|

CONCURS Retete traditionale romanesti – Magiun de prune natural Topoloveni si Zacusca fara E-uri (146-150) / Salata de vinete, drob de soia

TATIANA GHINDA

Raspuzand la intrebarea concursului mi-a venit in minte salata de vinete care este o reteta traditionala si la noi:
3 vinete coapte
1 ceapa mijlocie
1 ardei gras
sare
ulei  ( 150ml)

Se coc vinetele  pe gratar.Se decojesc, se lasa la scurs. Se toaca apoi, folosindu-va de un cutit de plastic sau de lemn. Daca folositi un cutit normal riscati sa se innegreasca vinetele.

Dupa ce au fost tocate, se incepe amestecarea lor cu ulei si se amesteca foarte bine.

Uleiul se toarna tot cate putin ca sa nu se taie salata. Este gata cand vinetele nu mai primesc ulei si au o culoare albicioasa deja.
Se pune sare si la urma se rade ceapa si se toaca ardeiul apoi se incorporeaza in salata.

Pofta buna!si totul este natural!
(mai ales cand folosesti legume din gradina proprie)

ROXANA POPA

As recomanda ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta, mancarica de gutui.

ADRIAN SCHIVANCINI

Clatite umplute cu magiun de prune!

DANIELA BORSANU

Magiun de Topoloveni – e atat de bun, ca poate fi mancat si gol!

CARINA STEFAN

Am gustat aceasta mancare, i-am cautat reteta, apoi am facut-o de mai multe ori si o recomand tuturor. E delicioasa SI, ZIC EU, E SANATOASA!

500 gr soia boabe
-3 cepe
-3-morcovi
-3 cartofi
-2 felii de paine
-1 capatana de usturoi
-patrunjel si marar verde, tocate marunt (eu am pus cate 2 linguri din fiecare)
-mirodenii (maghiran, oregano, cimbru) dupa preferinta
-sare
-piper

Preparare: Boabele de soia se aleg de impuritati si se lasa la inmuiat, in apa rece (ca si fasolea boabe), pana a doua zi (aprox. 10-12 ore)

Se pune la fiert, la foc domol, in aceeasi apa, dar numai cat sa o acopere, pe care o saram usor.

Dupa ce boabele de soia sunt fierte (moi, ca la boabele de fasole uscata), aproximativ 1 ora, strecuram apa si lasam la racit.

Separat se calesc in putin ulei si 1 pahar de apa, morcovii dati pe razatoarea mare, iar spre sfarsit se adauga si ceapa tocata marunt, dunstuindu-se impreuna, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se lasa la racit.

Punem la inmuiat, in apa, feliile de paine.
Intre timp punem cartofii spalati, la fiert, in apa usor sarata.

Dupa ce sunt facuti, strecuram apa, ii curatam de coaja si-i lasam la racit.

Cand le avem pe toate astfel pregatite si racite, le macinam prin masina de tocat, inclusiv usturoiul si painea stoarsa.

Le amestecam bine (ca si cand am framanta putin), adaugam sare, piper si mirodeniile preferate si omogenizam.

Compozitia se aseaza, niveleaza si preseaza in tava de chec, unsa cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se unge pe deasupra cu putin ulei si se da la cuptor, pana se rumeneste frumos si prinde deasupra o crusta.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate prin rasturnare. Pofta buna!

…TEMA CONCURSULUI: La Topoloveni, Sonimpex produce numai delicatese naturale in spiritul traditiei romanesti. Magiunul natural de prune Topoloveni si zacusca de vinete fara E-uri, conservanti sau aditivi reprezinta doua exemple concludente . Voi ce retete traditionale, bazate numai pe ingrediente naturale, ne recomandati? Asteptam  – la office@bucatarescu.ro – comentariile voastre si retete savuroase. Sunt permise inscrieri multiple.

PREMII: Saptamanal, cate 2 cosuri cu produse naturale Topoloveni ( fiecare cos contine 3 x magiun natural de prune, 3 x zacusca de vinete)

DURATA CONCURSULUI: 27 ianuarie -24 februarie 2011. Premiile vor fi anuntate  joia, in zilele de 3, 10, 17, 24 februarie 2011.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply