare turnulet de muschi de porc si vanata iar la sfarsit introducem in mijlocul lor cate un fir de rozmarin (pentru aceasta am intepat in prealabil fiecare turnulet de muschi cu ajutorul unui betisor de frigarui). Punem turnuletele de muschi de porc si vanata in tava alaturi de legume si introducem tava in cuptorul preincalzit. Muschiul de porc la cuptor ar trebui sa fie gata in aproximativ 30 minute, dar nu strica totusi sa-l verificam inainte de a-l scoate.

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de porc!

Pofta buna! Mai multe retete aici: barbatlacratita.blogspot.com

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “Muschi de porc cu legume la cuptor / BARBAT LA CRATITA (1)”

  1. Bucatarescu says:

    De maine, inca o rubrica-surpriza sustinuta de un alt barbat, pasionat gastronom!!!

Leave a Reply