|

Campionul mondial la barbecue, Camillo “DonCaruso” Tomanek, la Grill Champions Tour / Reteta de burger

Camillo “DonCaruso” Tomanek, campion de origine germană în domeniul barbecue-ului, este invitatul primei ediţii a “Grill Champions Tour”, eveniment organizat de GrillSociety.ro în data de 25 martie.

Camillo Tomanek, cunoscut sub pseudonimul de DonCaruso, şi-a început cariera din pasiune pentru grillling şi barbecue reusind să devină campion mondial în acest domeniu. Evoluţia sa este cu atat mai interesantă când constatăm că întreaga sa experienţă s-a consolidat pas cu pas de la nivel de amator până la statulul de profesionist al barbecue-ului.

În 2007 se alătură echipei de amatori “TB & The BBQ-Scouts”. Împreuna cu aceştia a participat la o serie de concursuri locale, regionale şi internationale, câştigând numeroase titluri precum: Campion al amatorilor de barbecue in 2008 şi 2007, Campion mondial la barbecue in 2008, Campion al profesioniştilor germani de barbecue în 2009. În 2010 s-a alăturat echipei olandeze, „The Barbecue Plast”, alături de care a câştigat titlul de campion al Olandei, în cadrul competiţiei organizate de Asociaţia Olandeză de Barbecue.

În prezent activează într-o nouă echipă intitulată “European All Star BBQ Team”, alături de iubitori şi pasionaţi de barbecue din Germania, Olanda, Norvegia şi Danemarca. Noua echipă se pregăteşte pentru cucerirea unui nou titlu, în cadrul Campionatului Mondial de Barbecue 2011 care va avea loc în Germania, în luna mai.

DonCaruso va surprinde publicul, în cadrul cooking show-ului care va avea loc pe 25 martie la Bucureşti, cu reţete inedite care l-au consacrat şi care i-au adus numeroase premii în palmares. Pana atunci însă vă propunem să încercaţi să preparaţi un Burger „a la DonCaruso”. Această reţeta este facută publică în România pentru prima dată şi reprezintă secretul cu care echipa lui – „The Barbecue Plast” – a câştigat titlul de campioană a Olandei.

Burger (reţetă pentru 1 burger)

Se amestecă bine cca. 300 gr. carne de vită tocată cu 10-15 gr. unt cu o linguriţă de amestec de condimente şi se modelează ca un burger. Fiecare burger se frige intens pe fiecare parte, după care, se continuă frigerea indirectă, la cca. 120-140°C. Campionii au gatit indirect pe grill-ul ceramic Big Green Egg (cu adăugarea în cărbunii aprinşi a lemnişoarelor pentru afumare cu aroma „Jack Daniels“ – lemnişoarele au stat in prealabil cca. 1h intr-un bol cu apa) până când temperatura din mijlocul burgerului a trecut de 70°C. Apoi au pus deasupra o felie de brânză Cheddar şi l-au lasat pe grill până când aceasta incepe să se topească.

Amestec de condimente in ulei („STANDARD – RUB“) – cca. 80 g,

45 g de zahăr brun, 5 linguri de boia dulce de ardei, 3 linguri de piper negru, 3 linguri de sare grunjoasă, 2 linguriţe de praf de usturoi, 2 linguriţe de praf de ceapă, 2 linguriţe de piper Cayenne măcinat.

Apoi începeţi preparea dupa cum urmează:

1) puneţi burgerii pe grătarul grillului si frigeţi la temperatură ridicata, o durata scurta de timp;

2) mentineti burgerii în continuare pe grătar, dar la temperatură joasă 120-140°C, cu capacul inchis;

3) ungeţi chiflele cu sos BBQ si puneţi deasupra salata;

4) verificati temperatura interioara a Burger-ului ( in jur de 70°C )

5) puneţi deasupra burgerii, castraveţii si rondele de ceapa;

6) garnisiţi cu sos remoulad şi cu ceapă prajită;

7) puneţi capacul deasupra şi …poftă bună!

Misiunea GrillSociety.ro

Proiectul GrillSociety.ro este un manifest pentru cultura outdoor cooking & dining din România şi îşi propune să demonstreze, prin conţinut de calitate, existenţa şi în România a unei culturi complexe a gătitului în aer liber, care depăşeşte imaginea generică a grătarul tradiţional la iarbă verde, cu mici şi mult fum. Pornind de la crezul potrivit căruia “Cultura vieţii începe de la a mânca”, GrillSociety.ro îşi propune să adune laolaltă iubitori, amatori, cunoscători sau profesionişti ai grilling-ului şi să funcţioneze ca platformă unde se împărtăşesc ştiri din domeniul gastronomic, idei, reţete şi poveşti culinare, toate menite să dezvolte cultura gătitului în aer liber din România.

În calitate de organizator al Grill Champions Tour, GrillSociety.ro se bucură de sprijinul sponsorului principal, CampingGrill.ro, precum şi de susţinerea Illy, Stella Artois şi Enira. CampingGrill.ro, magazin specializat în produse şi servicii  destintate gătitului în aer liber, reprezintă  în România mărci de renume la nivel mondial de grill-uri, cuptoare şi afumătoare, dintre care cele mai recente sunt inovaţia elveţiană OutdoorChef, grill-ul american BigGreenEgg şi Weber, aprinzătorul electric suedez LooftLighter şi multe altele.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply