|

Frittata cu cartofi …de la ADRIANA PARISSI

Frittata cu cartofi

Sintem aproape la mijlocul lunii si, nu stiu despre altii, dar eu am “postit” destul dupa sarbatori. Ma tot uit de doua zile la reteta de frittata cu cartofi. Azi mi-am luat inima in dinti si am facut-o. Pe frigul si zapada de afara, e binevenita.

Ingrediente (pt 8 portii):

500 gr cartofi, taiati in cuburi cam de 1 -2 cm

2 linguri ulei

Sare si piper dupa gust

8 felii de sunca bacon taiate gros

8 oua

1 cana de cascaval ras

1 legatura de patrunjel tocat proaspat (sau amestec marar si patrunjel)

Citeva fire de ceapa verde sau 1 fir de praz tocate marunt

½ cana smintina

Preparare:

Incalziti cuptorul la mediu.

Intr-un castron amestecati cartofii, uleiul, sarea si piperul. Transferati intr-o tava si coaceti cartofii pina sint patrunsi (circa 30 min). lasati-i sa se raceasca.

Dati focul la cuptor la mare si asteptati sa se  incalzeasca.

Intr-o tigaie prajiti sunculita pina devine crocanta, apoi scoateti-o pe servet de hirtie sa se scurga de grasime. Tocati sunca dar pastrati 2 linguri pentru a presara pe deasupra la sfirsit.

Intr-un castron bateti bine ouale cu sare si piper, turnati apoi aproape tot cascavalul cascavalul, verdeata si ceapa. Pastrati din cascaval si verdeata ca sa presarati pe deasupra cind e gata. Amestecati sunca cu cartofii din tava, apoi turnati amestecul de ou pe deasupra. Acoperiti cu folie de aluminiu. Coaceti la cuptor circa 6-10 minute.

Serviti imediat cu smintina.

ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondentul nostru special in Statele Unite.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply