|

BUCURESTIUL INSULAR: Meniul saptamanii (3) …recomandat de Bucatarescu: crema de praz cu trufe albe, piept de rata cu sos de capsuni si ghimbir, crepes suzette cu Gran Marnier/18 FOTO provocatoare

Recital Gastronomic:

Crema de praz cu trufe albe

Piept de rata cu sos de capsuni si ghimbir “Café de Paix”

Crepes suzette cu Gran Marnier

M-am reintors, inca o data, la Bucurestiul Insular, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru o noua propunere de degustare din meniul a la carte propus de chef Tatian Aldea si Mircea Poenaru, proprietarul frumoasei cladiri monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr.  24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, in curand, voi lansa un program de happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri cu vedete… De asemenea, aici, Nana – in continuarea “Cel-ui mai trasnit manual de gatit pentru copii” – este tentata sa inceapa cursuri de gatit pentru copiii intre 5-10 ani! Vezi, sambata, 12 februarie, de la ora 10.00, “Ce se intampla, doctore?”, pe PRO TV.

…De aceasta data, m-am delectat, pentru inceput, cu o rafinata crema de praz cu trufe albe. Chef Tatian a folosit praz (partea alba), cartofi si ceapa alba, pe care le-a sotat delicat in unt, inabusindu-le apoi cu smantana si upgradandu-le cu unt de trufe albe. Ceea ce a iesit nu poate fi descris cu cuvinte: un monument de savoare care trebuie gustat neaparat! Felul principal a constituit un nou regal: piept de rata afumat cu sos picant de …capsuni cu ghimbir! Simpla enumerare a elementelor care compun acest mix este innebunitoare, iar concertul usor imprevizibil de arome este opera unei imaginatii culinare de nestapanit. La un asa festin, am incheiat cu o portie de clasice clatite frantuzesti – crepes suzette cu lichior de portocale amare. (Gran Marnier afost creat in 1880 de Alexandre Lapostolle-Marnier si are la baza un cocktail de cognacs veritabile, aditivat cu esenta de portocale amare.)  Nu am mai mancat clatite asa de bune de la Budapesta, unde, in cateva randuri, am avut sansa sa ma delectez cu deserturi similare in faimosul restaurant Gundel…

Nu vii la Bucurestiul Insular ca sa umpli burta: vii ca sa incerci o experienta unica. Te rasfeti! Eu am facut-o si va recomand si voua experienta. Daca nu va va placea, ma ofer sa va rascumpar nota de plata!!!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

4 Responses for “BUCURESTIUL INSULAR: Meniul saptamanii (3) …recomandat de Bucatarescu: crema de praz cu trufe albe, piept de rata cu sos de capsuni si ghimbir, crepes suzette cu Gran Marnier/18 FOTO provocatoare”

  1. [...] bistroul restaurantului Bucurestiul Insular (str. prof. Mihail Georgescu, nr. 24, in spatele Halei [...]

  2. Adriana Parissi says:

    Ah ce de “obscenitati” culinare. Inghit in sec. Prazul cu trufe m-a facut chiar sa visez… Hm…. :)

  3. Bucatarescu says:

    intr-adevar, a fost savuros; sambata, mai fac o tura de degustari:::)))

  4. Adriana Parissi says:

    Gusta si pt. mine…. Colegii mei se intreaba unde gasesc pizza in forma de inima pt Valentine’s day… :) Nici vorba de bunataturi din astea in asa zi speciala…

Leave a Reply