|

BUCURESTIUL INSULAR: Meniul saptamanii (4) …recomandat de BUCATARESCU/Capuccino de ciuperci cu frisca, file de dorada cu sampanie, placinta de mere cu inghetata de vanilie/15 FOTO incitante

Ca un vechi infractor culinar, revin la locul faptei! M-am reintors, iarasi, la restaurantul Bucurestiul Insular, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru o noua propunere de degustare din meniul a la carte propus de chef Tatian Aldea si Mircea Poenaru, proprietarul frumoasei cladiri monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr.  24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, de la jumatatea lui martie, voi lansa un program de happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri cu vedete… De asemenea, aici, Nana – in continuarea “Cel-ui mai trasnit manual de gatit pentru copii” – este tentata sa inceapa cursuri de gatit pentru copiii intre 5-10 ani!

…La doi pasi de aglomeratia orasului, ai sentimentul ca patrunzi intr-o oaza de liniste si bun gust. Practic, intoarcerea in timp este posibila aici si ofera surprize memorabile. Cum ar zice poetul – “lux, calm si voluptate’! Nu este, insa, un lux opulent (si costisitor pe nota de plata), ci pasiunea pentru trecut cultivata cu arta nu doar gastronomica. O simpla crema de ciuperci devine un mic monument culinar cu parfum de vremi apuse (dar inca stabile in memoria afectiva), mai ales daca stropesti champignoanele, pleurotusul si hribii cu Sauvignon Blanc, sarea este de mare, piperul negru este proaspat rasnit, iar uleiul de masline este unul extravirgin. Si, asemenea unui chef elvetian, al nostru nu ezita sa aduca si frisca in combinatie, desenand spirale in supa. Gesturi simple, detalii aparent banale …rezultatul devine, apoi, unul spectaculos! Toate se topesc in gura, efectiv, pregatind terenul pentru al doilea asalt, cel asupra unuia dintre pestii mei favoriti – dorada. Un file de peste proaspat tras in unt cu praz si sos regal de sampanie! Mana lui Tatian se vede in special aici: finetea sosului completeaza discret aroma carnii albe, iar prazul incita suplimentar, fara a impune un canon. Sparanghelul facut si el in unt, cu ghirlanda de rosii cherry de rigoare, completeaza inspirat recitalul…

Cum bine stiti, dupa o portie buna de placinta cu mere cu inghetata de vanilie (ceea ce eu consider inca un …fel principal!), niciodata nu ma pot abtine niciodata de la un desert fastuos: tort de ciocolata cu mascarpone! Multe fructe de padure in distributie si o doza buna de lichior de portocale amare – Gran Marnier. Frunzulitele de menta isi aduc si ele obolul, iar simfonia de gusturi, arome si culori te transpun, parca, intr-o fantezie de Tim Burton … in tara minunilor! Mananci pana mori…la Bucurestiul Insular!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply