|

CONCURS Ciocolata Zotter (11-20) / Ciocolata cu… fondue de cascaval, fasole boabe, visinata, mojito, rodie

MIHAELA BANICA (X2)

1.Daca ar fi sa asociez ciocolata cu vreo mancare, cred ca as asocia ciocolata neagra cu fasole boabe. Stiu ca in Mexic se face o astfel de mancare!

2.Dintre bauturi, as asocia ciocolata cu visinata, caipirinha si mojito.

PETRICA IRIMIAS

Ciocolata merge si la o cafea buna, dar si la o salata de fructe  imbracata in frisca si ciocolata sau  sub forma unei glazuri groase de ciocolata la o prajitura sau  tort.

EMMA RUNP

Din punctul meu de vedere ciocolata ar putea fi asociata cel mai bine cu whisky sau cu sampania si, daca vorbim de alimente, poate cu rodia.

GYULAI LEHEL JOSZEF

In primul rand, as asocia ciocolata  cu branzeturi maturate, am incercat odata un fondue de cascaval  amestecat cu ciocolata si a fost magnific !

ANA MARIA STAN

…cu fructe, mai ales cu capsuni!

ROXANA IRISTINA

Ca bautura prefer ciocolata alaturi de o cafea,iar ca aliment cred ca fructele trase in ciocolata sunt o optiune sanatoasa si delicioasa
Ingrediente (pentru circa 20 de felii) :

• 200 g ciocolata amaruie,
• 180 g unt sau margarina,
• 3 oua mijlocii,
• 200 g zahar,
• 1 plic zahar vanilat,
• 1 priza sare,
• 125 g smantana dulce (frisca lichida),
• 2 lingurite rase praf de copt,
• 6 piscoturi,
• 8 linguri lichior de migdale (Amaretto),
• 100 g ciocolata cu lapte de menaj,
• 100 g ciocolata amaruie de menaj.

Pentru ornat :

• aschii de ciocolata.

Mod de preparare :
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi, impreuna cu untul margarina). Se freaca 10 minute ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana ce devin cremoase, dupa care se incorporeaza ciocolata topita, smantana (frisca), faina si praful de copt.
Se stropesc piscoturile cu lichior. Se toarna jumatate din aluat intr-o forma de chec, unsa si infainata (lungimea: circa 30 cm), se aseaza peste el doua randuri de piscoturi (puse pe lung) si deasupra se toarna cealalta jumatate de aluat. Se da checul 50 de minute la cuptorul incins la 150 grade celsius. si se lasa sa se raceasca.
Se taie ceva mai mare cele 2 ciocolate pentru glazura, se topesc impreuna (pe baia de abur), se toarna peste chec si se lasa sa se inchege.

GEORGE PISLEAG

Fondant de ciocolata
Ingrediente
Ai nevoie de 200 g ciocolată neagră (minimum 75% cacao), 70 g unt, 70 g zahăr, 50 g făină şi 4 ouă.
Mod preparare
Sfărâmaţi ciocolata şi puneţi-o într-un bol termorezistent, pe care îl aşezaţi deasupra unei surse de căldură (se procedează ca la fondue), unde se lasă până se topeşte complet ciocolata. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se lasă să se topească şi să se amestece cu ciocolata. Ouăle se sparg se­parat într-un castron. Se adaugă peste ele puţin câte puţin zahărul, amestecând până când se topeşte, apoi ouăle şi se omogeni­zează. Se adaugă, în ploaie, şi făina, amestecându-se bine. Se toarnă peste ciocolata topită şi se amestecă. Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină în interior câteva forme mici (pentru ra­mequine, muffin sau sufleu). Turnaţi în aceste forme compo­ziţia obţinută după reţeta de mai sus, până la trei sferturi din înălţimea recipientelor. Coaceţi la cuptor, la 220˚C, timp de 5-10 minute, până când prinde deasupra o crustă uşoară, care începe să crape. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească un minut, ca să puteţi răsturna din forme. Le serviţi la masă calde, pe o farfurie decorată cu cremă de va­nilie sau altă cremă albă. Se poate adăuga o frunză de mentă proaspătă. ­Atunci când se taie acest desert, ciocolata topită din inima lui “curge” în farfurie, împrăştiindu-şi aroma.
IONELA GHEORGHE
eu ador ciocolata langa o cafea cu lapte; asta inseamna rasfat!
si imi mai place sa mananc ciocolata cu inghetata!
retete cu ciocolata nu am, dar imi place tare mult ciocolata de casa cu stafide imbibate cu rom… si bucati de coaja de portocala tinuta in zahar la frigider! imi aduce aminte de copilarie; aveam doar 6 ani cand am gustat acest deliciu pentru prima data si gustul acela sublim m-a marcat si am tinut minte acel moment toata viata; eram in tabara de vara cu colegii de la scoala, eram la munte, era cald si soare, ne dadeam in leagan si am primit fiecare cate o bucata mare de ciocolata de casa ca desert; imi amintesc ca se facuse liniste deodata pentru ca toti copii savurau ciocolata primita; ah, ce buna e ciocolata!

CRISTINA TUDOR

cu ce parteneriem ciocolata?    hmm….. greu de decis…… cand ma gandesc la ciocolata imi vin o sumedenie de ganduri .             imi place gustul cicolatei ascociat cu branza dulce(cas)  sau cu ardei….si piper iar iarna ador ciocolata cu scortisoara…….vara este numai buna cea cu menta iar cand ne dorim sa ne intoarcem in copilarie o ciocolata cu muuult lapte e binevenita.oricum indiferent cu ce aroma este ne binedispune  deoarece din cate stiu eu contine endorfine care sunt substante euforizante.. ce ar fi viata noastra fara ciocolata?

va trimit o reteta de ciocolata in casa pe care o prepar cu deosebita placere atunci cand vreau sa ma rasfat . o puteti face cu alune de padure sau cu nuci in functie de ce preferinte aveti.

ingrediente:     150 ml apa

10 linguri zahar

100 g unt

250g lapte praf

30 g cacao

1 esenta rom

alune de padure sau nuci

punem apa la fiert cu zaharul. amestecam pana se topeste zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa. in functie de cat se fierbe siropul asa va iesi ciocolata.daca o vreti mai moale faceti un sirop mai subtirel. cand siropul e gata stingem focul si adaugam laptele praf amestecat cu cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza. adaugam esenta de rom si untul si amestecam bine.   punem compozitia intr-o tava ,o nivelam si apoi presaram alunele de padure,le apasam bine sa intre in ciocolata.   dupa ce s-a racit punem tava la frigider sa se raceasca.   este delicioasaaaaaaaaaaaa!!!sper ca am fost destul de explicita la capitolul mod de preparare.pofta buna

…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply