|

TOP 10 Graz …in imagini

Cele mai provocatoare 10 lucruri care mi-au placut la Graz, unde am fost invitat de Austria.info:

10. VINUL FIERT – “Gluhwein” (exista in mai multe variante: vin rosu, vin alb, vin rose – Schilcher, must, punch cu fructe, vin cu Aperol, vin cu  …orice altceva)

9.TURNUL CU CEAS de pe Schlossberg (tot ce s-a mai putut salva dupa tratatul de pace cu Napoleon, care, suparat ca  nu o putuse cuceri, a cerut dinamitarea cetatii)

8.STUBING – Muzeul Satului in varianta austriaca

7.MUZEUL ARMURILOR si armelor medievale (in cladirea fostului arsenal al orasului)

6.PIATA KAISER JOSEPH – numai produse bio produse in regiunea Styria (Steiermark)

5.CASTANELE PRAJITE – 2,20 euro cornetul fierbinte, la tot pasul

4.GALERIA DE ARTA MODERNA – Kunst Haus  a.k.a. “The Friendly Alien”

3.PIETELE DE ADVENT- deschise in cele 4 saptamani dinaintea Craciunului

2.RESTAURANTUL STAINZERBAUER – cea mai buna mancare cu specific local, cu vita Almo si dovleac declinat in fel si chip

1.SCHMALZBROT – adica …paine cu untura, la ce va gandeati???

Pentru conformitate:

www.visitgraz.com, www.graztourismus.at

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “TOP 10 Graz …in imagini”

  1. Adriana Parissi says:

    Dan, ce e acela Aperol? Spui vin cu aperol, dar nu stiu ce e aia.

    Cit despre castane, mi-ai facut pofta. Ma duc sa cumpar de la greci si sa le fac acasa in cuptor. Stii ca se cresteaza nitel in captul alb si se lasa 12 ore in apa, apoi se coc pe jar. Cum eu am semineu cu gaz o sa le fac in cuptor.

    Cit despre dovleac eu am o reteta buna cu ardei gras rosu, cartofi cubulete, mirodenii frantuzesti, 1 lg otet balsamic si 4 lg ulei masline, amestecat cu miinile sa fie toate legumele acoperite cu ulei simirodenii, pus in tava, la cuptor, foc mediu… o minune. Cum era dovleacul acela pregatit? mersi.

  2. Bucatarescu says:

    Aperol e un aperitiv italienesc din ierburi, ceva intre Ramazzotti si Campari.
    Iar dovleacul – austriecii il gatesc in fel si chip: supa-crema, piure (dres tot cu ulei de dovleac) etc.

Leave a Reply