|

CONCURS Mancare sanatoasa: Castiga saptamanal 2 cosuri cu magiun natural de prune Topoloveni si Zacusca fara E-uri/ Primele inscrieri (1-7)

MARIA STANCIU

Recomand reteta traditionala pe care am invatat-o de la bunica mea si anume rosii mici din acelea mici care se numesc mai nou cherry (bunica mea le numeste starpituri ), deoarece ele cresc peste tot si reteta facuta de ea este cam asa :
le pun intregi in borcane spalate si  fierb borcanele inchise intr-un ceaun mare timp de 15 min dupa ce au inceput sa clocoteasca si le las asa in apa calda pana a doua zi -fara sare, fara conservanti! Aceste rosii eu le folosesc la tocanita sau chiar si la salata. Sunt foarte bune, sper sa incerce cineva aceasta reteta care pe mine m-a fascinat prin simplitatea si eficienta ei…

MARIA STANCIU (2)
…Si un desert: CASTELUL ALEXANDRU

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de copt
  • un zahar vaniliat
  • o esenta de rom
  • o lingura de cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si zaharul vanilat
  • adaugam esenta de rom,ungem forma cu ulei si turnam compozitia in forma astfel la acoperis punem compozitie cu cacao si la usi iar restul cea alba
    dam la cuptor cam 25-30 min la foc moderat
ELENA ANGHELUTA

Frigarui de pui cu legume:
Ingrediente:
Piept de pui,ardei verde si rosu,ceapa ,morcovi si ciuperci

Mod de preparare:

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie,
paprika,piper,sare si praf de usturoi si ulei de maslina le-am lasat o noapte la frigider sa se macereze bine iar a doua zi le-am pus pe bat si la gratar cu ele .

Este o  reteta usoara si  foarte  gustoasa.

VIOLETA IUTES
Recomand dulceata de mere si zacusca de ghebe.

VASILE C
SALATA

-frunze de salata
-o rosie de gradina
-cepa verde 1 fir
un castravete
250grame fasole verde fiarta
-jambon afumat,friptura de pui.carnati de casa afumati(cate 250 grame di fiecare)
ulei de masline
-pentru sos :-mustar,usturoi.lamaie,marar,sare piper ,iaurt
Se spala si se rup fiole de salata ,se adauga rosia, castavetele si ceapa verde (toate taiate felii) si apoi fasole fiarta si racita.Totul se stropeste cu zeam de lamaie.Se adauga bucatelele de jambon.friptura de pui si  carnati.
Se prepara sosul si se toarna peste salata pusa intr-un platou adanc.

OVIDIU LAZAR

Ce imi place cel mai mult ca si reteta sunt nucile verzi facute gem.
Se ia cam o plasa de nuci verzi (vreo 100) + 1 pachet kg zahar + o jumatate de litru de apa si ceva mirodenii (zahar vanilat sau esente sau scortisoara dar nu mult) si miere.
Folosesti manusi de plastic sau niste pungi ca sa decojesti nucile ca pateaza, le pui in apa si o schimbi la 3 ore (altfel nu iese amarul) le ti asa cam 12-16 ore. Pui apa la fiert cu zahar/scortisoara/esente cand incep sa se lege adaugi nuci si miere pana se face gemul.

…TEMA CONCURSULUI: La Topoloveni, Sonimpex produce numai delicatese naturale in spiritul traditiei romanesti. Magiunul natural de prune Topoloveni si zacusca de vinete fara E-uri, conservanti sau aditivi reprezinta doua exemple concludente . Voi ce retete traditionale, bazate numai pe ingrediente naturale, ne recomandati? Asteptam  – la office@bucatarescu.ro – comentariile voastre si retete savuroase. Sunt permise inscrieri multiple.

PREMII: Saptamanal, cate 2 cosuri cu produse naturale Topoloveni ( fiecare cos contine 3 x magiun natural de prune, 3 x zacusca de vinete)

DURATA CONCURSULUI: 27 ianuarie -24 februarie 2011. Premiile vor fi anuntate  joia, in zilele de 3, 10, 17, 24 februarie 2011.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

1 Response for “CONCURS Mancare sanatoasa: Castiga saptamanal 2 cosuri cu magiun natural de prune Topoloveni si Zacusca fara E-uri/ Primele inscrieri (1-7)”

  1. popa laurentiu says:

    PE SARACIA SI FIGUL ASTA O MINCARE SANATOASA CARE PE LINGA GUSTUL DEOSEBIT ITI OFERA ATITEA VITAMINE CARE NE LIPSESC MAI ALES ACUMA IARNA ESTE O ADEVARATA COMOARA.
    MAGIUN DE PIERSICI
    1KG ZAHAR,2KG PIERSICI BINE COAPTE SI CU SIMBURII SCOSI
    ZAHARUL SE PUE IN CRATITA,SE PUNE PESTE EL PUTINA APA SI SE FIERBE UN SIROP GROS.SE ADAUGA PIERSICILE TAIATE CUBULETE SI SE AMESTECA MEREU LASIND SA FIARBA CIRCA 15 MINUTE.

Leave a Reply