|

CONCURS Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii (4-7) / Al doilea PREMIU

LIANA a castigat al doilea PREMIU: cartea CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII cu autografe de la Nana & Lali! Retetele ei vor figura in editia a II-a a cartii!!!

4 RETETE de la LIANA TOMA

“Arici” veseli

http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/11/arici-veseli.html

Ingrediente:

6 oua,
o cutie crema de branza Apetito(130g),
cascaval de vaca,
telemea de oaie.
smantana,
o ridiche,
ceapa verde.

Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, apoi dupa 15 minute se pun in apa rece ca sa se decojeasca mai usor.
Cureti ouale de coaja, le tai in jumatate pe orizontala si scoti cu grija galbenusurile, fara sa se rupa albusurile.

Crema de branza se amesteca cu galbenusurile si cascavalul rase pe razatoarea mica,telemeua de oaie si se adauga smantana- cateva lingurite, pana cand compozitia devine suficient de pufoasa.
Cantitatile se pun  dupa ochi…si gust…crema de branza fiind putina, am pus mai mult din celelalte…

Umpli albusurile cu compozitia preparata, asezi ouale umplute pe un platou tapetat cu frunze de salata verde-se pot folosi si  frunze de ridiche-si ardei gras rosu-eu am folosit felii de ridiche.

Decorezi fiecare ou cu frunze de ceapa verde, imitand tepii de arici.
Perfecte sunt cozile de ceapa chivas-dar se poate si cu ceapa noastra verde.

Insufletesti aricii cu cubulete de ardei gras rosu sau ridiche pentru ochi si o bucatica de ceapa verde pentru nas.

Aricii astia inofensivi au fost mancati repede. Prea repede…

Peste fals sau salata de peste

http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/01/peste-fals-sau-salata-de-peste.html

Ingrediente:

* 500 gr de cartofi,
* 2 conserve de ton in ulei( aprox.250 gr),
* 1 catel de usturoi,
* 150 gr maioneza,
* 2 castraveti murati,
* 2 lg de capere,
* sare si piper.

Pregătire:
Se fierb cartofii in apa cu sare, apoi se paseaza, lasandu-se la racit.
Se scurge tonul de ulei si se adauga peste cartofi.
Capere nu am gasit, asa ca am cumparat o conserva de file de ansoa cu capere de la Auchan, super ieftina 2,5 lei, de 75 de gr.
Am taiat marunt fileurile de ansoa, f.f.f.sarate si am adaugat caperele(seamana cu boabele de mazare, doar ca au forma conica, nu rotunda).
Se amesteca si acestea, impreuna cu maioneza, usturoiul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper.
Compozitia se pune pe un platou si se modeleaza cu mainile si cu o lingura de lemn, forma unui peste.
Se decoreaza cu maioneza si cu felii de castraveti.
Se taie castravetii murati felii, iar acestea pe jumatate. Se formeaza solzii, ochii si gura din castraveti.

Salata Floarea-soarelui

http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2010/12/salata-floarea-soarelui.html

Ingrediente:

o conserva de ton,
6 cartofi,
o conserva de porumb,
o cutie de chipsuri,
25g masline negre,
maioneza,
sare,
piper.

Preparare:

Cartofii se spala, se curata, iar se spala si se pun intregi la fiert in apa cu sare.

Tonul se lasa la scurs, la fel si porumbul dupa ce-l clatim in mai multe ape.
Maslinele le decojim si le taiem marunt.

Dupa ce au fiert cartofii si s-au racit, ii taiem cubulete, ii amestecam cu ton si maioneza.

Pe o farfurie alba-simbolizand ziua-montam salata ca pe un cerc plin generos, presaram porumb,apoi masline in mijloc.
Aranjam frumos chipsurile in forma de petale, cu curbura in jos.
Chipsurile sunt nemtesti si le-am gasit intr-un magazin cu doar 6 lei.
Din pacate au fost doar cu boia, simple n-am gasit, de aceea “petalele” sunt cam rosiatice…

Aceasta-i salata Floarea-Soarelui deschisa.

Pentru cea inchisa, pe o alta farfurie-de culoare bordo, simbolizand apusul-aranjam la fel salata, presaram porumb, apoi pe marginile cercului patrunjel verde-bine ar fi fost proaspat, dar am avut doar uscat.

Chipsurile le asezam de data aceasta cu curbura in sus, simbolizand petalele inchise.

Am decorat si eu cum am stiut cu cateva frunze de la o planta prea bogata care-mi atarna deja pe parchet si am avut norocul sa gasesc o buburuza de lemn la o florarie.

Salata cu efect garantat si spor la mancat! ;-)

Turnulet din friganele

Ingrediente:

5 felii de paine mai veche,
250 ml lapte,
3 oua,
1 plic zahar vanilat,
3 lgte de zahar,
1 banana,
dulceata de visine.

Preparare: Feliile de paine se scalda prima data in lapte,dar nu de tot, se “umezesc” de fapt si pe o parte si pe cealalta, ca daca le scapi in lapte…se rup si ajung crutoane cu ou…hi,hi,hi…apoi in ouale batute bine de tot, fatza-verso, si se pun frumos in uleiul incins.

Se prajesc bine pe ambele parti si se scot pe prosoape de hartie.

Eu am avut o paine mare de tot, astfel incat am taiat  feliile in doua. Am lasat doar o felie intreaga pt. baza turnuletului.

Am asezat frumos feliile de paine cu ou,  le-am uns cu dulceata de visine, am pus feliute de banane, urmatoarea cu dulceata de visine cu visine din belsug, apoi banane si ultima cu visine.

Si gata turnuletul!

…INCA 3 PREMII RAMASE IN JOC pana pe 27 ianuarie 2011! Trimiteti retetele voastre haioase pentru copii la office@bucatarescu.ro! Veti primi un manual de gatit pentru copii cu autografe de la Nana Pitz & Lali, iar retetele voastre vor putea figura in editia a doua a cartii!

Citeste si:

Tags: , , ,

11 Responses for “CONCURS Cel mai trasnit manual de gatit pentru copii (4-7) / Al doilea PREMIU”

  1. Liana Toma says:

    Hei, multumesc, Bucatarescu! prompt ca de obicei.
    Am mai trimis inca 3 retete, o salata si doua retete cu clatite- febletea copiilor…e pacat sa nu apara…

  2. Bucatarescu says:

    Va aparea tot ce-mi trimiti, cum altfel? Mizez pe colaborarea ta!

  3. Radu Adina says:

    Foarte interesante retele Liana .Sunt sigura ca toti copii ar manca tot din farfurie.
    Felicitari pentru premiu! ;)

  4. Liana Toma says:

    Multumesc, Bucatarescu. Am trimis tot aseara inca trei retete.

    @Adina- multumesc frumos! Sunt sigura ca ai si tu cateva retete “haioase” ;-)

  5. Radu Adina says:

    @Liana Din pacate nu am.Nu am copii.Ii voi lasa pe cei care au copii sa posteze si sa castige.

  6. Liana Toma says:

    @Adina-imi pare rau…dar poate ai tot timpul in fata ;-)

  7. Felicitari Liana, sunt super retetele.Salata floarea soarelui e preferata mea, cred ca o sa o fac si eu cat de curand !

  8. Liana Toma says:

    Multumesc, Violeta! Abia astept sa vad cum “infloreste” in mainile tale ;-)

  9. Liana Toma says:

    Inca nu am primit cartea…

  10. Bucatarescu says:

    Am renuntat la posta si am trecut pe curierat, asa ca te rog sa indici – la office@bucatarescu.ro – un numar de telefon si adresa la care pot veni.

Leave a Reply