|

Unirea in bucate! Festin la Muzeul Taranului Roman

Unirea-n bucate

Noi nu cantarim cu ocaua mica!

21-23 ianuarie 2011, Muzeul National al Taranului Roman. Intrarea libera

La Muzeul National al Taranului Roman SC Sonimpex Serv Com SRL, producatoarea magiunului de prune Topoloveni, organizeaza  sarbatoarea Unirii Mici cu bucate traditionale. Timp de trei zile, intre 21 si 23 ianuarie, producatori din Tara Romaneasca si Moldova, cele doua provincii care in 1859 au format Romania va vor incanta cu arome autentice romanesti. Sarmale din carne de curcan si din carne de gasca in foi de varza si in foi de vita- de-vie, fasole cu carnati afumati, paine si specialitati de panificatie, produse din carne de porc din rasa Mangalita (fara colesterol), suc de mere proaspat stors, branzeturi si specialitati din lapte, palinca, prajituri maramuresene, dulceturi fara zahar, miere de albine si produse de apicultura ecologice, cozonac de casa, zacusca si magiun de Topoloveni. La „Restaurantul Hanul Ancutei” veti putea degusta preparate dupa retete de la sfarsit de secol XIX. Surpriza targului va fi prajitura „Ocaua Mare”. Avem si invitati speciali din Olanda si Italia, care ne vor aduce branzeturi traditionale si alte specialitati. Pentru fiecare vom folosi ocaua mare pentru calitatea produselor, astfel incat cei prezenti in targ sa poata achizitiona produse sanatoase, naturale, la preturi de producator.

Vizitatorii vor vedea ce inseamna cu adevarat produse traditionale, pentru care vor plati preturile corecte. Sarbatoarea Micii Uniri este un moment prielnic pentru a demonstra inca o data ca produsele traditionale romanesti exista, iar memoria senzoriala a cumparatorilor va fi placut surprinsa de gusturi pe care le vor gasi doar la adevaratii producatori care au respectat cu sfintenie retetele.

Curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman este rezervata mestesugarilor de la care puteti cumpara produse din lemn, bijuterii, obiecte de ceramica, produse din piele, obiecte vestimentare si de decoratiuni interioare.

Mancarea buna va fi insotita de muzica adevarata romaneasca. Ion Popa, un artist scolit de Gil Dobrica si Tudor Gheorghe, va sustine mini-concerte sambata si duminica.

Vizitatorii care vor trece pragului targului vor avea parte si de daruri. Cei care poarta numele Diana sau Sonia si sunt nascuti in data de 21 ianuarie 1978 vor primi cate doua borcane de magiun de prune Topoloveni. Nu trebuie decat sa faca dovada si sa se prezinte la standul SC Sonimpex Serv Com SRL intre orele 11.00 si 13.00.

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “Unirea in bucate! Festin la Muzeul Taranului Roman”

  1. [...] Vizitatorii care vor trece pragului targului vor avea parte si de daruri. Cei care poarta numele Diana sau Sonia si sunt nascuti in data de 21 ianuarie 1978 vor primi cate doua borcane de magiun de prune Topoloveni. Nu trebuie decat sa faca dovada si sa se prezinte la standul SC Sonimpex Serv Com SRL intre orele 11.00 si 13.00. Sursa [...]

Leave a Reply