|

CONCURS Magiun de prune natural Topoloveni si Zacusca fara E-uri / 2 NOI PREMII

ANDREEA GROZA

Magiun Topoloveni in cornulete eco. Ai nevoie de faina integrala de secara, nuca si magiun fara zahar. Se face o maia din zeama de mere si putina faina integrala de secara. Se lasa la crescut. Dupa ce creste, se adauga in ploaie faina integrala si apa pina se face coca. Iar se lasa la crescut. Coca se intinde subtire si se taie cu ajutorul unui pahar. Pe fiecare cerc de coca se pune magiun fara zahar si nuca tocata. Nuca trebuie sa fie proaspat scoasa din coaja, in caz contrar se oxideaza rapid si e toxica! Cornulelele se pun la cuptor la 160 de grade. Este unul dintre putinele deserturi permise copiilor mici. Cornuletele traditionale cu margarina sunt toxice pentru cei mici si le intirzie dezvoltarea, pe linga faptul ca ii ingrasa. Si pentru aceasta idee de mincare cu adevarat sanatoasa, vreau premiu magiun Topoloveni, pentru ca numai asta se foloseste in reteta!!!!!!!

VIOREL OPRESCU

Chiftelute de dovleac

Se ia un dovleac mijlociu si se curata de coaja, se scot samburii, apoi se da pe razatoarea mica si se caleste usor in ulei incins. Se scoate, apoi, si se lasa la scurs. Separat, se toaca marunt 2-3 morcovi, o bucata de radacina de telina si 3-4 cepe, toate legumele fiind tocate marunt inainte.  Se amesteca bine cele doua cantitati de legume calite si scurse de ulei, apoi se adauga marar si patrunjel, de asemenea tocate marunt. Tot amestecul se asezoneaza cu sare si piper. Ca sa se lege, se pune un ou si o mana de faina. Se framanta, apoi se formeaza cu lingura chiftelute mici, care fie se prajesc in baie de ulei, fie se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu putin unt.

ANDREEA si VIOREL au castigat, fiecare, cate 3 borcane de MAGIUN natural de prune Topoloveni si 3 borcane ZACUSCA de vinete! De asemenea, Bucatarescu le ofera cate un set de 3 carti de gastronomie cu autograf! ALTE 4 PREMII ramase in joc!

…TEMA CONCURSULUI: La Topoloveni, Sonimpex produce numai delicatese naturale in spiritul traditiei romanesti. Magiunul natural de prune Topoloveni si zacusca de vinete fara E-uri, conservanti sau aditivi reprezinta doua exemple concludente . Voi ce retete traditionale, bazate numai pe ingrediente naturale, ne recomandati? Asteptam  – la office@bucatarescu.ro – comentariile voastre si retete savuroase. Sunt permise inscrieri multiple.

PREMII: Saptamanal, cate 2 cosuri cu produse naturale Topoloveni ( fiecare cos contine 3 x magiun natural de prune, 3 x zacusca de vinete)

DURATA CONCURSULUI: 27 ianuarie -24 februarie 2011. Urmatoarele premii vor fi anuntate  joia, in zilele de  17, 24 februarie 2011.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply