|

CONCURS Mancare sanatoasa/ CASTIGA saptamanal 2 cosuri cu magiun natural de prune si zacusca de TOPOLOVENI

TEMA CONCURSULUI: La Topoloveni, Sonimpex produce numai delicatese naturale in spiritul traditiei romanesti. Magiunul natural de prune Topoloveni si zacusca de vinete fara E-uri, conservanti sau aditivi reprezinta doua exemple concludente . Voi ce retete traditionale, bazate numai pe ingrediente naturale, ne recomandati? Asteptam  – la office@bucatarescu.ro – comentariile voastre si retete savuroase. Sunt permise inscrieri multiple.

PREMII: Saptamanal, cate 2 cosuri cu produse naturale Topoloveni ( fiecare cos contine 3 x magiun natural de prune, 3 x zacusca de vinete)

DURATA CONCURSULUI: 27 ianuarie -24 februarie 2011. Premiile vor fi anuntate  joia, in zilele de 3, 10, 17, 24 februarie 2011.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

30 Responses for “CONCURS Mancare sanatoasa/ CASTIGA saptamanal 2 cosuri cu magiun natural de prune si zacusca de TOPOLOVENI”

  1. [...] -24 februarie 2011. Premiile vor fi anuntate joia, in zilele de 3, 10, 17, 24 februarie 2011.Participa acum la acest concurs !Castiga un laptop Sony Vaio BZ26V google_ad_client = "pub-5868069016338164"; [...]

  2. Diana Sirghi says:

    Taifas la gura sobei

    Merinde trebuincioase: 300 de grame de branza telemea de capra, 100 de grame de menta proaspata, 250 de grame de tomate rosii si galben-portocalii taiate in patru (din gradina bunicii), 500 de grame de faina de secara, 30 de grame drojdie, 4 cepe mici, un buchetel de leustean proaspat, sare grunjoasa, piper proaspat macinat, miere de albine, suc de rosii cu ardei iute (preparat pe loc, din rosii mari, moi, ca cele de bulion, plus ardei iute verde), ulei de masline.
    Tocam ceapa marunt-marunt si o calim in ulei de masline bine incins, apoi punem peste ea tomatele rosii si galben-protocalii, menta curatata de tulpina si le lasam sa se bronzeze timp de 5-7 minute. Cand s-au imbujorat bine, le scoatem pe o farfurie, la racoare. Framantam cu nadejde un aluat din faina de secara peste care turnam cu grija, sa nu cocolosim, vreo doua-trei linguri de ulei de masline, o lingura mare de miere, un praf de sare, o macinatura de piper si drojdia maruntita bine in apa. Il lasam sa se odihneasca si sa creasca maricel, vreo 40 de minute.
    Luam facaletul si facem foaie ca de placinta, turnam amestecul de pe farfurie, punem si leusteanul tocat fideluta, iar peste ele presaram telemeaua data prin razatoarea mare. Rasucim, infasam bine si punem cu grija pe o foaie de pergament, intr-o tava lata de cozonac, unsa cu un strop de ulei. Cu un cutit ascutit ii facem din loc in loc cate un mic buzunar in care picuram un strop-doi de miere si punem cate o crenguta de menta.
    Lasam la copt jumatate de ceas, apoi scoatem rasucitura din dogoare si-o lasam sa se potoleasca din aburit, apoi o taifasuim c-un vin fiert si-o snoava buna.

  3. Alexandra says:

    Saleuri gustoase

    Avem nevoie de 250 gr branza sarata (nu conteaza daca de vaca sau de oaie, numai sa fie “de la mama ei”), 250 gr unt si 250 gr faina. Branza se rade pe razatoarea mica, se ameste foarte bine cu untul si faina. Se intinde o foaie mai groasa si se taie cu forma de saleuri. Se dau la cuptor pana se rumenesc putin.
    Spor la treaba si….POFTA BUNA!

  4. andreea groza says:

    Magiun topoloveni in cornulete eco. Ai nevoie de faina integrala de secara, nuca si magiun fara zahar. Se face o maia din zeama de mere si putina faina integrala de secara. Se lasa la crescut. Dupa ce creste, se adauga in ploaie faina integrala si apa pina se face coca. Iar se lasa la crecut. Coca se intinde subtire si se taie cu ajutorul unui pahar. Pe fiecare cerc de coca se pune magiun fara zahar si nuca tocata. Nuca trebuie sa fie proaspat scoasa din coaja, in caz contrar se oxideaza rapid si e toxica! Cornulelele se pun la cuptor la 160 de grade. Este unul dintre putinele deserturi permise copiilor mici. Cornuletele traditionale cu margarina sunt toxice pentru cei mici si le intirzie dezvoltarea, pe linga faptul ca ii ingrasa. Si pentru aceasta idee de mincare cu adevarat sanatoasa, vreau premiu magiun topoloveni, pentru ca numai asta se foloseste in reteta!!!!!!! Si ma costa oricum mult saptaminal:)))

  5. antoanela says:

    sper ca ati primit pe mail , retele mele participante la concursul dvs
    multumesc

  6. MARIA says:

    CONSUMAM IN FAMILIE ZILNIC MAGIUN SI ZACUSCA PTR. CA AU GUST BUN SI SUNT NATURALE. VA DORIM SA PRODUCETI MULTI ANI ACESTE PRODUSE.

  7. stela says:

    Dulceata de pepene galben

    1 kg de miez de pepene galben;
    1kg de zahar;
    ½ lamaie;
    o lingurita zahar vanilat.
    Taiati miezul de pepene in cuburi. Intr-un castron puneti pepenele astfel pregatit iar deasupra lui jumatate de kilogram de zahar si il lasati sa se macereze cateva ore. Scurgeti apoi siropul in vazul de fierbere, adaugati restul de zahar si zaharul vanilat si puneti la foc mic. Trebuie sa se faca un sirop dar sa fie limpede. Cand incepe sa fiarba in clocote mici adaugai pepenele si mariti flacara pana cand cubuletele devin transparente. Luati spuna spre sfarsit si puneti zeama de lamiae, apoi inchideti focul si acoperiti vasul cu un prosop ud si stors bine. Cand se raceste se pune in borcane si se dau intr-o camara intunecoasa. Secretul de a nu face mucegai este sa puneti borcanele intr-un loc si pana nu le consumati sa nu le mai miscati.

  8. Tilea Elena says:

    Clatite ca la mama acasa
    12 linguri cu varf de faina ,vanilie dupa gust,zahar dupa gust sare – un praf 50 ml ulei
    nuca macinata, coaja de la o lamaie apa minerala, cat se cere bicarbonat ,magiun de prune.
    Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
    Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide.

    Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare.
    . Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu magiun de prune .

  9. Tilea Elena says:

    Sarmalute traditionale eco
    1 kg carne tocata de porc,110 grame orez,3 frunze de dafin,2 cepe uscate (marime medie),doua linguri de untura de porc ,bulion/pasta de tomate 4 linguri ,varza acra ,piper ,o lingura de sare
    Timp de preparare: 3h
    Primul pas consta in alegerea unei parti mai grase de porc (pulpa, costita, ceafa) care se trece prin masina de tocat o data. Cine doreste poate sa toace in cantitati egale atat carne de porc cat si carne de vita. Carnea astfel tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete mici, piperul, sarea, frunzele de dafin maruntite si 100 ml de apa. E foarte importanta aceasta cantitate de apa in umplutura.Foile de varza se taie in asa fel incat sa ramana acele bucati in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. Pasul urmator consta in realizarea propriu-zisa a sarmalelor astfel: foaia de varza se pune in mana stanga, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si formandu-se astfel sarmaua.Sarmalele se vor fierbe in recipiente mari tapetate cu foi de varza, dispuse concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se adauga apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se mai pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.Se servesc calde, cu mamaliguta si tuica.

  10. cipry1all says:

    Buna va prezint ce-a mai buna zacusca de ciuperci merita sa incercati reteta nu o sa va para rau!

    ingrediente:

    1 l de ulei;
    1 kg de ceapa;
    1 kg de morcov;
    3 kg de gogosari;
    1 kg de ardei capia;
    1 kg de ardei gras;
    1 kg de vinete;
    2 kg de ciuperci
    200 ml bulion de rosii
    Foi de dafin
    Boabe de piper
    Piper macinat
    Sare

    se prepara astfel:
    Se pune ceapa in oala, se adauga uleiul (care trebuie sa o cuprinda bine) si se pune pe foc (insa nu direct pe flacara). Se caleste pana devine aurie.
    Se adauga morcovul (tocat cat mai marunt). Se lasa in jur de 20 de minute sa fiarba cu ceapa.
    Adaugam pe rand, gogosarii tocati, capia si ardeii grasi. Lasam sa fiarba ardeii o vreme (cam o ora).
    Adaugam apoi vinetele si ciupercile (oparite si tocate).
    Lasam sa fiarba, la foc mic dar nu direct pe flacara… “pana nu mai are apa”.
    Spre finalul fierberii adaugam bulionul de rosii, foile de dafin, boabele de piper, piperul macinat si sarea.
    Si la sterilizat cu ea, in oale captusite cu prosop si apa…o ora din momentul fierberii.

    Se savureaza cu paine proaspata.

  11. FLORY DOGARU says:

    Pentru ca este vremea in care se gaseste dovleac, va recomand o reteta de Marmelada de dovleac, gustoasa si fina si mai ales contine multe vitamine ce sunt recomandate pentru organism

    Marmelada de dovleac

    Se curate 2 kg de dovleac de coaja, se scot semintele , se taie in bucati mici (cubulete) si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Apa sa acopere dovleacul + 2-3 degete mai sus. Cand se sfarama usor dovleacul se adauga 1 kg de zahar si zeama de la o lamaie. Se mai lasa la fiert pana se leaga siropul bine ca la peltea. Se pune fierbinte in borcane, se acopera cu o patura sa se raceasca lent.

  12. silvia says:

    Magiun de Gutui

    cantitati : 2 kg gutui, 1 kg zahar, baton vanilie .
    preparare : Gutuile se taie fideluta sau se rad , avand grija sa se indeparteze mijlocul . Se aseaja intr-o cratita un strat de gutui, unul de zahar si se adauga o cana de apa . Se pun la fiert imediat pt. ca altfel isi schimba culoarea. Cand au scazut suficient se adauga vanilia . Se toarna fierbinte in borcane incalzite puse pe un obiect de metal. Daca doriti se pun in cuptor ca sa prinda o coaja tare deasupra .
    Pofta buna !

  13. Diana says:

    Salata de fructe cu nuca

    Avem nevoie de urmatoarele fructe: portocale, kiwi, mere, pere, banane si miez de nuca.

    Ingrediente
    2 portocale
    2 kiwi
    1 mar
    1 para
    2 banane
    200 g miez de nuca

    Mod de preparare
    Spalati bine fructele si taiati-le in bucati mici.
    Tocati miezul de nuca cu un cutit si amestecati-l cu fructele intr-un vas mare.

  14. silvia says:

    Marmelada de Caise

    CANTITATI : 5 kg caise , 2,5 kg zahar .

    PREPARARE : Caisele se despart in jumatati , se scot samburii si se pun la fiert cu 1l de apa.
    Dupa ce au fiert bine se trec prin sita si se pun din nou la fiert , amestecand mereu sa nu se prinda de vas . Cand piureul de caise a scazut bine se adauga zaharul si se continua fierberea pt. asi pastra culoarea portocalie . Se incearca o picatura pe o farfurie daca nu lasa zeama in jur.
    Se toarna fierbinte in borcane incalzite dinainte, se dau 20 min. la cuptor foarte slab, se lasa sa se raceasca pana a doua zi cand se pune capacul si se pastraza pt. iarna .

  15. silvia says:

    Gem de Afine ( Agrise, Fragi, Mure, Zmeura )

    Cantitati : 2 kg afine , 1 kg zahar , 1 lingurita zeama de lamaie , baton vanilie .

    Preparare: Afinele se curata de codite se spala si se pun intr-o cratita, cu zaharul, sa stea de seara pana dimineata, cand se adauga 200 ml apa si se pun la fiert . Se fierb ( ca si dulciata) la inceput la foc slab pana se dizolva zaharul, apoi la foc mai iute . Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda . Cand este aproare legat se adauga vanilia si zeama de lamaie . Se mai da in cateva clocote si se toarna fierbinte in borcane incalzite .Se dau la cuptor dupa ce sa stins focul se lasa pana a 2 a zi apoi se pune capacul .

  16. pusa chiroiu says:

    PAPANASI

    500gbrinza de vaco
    4 oua
    200g zahar
    300g faina
    100g gris
    esenta de rom
    lamaie rasa
    smanrana
    300g ulei
    gem
    se pune tot intrun bol in afara de faina si se mesteca se fac rotogoale si se prajesc in ulei
    se servesc cu gem si smantana
    POFTA BUNA

  17. BALUTA AURELIA says:

    salata de fructe ingrediente; kiwi portocale mandarine mere banane struguri compot de ananas compot de pere frisca si capsuni pentru decor se spala fructele si se decojesc apoi se taie in bucati mai mici se amesteca intr-un bol impreuna cu compoturile si se lasa la ece cateva ore se serveste cu frisca si capsuni

  18. B.A. says:

    Mincare ieftina, buna ,si foarte economica:300gr. carne macinata de orice fel ,sare dupa gust,piper,boia,patrunjel verde tocat,2oua, 2 liguri de gris un virf de cutit de bicarbonat. Se amesteca! Se prajesc 2 cepe mari.Cind sint gata se adauga boia si un pic de piper,apoi se pune apa cam de 3 degete. Cind fierbe se pune carnea sub forma de chiftelute lunguiete. se servesc cu mamaliguta, cartofi piure,macaroane, etc

  19. Tilea Elena says:

    Dovlecei pane

    De cate ori am musafiri imi place sa-i uimesc cu minunatele mele aperitive ,unul dintre acestea ar fi si dovleceii pane care ti se topesc in gura .
    Ingrediente
    2 dovlecei mici cruzi
    1 ou
    4 linguri de faina
    ulei
    sare ,piper
    Se taie dovleceii felii cat mai subtiri se sareaza si se lasa la scurs pe o sita,separat se bate oul se sareaza foarte putin si pipereaza..Pe o farfurie intinsa se pune faina.Se incinde ulei in tigaie apoi se da fiecare felie de dovlecel intai prin faina apoi prin ou si se pun in tigaie la prajit.Se servesc calde ca aperitiv.si sunt extraordinare dand impresia de o bucatareasa desavarsita .

  20. Tilea Elena says:

    Sos pentru friptura din rosii coapte la gratar

    Eu cred ca mancarea preferata a barbatilor e carnea la gratar findca tot ei o pregatesc , eu de fiecare data pregatesc si cel mai delicios “sos din rosii coapte la gratar”
    Ingrediente:
    6 rosii
    1 capatama de udturoi
    3 linguri de ulei
    un praf de sare, piper
    In timp ce frig carnea arunc pe gratar si cele 6 rosii pe care am grija sa le intorc sa se coaca pe toate partile,separat sfaram usturoiul si il frec cu ulei pana obtin o pasta laptoasa . Dupa ce s-au copt rosiile bine pe toate partile le curat de coaja si miezul il mixez intr-un bol in care adaug pasta de usturoi ,sare piper ,il servesc in acelasi bol la friptura .
    Familia mea numeroasa e intotdeauna multumita.

  21. dorin says:

    Salata “Exotic”
    Ingrediente : 1 telina, 1 morcov, 1 ligura zeama de lamiie, 3 linguri zeama de portocala, citeva bucatele de ananas si avocado,1/2 portocala taiata cubulete,1/2 banana taiata rodele, 1 kiwi taiat cubulete, citeva nuci taiate bucatele, citeva stafide si 4 linguri smintina.

    Preparare : Se amesteca toate ingredientele si se orneaza cu felii de kiwi

  22. BULZ

    Ingrediente:
    o cana de malai, 4 cani de apa, 1/2 lingurita sare, 4 oua, 150 g branza de burduf, 150 g telemea de vaca sau oaie, 50 g unt, costita afumata.

    Se prepara o mamaliga nici moale nici tare, potrivita. Se trag la tigaie cateva cuburi de costita afumata ( se pot folosi si carnacior). Se unde un vas cu unt si se pune o jumatate din mamaliga in el. Peste se pune branza faramitata cu furculita (se mai pastreaza putina telemea pentru a rade deasupra la sfarsit). Peste branza se pune si costita prajita. Deasupra se pune restul de mamaliga si cubulete de unt. Se da la cuptor pana se rumeneste mamaliga. Se scoate cald, de pun deasupra oua ochiuri si se rade branza.

    Se serveste fierbinte.

  23. negutstela says:

    compot de dovlecel Se curata dovlecelul se scot semintele se taie cubulete se pun la borcane se lasa borcanul mai gol cam 2-3degete se adauga 5-6 linguri de zahar apoi se umple cu apa .Se inchid borcanele si se pun la fiert la bain marine .Se lasa la fiert 1ora 1ora si jumatate de cand incepe sa fiarba

  24. ALEX says:

    Coltunasi cu branza de oi:
    Pentru aluat: 500grame faina,
    2 oua,
    1 lingurita sare,
    apa calda
    Pentru umplutura: 1 cana branza de oi de la sare,
    1 ou.

    Preparare:
    1. Se amesteca faina, sarea si ouale, apoi se toarna apa calda (aproximativ o canita). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, compozitia sa fie mai putin vartoasa decat la taietei (ca sa se poata intinde usor).
    2. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate de 6x6ca aproximativ.
    3. Se amesteca branza sfaramata cu o furculita cu oul.
    4. Se pune pe fiecare patrat o lingurita de branza, sau mai multa, cum doriti?si se formeaza triughiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor.
    5. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ o ora, foc moderat.

    Se servesc calduti cu zahar tos presarat sau cu ceapa calita cu bullion deasupra, dar familia mea prefera varianta cu zahar.

  25. marianat1955 says:

    Oua ochiuri cu praz.
    4 oua, 2-3 fire de praz,sare, 3 linguri de ulei.
    Se fierbe apa cu putina sare, intr-o olicica.Se sparg ouale si se da drumul incet, pe rand fiecaruia in apa clocotita. Se lasa 3-4 minute dupa care se scot cu grija intr-o farfurie si se scurg de apa.
    Separat se caleste in ulei, prazul taiat rondele de 2 cm, pana se inmoaie. Se ratoarna si ouale cu grija sa nu se imprastie, se amesteca incet si se mai lasa pe foc 2-3 minute. In locul prazului se pot folosi si 2 legaturi de ceapa verde. Se servesc cu mamaliguta calda. Pofta buna!

  26. Andrei ion says:

    compot de dovlecel Se curata dovlecelul se scot semintele se taie cubulete se pun la borcane se lasa borcanul mai gol cam 2-3degete se adauga 5-6 linguri de zahar apoi se umple cu apa .Se inchid borcanele si se pun la fiert la bain marine .Se lasa la fiert 1ora 1ora si jumatate de cand incepe sa fiarba este super bun.

  27. ma numesc cristina tudor ,sunt din buzau si va trimit reteta mancarii mele preferate pe care pur si simplu o ador. STEVIE CU LAPTE .

    ingrediente:

    400 gr stevie
    2 l lapte batut sau sana
    1 ceapa mare
    1 legatura marar
    1 ou
    sare
    sare de lamaie
    patrunjel
    leustean

    MOD DE PREPARE

    se spala bine stevia,se pune la fiert cca 15 minute dupa care se toaca marunt. intre timp se spala ceapa,se curata si se toaca marunt. se pune ulei intr-o oala si se caleste ceapa ,stevia si mararul dupa care se completeaza cu laptele batut si se lasa sa fiarba cca 30 minute. cand este aproape gata se ia de pe foc si se drege cu oul batut si amestecat cu sare de lamaie ,leustean si patrunjel.
    eu va doresc pofta buna

  28. salitalip says:

    rulada de biscuiti cu banane;300g biscuiti,100g miez de nuca macinata,150 gunt,2lingurite cacao,250g zahar pudra,100ml lapte,un galbenus de ou,2 pliculetezahar vanilat,50ml esenta de rom,2banane,50g nuca de cocos. Biscuitii se dau prin masina de tocat si se inmoaie cu laptele si romul. Zaharulpraf,cel vanilat si galbenusul se freaca bine cu untul spuma. Se amesteca impreuna biscuitii cu spuma adaugandu-se si cacao.Se intinde amestecul pe o foaie de celofan,se pun la mijloc bananele curatate de coaja si se ruleaza. Inainte de a se rula ,se presara pe foaia de celofan nuca de cocos sau zahar tos.Se pune in frigider,la rece si se poate consuma de preferat a doua zi .

Leave a Reply