|

CASTIGATORII concursului “Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii” / 5 PREMII

Cele 5 CASTIGATOARE ale concursului CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII au trimis retete apetisante si pe care copiii vor dori sa le pregateasca impreuna cu mamicile lor. Iata selectia pe care am facut-o impreuna cu Lali si Nana:

VIOLETA POSTOLACHE

Rosii umplute gargarite
Ingrediente(pentru 8 gargarite)
4 rosii mai micute
100 gr crema de branza
1 lingurita maioneza
1 lingurita margarina
1 legatura marar
sare,piper
Mod de preparare

Se freaca urda cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt ,sarea si piperul.

Se taie in doua rosiile,se scobeste miezul si se umplu cu crema de branza.
Pe un platou se asaza cateva fire de marar apoi punem rosiile umplute cu fata in jos.

Apoi in loc de cap punem o maslina, pe care facem ochii cu maioneza. Din bucatele de maslina facem punctuletetele de pe aripi.

LIANA TOMA

Arici veseli

http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/11/arici-veseli.html

Ingrediente:

6 oua,
o cutie crema de branza Apetito(130g),
cascaval de vaca,
telemea de oaie.
smantana,
o ridiche,
ceapa verde.

Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, apoi dupa 15 minute se pun in apa rece ca sa se decojeasca mai usor.
Cureti ouale de coaja, le tai in jumatate pe orizontala si scoti cu grija galbenusurile, fara sa se rupa albusurile.

Crema de branza se amesteca cu galbenusurile si cascavalul rase pe razatoarea mica,telemeua de oaie si se adauga smantana- cateva lingurite, pana cand compozitia devine suficient de pufoasa.
Cantitatile se pun  dupa ochi…si gust…crema de branza fiind putina, am pus mai mult din celelalte…

Umpli albusurile cu compozitia preparata, asezi ouale umplute pe un platou tapetat cu frunze de salata verde-se pot folosi si  frunze de ridiche-si ardei gras rosu-eu am folosit felii de ridiche.

Decorezi fiecare ou cu frunze de ceapa verde, imitand tepii de arici.
Perfecte sunt cozile de ceapa chivas-dar se poate si cu ceapa noastra verde.

Insufletesti aricii cu cubulete de ardei gras rosu sau ridiche pentru ochi si o bucatica de ceapa verde pentru nas.

Aricii astia inofensivi au fost mancati repede. Prea repede…

FLORINA VLAD

Cuscus cu capsuni
200 gr. cuscus
400 gr ceai de fructe de padure( sau zmeura, capsuni)
50 gr muguri de pin
2 lingurite miere
100 gr capsuni
Se face si se toarna ceaiul fierbinte peste cuscus si se acopera. Se lasa 20 min pana cand cuscusul absoarbe tot ceaiul apoi se mesteca cu furculita. Se adauga mierea, mugurii de pin (se pot folosi si seminte de florea soarelui, alune sau nuci maruntite) si capsunile taiate feliute. Se poate servi atat cald cat si rece. Optional se poate orna cu o lingura de smantana sau frisca.
ANETA FRUNZA
Pere in sos de ciocolata

Ingrediente:-4 pere
-2 bete de scortisoara
-1 ghimbir proaspat
-200 ml suc de portocale (eu am folosit de portocale rosii)
-800 ml apa
-coaja si sucul de la o lamaie
-200 gr de zahar

Mod de lucru:

Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si dam la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba, vom curata perele,lasandu-le coditele si ghimbirul pe care il vom taia cubulete.Cand apa si sucul de portocale a inceput sa fiarba, vom adauga betele de scortisoara, sucul si coaja de lamaie, ghimbirul si perele.
Vom lasa totul sa fiarba la foc domol, cam 15 min.
Cand perele au fiert, le scoatem pe un servetel absorbant si le lasam sa se raceasca.Pana se racesc, vom pregati un sos de ciocolata.
Eu am facut un sos din cacao si margarina, pentru ca aveam nevoie de un desert de post.
Asadar: intr-un ibric am pus 100 ml suc in care au fiert perele, 2 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 50 gr. margarina.
Punem la fiert pe foc mediu, pana cand avem un sos gros ce poate curge.
Cand sosul este gata, pe o farfurie,punem perele, le imbracam cu sos si le presaram cu fulgi de migdale.
Cum am spus, eu l-am folosit ca un desert de post si am servit fara inghetata.
Este delicios !

MIRELA MICLESCU

Briose motate

Ingrediente: 2 oua,3 linguri de zahar,o jumatate plic de praf de copt,2 linguri de ulei ,3 sau 4 linguri de faina (depinde de cat de mari sunt ouale )
100 g ciocolata topita inpreuna cu 5 linguri de frisca lichida pentru decor.
Preparare: Batem ouale spuma intregi  pana isi tripleaza volumul,se adauga zaharul .Apoi se amesteca faina cu praful de copt.Adaugam si uleiul si apoi faina in ploaie .Punem compozitia in hartie de briose si le dam la copt.Ornam cu ciocolata topita si putina frisca
Compozitia este suficienta pentru cca 12 briose.

PREMII: Cate un exemplar din carte impreuna cu autografe de la Lali si Nana! Unele dintre retete vor fi introduse – impereuna cu numele autoarelor – in editia a doua a cartii, care va aparea, probabil, in toamna la Ed. Lifestyle. Primele doua premii au fost deja trimise. Pentru urmatoarele trei cerem ingaduinta de a mai astepta cam 10 zile, pana cand Lali isi va scoate mana din ghips si va putea semna pe carti.

Citeste si:

Tags: , ,

19 Responses for “CASTIGATORII concursului “Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii” / 5 PREMII”

  1. mirela says:

    Wow ,ma bucur enorm si abia astept sa primim cartea .Sa mai schimbam meniul si idei de la alte mamici.Piticii mei ar papa ceva bun :D

  2. Liana Toma says:

    Merci frumos! O sa primim si noi macar un exemplar din editia a doua, in calitate de autoare, nu-i asa? ;-)

  3. Bucatarescu says:

    Evident!

  4. mirela says:

    Ce bine ar fi sa primi si un aldoulea exemplar,sa ne mandrim cu ele sa le aratam nepotilor.Poate ne face bucatarescu vreo surpriza:D

  5. flower says:

    Buna. Uite ce rugaminte am Bucatarescu….. dupa ce m-am trezit cu chef de citit, asa matinal, am luat ,,Poftele…” tale si mi-am dat seama ca esti un tip ,,misto” (am citit termenul si la tine in carte :) )
    Vreau sa fac un tort…. combinat asa: blat alb, pufoooooos cu o crema spumoasa si delicioasa de ciocolata, fie un blat cu nuca sau cacao si o crema albaaaaaa, spumoasaaaaaaa, din ciocolata (alba evident) sau altceva……
    Astept sugestii…..probate
    Va rog frumooooooos
    Have a nice daaaay!

  6. Bucatarescu says:

    Eu nu sunt mare specialist in torturi, dar prefer crema de ciocolata neagra, eventual aditivata cu fasiute de coaja de portocala. Poti experimenta, incorporand ghimbir ras fin sau orice alt ingredient, dupa …pofte!

  7. flower says:

    Multumesc frumos!

  8. Adriana Parissi says:

    Flower, Bucatarescu e un tip misto si la propriu si la figurat :) sper sa nu se supere Nana pe mine, dar asa e, un tip de nota zece :)
    Cit priveste tortul eu as topi niste ciocolata alba pe bain mare cu niste unt si coaja rasa de portocala si as turna amestecul peste un blat pufos (pandispan daca vrei mai putine calorii) bine insiropat cu un sirop de zahar, apa si esenta de rom sau rom de-a dreptul.. Va arata ca o glazura ( de amandina daca vrei) alba. Evident poti inlocui ciocolata alba cu amaruie, in care caz te sfatuies sa pui si vreo 2 linguri de cafea tare, gata preparata sau ness cafe pudra. Scoate mai bine in evindenta gustul de ciocolata.

  9. mirela says:

    Mai asteptam cartile??Eu am inteles ca o sa le primesc pe amandoua,dar cand?????????????????

  10. Liana Toma says:

    Mirela-editia a doua a manualului e in lucru, de-abia prin toamna o sa apara…sau cel putin eu asa am inteles de la Bucatarescu.

  11. Bucatarescu says:

    Corect. Editia a doua va aparea in toamna, intre timp Nana pregateste o carte surpriza paertial inrudita ca tematica!!!

  12. Liana Toma says:

    O carte surpriza? Ce mesteresc copii sau ceva jocuri, poezii? ;-)

  13. Bucatarescu says:

    nu ai ghicit:::))))

  14. mirela says:

    Sunt oarecum nelamurita ,nu stiam ce este cu cartea,nu am mai primit nimic si nici vreun mesaj ceva.Multumesc pentru lamuriri Bucatarescu,. Te pup Liana !

  15. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-N-am ghicit? :( Oarecum inrudita…hm…Cel mai trasnit manual de facut bani pentru copii? lol
    @Mirela- pupici :*

  16. mirela says:

    Asteptam surpriza si eu in continuare manualul .Bucatarescu stie ceva ?Vreun zvon ?
    Si mie mi-ar trebui un manual de facut bani ,Lana esti tare :D ,si eu te pup

  17. mirela says:

    Nici aici nu imi raspunde nimeni

  18. flower says:

    Multumesc adriana pentru reteta. Acum am citit-o, ca mi-am amintit de cartea pe care am castigat-o…..dar nu am primit-o.
    Bucatarescuuuuu, Lianaaaaa, Nanaaaaaa….. ne aude cineva?

  19. Bucatarescu says:

    Intre timp, am comunicat cu Flower si situatia se va remedia curand.

Leave a Reply