|

Ce frigarui gateste Bucatarescu pe Big Green Egg la Good Wine… Ingredientele secrete: condimente Dizzy Pig, marinada cu ulei de nuca

Azi, sambata,  de la ora 12.00, in cadrul Targului Good Wine de la Hotel Pullman, Bucatarescu va gati din nou pe terasa, impreuna cu Campinggrill.ro , folosind cuptorul american cu afumatoare   Big Green Egg, in cadrul unui cooking show in care va face doua tipuri de frigarui marinate de vita, pe care le va asezona cu doua tipuri diferite de condimente. Parteneri vor fi vechii nostri prieteni:  vinurile de Corcova si salatele Eisberg! Noutatea  va consta in folosirea noii game de condimente americane de barbecue de la Dizzy Pig!

Iata pozele din timpul pregatirii frigaruilor!

Iata cele doua tipuri de condimente pe care le vom de la ora 12.00, in cadrul noului cooking show sustinut impreuna cu gratarul american Big Green Egg:

- Dizzy’s Red Eye Express imbina aroma piperului cu cea a cafelei proaspat macinata. Aroma ce rezulta din aceasta combinatie inedita este completata cu savoarea fina a unui amestec de plante si chili. Dizzy’s Red Eye Express este un condiment barbecue recomandat pentru fripturi din carne de miel sau vanat, carnati la gratar, steakuri din carne de vita, sosuri barbecue si chiar devlecei la gratar.

- Shakin’ the Tree de la Dizzy Pig este un condiment universal utilizat pentru majoritatea preparatelor la gratar sau la cuptor ce imbina aromele vitalizante ale lamaiei si ale boabelor de piper.  Gustul intepator si in acelasi timp proaspat ofera oricarui tip de carne o aroma usoara, naturala. Puteti utiliza acest condiment in cantitate mica, ca un condiment clasic de gratar dar si pentru bacati mai mari de carne, ce necesita un timp indelungat de coacere sau preparare la gratar. Condimentul Shakin’ The Tree este recomandat pentru carne de pui, fructe de mare, carne de vita si de porc, legume la gratar, supe chiar si tocanita.

Am ales o marinada care sa fragezeasca carnea si mai putin puternica pe partea de aromare; cred ca e bine ca aceasta marinada sa condimenteze mai putin astfel incat sa simtim mai bine aromele de la cele 2 tipuri de DizzyPig; aceasta marinada se potriveste pentru carne rosie, care apoi trebuie preparata la grill si are la baza un mix de uleiuri. Implicit este un tip de marinada mai rar intalnita, mai deosebita.

Ingredientele marinadei:

200 ml  ulei de masline

50 ml    ulei de nuci

100 ml  ulei de rapita

1 ardei iute rosu (chili)

suc proaspat presat de la o lamaie

1 lingurita boabe de piper

cateva boabe de ienupar

1 lingurita boia dulce

1 lingurita boia iute

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita maghiran uscat

1 lingurita rozmarin uscat

1 lingurita de sare

Preparare:

  1. se amesteca toate uleiurile si sa adauga celelalte ingrediente
  2. se lasa marinada sa stea intr-un borcan cu capac timp de o saptamana
  3. inainte de a pune la gratar frigaruile de vita, lasati in marinada pentru cateva ore bucatile de vita (cca. 3 cm grosime)

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

1 Response for “Ce frigarui gateste Bucatarescu pe Big Green Egg la Good Wine… Ingredientele secrete: condimente Dizzy Pig, marinada cu ulei de nuca”

  1. Dante says:

    Arata super cred ca sunt foarte delicioase,felicitari

Leave a Reply