|

MENIUL SAPTAMANII (6) la restaurantul BUCURESTIUL INSULAR /Salata Fieschi, Cotlete de berbecut, tarta cu fructe de padure/21 FOTO provocatoare

M-am reintors la restaurantul Bucurestiul Insular, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru o noua propunere de degustare din meniul a la carte propus de chef Tatian Aldea si Mircea Poenaru, proprietarul frumoasei cladiri monument istoric din spatele Halei Traian (str. Prof. Mihail Georgescu, nr.  24), unde se cultiva “gusturi rafinate din vremuri apuse” si unde, de la jumatatea lui martie, voi lansa un program de happening-uri culinare, degustari de vinuri, cooking show-uri cu vedete…

In noua mea aventura culinara, avand inca nostalgia tonului magnific de data trecuta, am pornit prudent cu o salata de legume cu fileuri de ansoa. Chef Tatian nu s-a zgarcit: a pus ardei gras, ceapa rosie, rosii cherry, rucola, usturoi, piper negru, capere, busuioc verde, sare de mare, ulei de masline extravirgin – tot ce poti cere de la o salata asortata, peste care bucatelele de peste mic fin veneau ca un rafinament necesar. Era, insa, doar pregatirea de artilerie pentru felul principal – cotletele de berbecut in stil lyonez, cu un sos bogat de smantana cu unt, in care s-au topit rondele de praz. Evident, aromele veneau de la cimbru si rozmarin, dar in special de la piperul verde murat. Cum cotletele erau mai fragede ca ale unei Lolite, sosul alb se potrivea onctuos. Cum ar fi spus, parafrazat, Bacovia, “Mi s-au implinit toate profetiile politice …si gastronomice!!!”. De fapt, arta culinara este si ea o politica a gustului, nu?

In fine, pour la bonne bouche, am incheiat cu o tarta cu fructe de padure: zmeura, mure, coacaze rosii. Cred ca am distins si un pic de vanilie in crema…

Daca am reusit sa va fac pofta, puteti regasi meniul live. Numarul de telefon pentru rezervari este 021.326.30.36; http://www.facebook.com/Bucurestiul.Insular ; bucurestiulinsular@yahoo.com

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply