|

Gastronomia – noua pasiune a lui Gwyneth Paltrow …comentata de LILIANA URIAN

Nu stiu altii cum sint, dar eu una nu mi-o pot imagina nicicum pe Gwyneth Paltrow in bucatarie. Hei, doar vorbim de actrita care a interpretat, cu atita sensibilitate si talent, personaje feminine total rupte de realitate, pasionale, subjugate sentimentelor puternice, adeseori devastatoare… Pentru mine, ea va ramine de-a pururi inflacarata Viola din Shakespeare in Love, capricioasa Estella din Marile sperante, frivola Marge din Talentatul domn Ripley, dezorientata Michelle din Two Lover si singura in stare sa o intruchipeze pe celebra Sylvia Plath, cea prinsa in capcanele depresiei si ale poeziei… Gwyneth Paltrow in bucatarie ? Nu ma pot abtine sa nu ma gindesc la scena aia teribila din Sylvia cind Gwyneth/Sylvia Plath isi baga capul in cuptorul de aragaz cu intentia de a se sinucide !

Lasind cinismul la o parte, trebuie sa admit ca, da, actritele au in realitate si laturi ascunse, suprinzatoare, pe care nu si le arata in filme. De ce ar face Gwyneth Paltrow exceptie ? Ei bine, actrita care a terminat nu de mult filmarile la Country Song (unde se metamorfozeaza intr-o cintareata de country care are ceva probleme cu alcoolul), a anuntat ca, in primavara asta, va lansa o carte de… bucate. De buna seama, My Father’s Daugther nu este chiar o carte de bucate tipica, ci mai degraba un elogiu adus tatalui ei, Bruce Paltrow (regizor de film si producator care a murit de cancer in 2002), pescar pasionat (Gwyneth si-l aminteste pescuind pe pontonul de la resedinta lor de vara, cu undita intr-o mina si paharul de martini in cealalta) si gastronom desavirsit (devenit faimos pentru clatitele lui). « Cartea este, de fapt, despre cum am invatat sa gatim impreuna – marturiseste actrita intr-un interviu acordat recent revistei InStyle. Am crescut uitindu-ma la fotbal impreuna cu el, iar apoi am inceput sa ne uitam la Food Network, pe vremea cind aveau emisiuni instructive gen : „Cum se taie o ceapa”. Cind eram impreuna, pregateam cina pentru intreaga familie. Era momentul nostru tata-fiica. Era atit de amuzant. Imi spunea de multe ori, din senin, lucruri care mi se pareau aberante precum: „Tocmai am realizat ca, daca setezi temperatura cuptorului la 350 de grade… „

Si totusi, am aflat (cu stupoare, recunosc) ca Gwyneth nu este chiar atit de straina de gastronomie, dimpotriva, in ultima vreme, a facut o adevarata pasiune pentru gatit. De la nasterea fetitei ei Apple, in 2004, si a baietelului Moses, in 2006, actrita a luat distanta fata de Hollywood, preferind sa joace in mai putine filme pentru a-si petrece mai mult timp in familie, alaturi de copii si de sotul ei Chris Martin, liderul trupei Coldplay. Cita placere ii face sa gateasca si cita grija are pentru a oferi familiei o alimentatie echilibrata si sanatoasa, puteti afla de pe site-ul ei Goop.com, unde le dezvaluie fanilor, printre altele, si retele ei favorite: spaghetti, chiftelutele de curcan, meniuri delicioase pentru Thanksgiving si, evident, pizza, dupa care actrita e innebunita, motiv pentru care s-a dotat cu 2 cuptoare speciale pentru copt pizza, unul in casa de la Londra si celalalt la resedinta din Long Island.

Cartea de bucate a lui Gwyneth Paltrow va fi pusa in vinzare din 13 aprilie 2011. Dar, pe Amazon, se fac deja precomenzi!

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply