|

BUCURESTIUL INSULAR: Meniul saptamanii (2) …recomandat de Bucatarescu: salata Josephine cu piept de rata afumat, “triunghiul conjugal” cu somon, tort de ciocolata cu fructe de padure/15 FOTO desucheate

M-am reintors la Bucurestiul Insular, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru o noua propunere de degustare din meniul a la carte propus de chef Tatian Aldea si Mircea Poenaru, proprietarul frumoasei cladiri monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr.  24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, in curand, voi lansa un program de happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri cu vedete…

De aceasta data, am inceput seara cu o Salata Josephine – din piept afumat de rata si ficatei de pasare asezati pe un pat de salata mixta. Salata era dreasa cu ulei de masline virgin si otet balsamic. Sarea folosita era de de mare, iar piperul negru era proaspat rasnit. Aroma predominanta ramanea, insa, cea de afumatura rafinata, pe care am dublat-o cu un pahar de vin alb sec de Segarcea.

Fiind poftit in salonul secret al casei (beneficiind si de o intrare separata), departe de ochi indiscreti m-am rasfatat, apoi, cu Triunghiul Conjugal, o savanta si concupiscenta impletitura de file de somon cu dorada, prezentata lasciv pe un pat de spanac si agrementata de un sos de smantana cu ceapa, mustar de Dijon (cu hrean, adica) si foi de dafin. Evident, am folosit piper alb proaspat rasnit si am continuat cu vinul alb sec, usor acidulat.

Cum stiti, nu ma pot abtine de la deserturile fine! Asa ca am comis-o din nou, dedulcind-ma cu o tarta cu fructe de padure, dublata de o crema de vanilie, ce mai, o nebunie! Prezentarea desertului a fost una pe masura, o veritabila mica opera de arta culinara, in care surpriza era adusa de paharul rasturnat alene, din care se scurgea cremuta…

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply