CASTIGATORII concursului “Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii” / 5 PREMII
Cele 5 CASTIGATOARE ale concursului CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII au trimis retete apetisante si pe care copiii vor dori sa le pregateasca impreuna cu mamicile lor. Iata selectia pe care am facut-o impreuna cu Lali si Nana:
Se freaca urda cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt ,sarea si piperul.
Apoi in loc de cap punem o maslina, pe care facem ochii cu maioneza. Din bucatele de maslina facem punctuletetele de pe aripi.
Arici veseli
http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/11/arici-veseli.html
Ingrediente:
6 oua,
o cutie crema de branza Apetito(130g),
cascaval de vaca,
telemea de oaie.
smantana,
o ridiche,
ceapa verde.
Mod de preparare:
Ouale se pun la fiert in apa cu sare, apoi dupa 15 minute se pun in apa rece ca sa se decojeasca mai usor.
Cureti ouale de coaja, le tai in jumatate pe orizontala si scoti cu grija galbenusurile, fara sa se rupa albusurile.
Crema de branza se amesteca cu galbenusurile si cascavalul rase pe razatoarea mica,telemeua de oaie si se adauga smantana- cateva lingurite, pana cand compozitia devine suficient de pufoasa.
Cantitatile se pun dupa ochi…si gust…crema de branza fiind putina, am pus mai mult din celelalte…
Umpli albusurile cu compozitia preparata, asezi ouale umplute pe un platou tapetat cu frunze de salata verde-se pot folosi si frunze de ridiche-si ardei gras rosu-eu am folosit felii de ridiche.
Decorezi fiecare ou cu frunze de ceapa verde, imitand tepii de arici.
Perfecte sunt cozile de ceapa chivas-dar se poate si cu ceapa noastra verde.
Insufletesti aricii cu cubulete de ardei gras rosu sau ridiche pentru ochi si o bucatica de ceapa verde pentru nas.
Aricii astia inofensivi au fost mancati repede. Prea repede…
-2 bete de scortisoara
-1 ghimbir proaspat
-200 ml suc de portocale (eu am folosit de portocale rosii)
-800 ml apa
-coaja si sucul de la o lamaie
-200 gr de zahar
Mod de lucru:
Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si dam la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba, vom curata perele,lasandu-le coditele si ghimbirul pe care il vom taia cubulete.Cand apa si sucul de portocale a inceput sa fiarba, vom adauga betele de scortisoara, sucul si coaja de lamaie, ghimbirul si perele.
Vom lasa totul sa fiarba la foc domol, cam 15 min.
Cand perele au fiert, le scoatem pe un servetel absorbant si le lasam sa se raceasca.Pana se racesc, vom pregati un sos de ciocolata.
Eu am facut un sos din cacao si margarina, pentru ca aveam nevoie de un desert de post.
Asadar: intr-un ibric am pus 100 ml suc in care au fiert perele, 2 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 50 gr. margarina.
Punem la fiert pe foc mediu, pana cand avem un sos gros ce poate curge.
Cand sosul este gata, pe o farfurie,punem perele, le imbracam cu sos si le presaram cu fulgi de migdale.
Cum am spus, eu l-am folosit ca un desert de post si am servit fara inghetata.
Este delicios !
Briose motate
PREMII: Cate un exemplar din carte impreuna cu autografe de la Lali si Nana! Unele dintre retete vor fi introduse – impereuna cu numele autoarelor – in editia a doua a cartii, care va aparea, probabil, in toamna la Ed. Lifestyle. Primele doua premii au fost deja trimise. Pentru urmatoarele trei cerem ingaduinta de a mai astepta cam 10 zile, pana cand Lali isi va scoate mana din ghips si va putea semna pe carti.
Wow ,ma bucur enorm si abia astept sa primim cartea .Sa mai schimbam meniul si idei de la alte mamici.Piticii mei ar papa ceva bun
Merci frumos! O sa primim si noi macar un exemplar din editia a doua, in calitate de autoare, nu-i asa?
Evident!
Ce bine ar fi sa primi si un aldoulea exemplar,sa ne mandrim cu ele sa le aratam nepotilor.Poate ne face bucatarescu vreo surpriza:D
Buna. Uite ce rugaminte am Bucatarescu….. dupa ce m-am trezit cu chef de citit, asa matinal, am luat ,,Poftele…” tale si mi-am dat seama ca esti un tip ,,misto” (am citit termenul si la tine in carte
)
Vreau sa fac un tort…. combinat asa: blat alb, pufoooooos cu o crema spumoasa si delicioasa de ciocolata, fie un blat cu nuca sau cacao si o crema albaaaaaa, spumoasaaaaaaa, din ciocolata (alba evident) sau altceva……
Astept sugestii…..probate
Va rog frumooooooos
Have a nice daaaay!
Eu nu sunt mare specialist in torturi, dar prefer crema de ciocolata neagra, eventual aditivata cu fasiute de coaja de portocala. Poti experimenta, incorporand ghimbir ras fin sau orice alt ingredient, dupa …pofte!
Multumesc frumos!
Flower, Bucatarescu e un tip misto si la propriu si la figurat
sper sa nu se supere Nana pe mine, dar asa e, un tip de nota zece 
Cit priveste tortul eu as topi niste ciocolata alba pe bain mare cu niste unt si coaja rasa de portocala si as turna amestecul peste un blat pufos (pandispan daca vrei mai putine calorii) bine insiropat cu un sirop de zahar, apa si esenta de rom sau rom de-a dreptul.. Va arata ca o glazura ( de amandina daca vrei) alba. Evident poti inlocui ciocolata alba cu amaruie, in care caz te sfatuies sa pui si vreo 2 linguri de cafea tare, gata preparata sau ness cafe pudra. Scoate mai bine in evindenta gustul de ciocolata.
Mai asteptam cartile??Eu am inteles ca o sa le primesc pe amandoua,dar cand?????????????????
Mirela-editia a doua a manualului e in lucru, de-abia prin toamna o sa apara…sau cel putin eu asa am inteles de la Bucatarescu.
Corect. Editia a doua va aparea in toamna, intre timp Nana pregateste o carte surpriza paertial inrudita ca tematica!!!
O carte surpriza? Ce mesteresc copii sau ceva jocuri, poezii?
nu ai ghicit:::))))
Sunt oarecum nelamurita ,nu stiam ce este cu cartea,nu am mai primit nimic si nici vreun mesaj ceva.Multumesc pentru lamuriri Bucatarescu,. Te pup Liana !
@Bucatarescu-N-am ghicit?
Oarecum inrudita…hm…Cel mai trasnit manual de facut bani pentru copii? lol
@Mirela- pupici :*
Asteptam surpriza si eu in continuare manualul .Bucatarescu stie ceva ?Vreun zvon ?
,si eu te pup
Si mie mi-ar trebui un manual de facut bani ,Lana esti tare
Nici aici nu imi raspunde nimeni
Multumesc adriana pentru reteta. Acum am citit-o, ca mi-am amintit de cartea pe care am castigat-o…..dar nu am primit-o.
Bucatarescuuuuu, Lianaaaaa, Nanaaaaaa….. ne aude cineva?
Intre timp, am comunicat cu Flower si situatia se va remedia curand.