|

CONCURS Ciocolata Zotter (21-30) / Ciocolata cu sampanie, pepene galben, capsuni, crema de castane, bile de cocos, crema de whisky

OANA-ALEXANDRA MORARU

Eu as parteneria ciocolata cu sampanie,frisca si capsuni plus niste lumanarele pentru cina si seara romantica.

LIDIA ILIE

Hmmm…cu cate nu as parteneria ciocolata…..
Acum visez la ciocolata fina cu fructe…cu pepene galben Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.
O reteta imaginata pentru acest concurs ar fi : fructele preferate trase in ciocolata neagra si alba (recomand capsuni , zmeura , afine – combinate)si servite reci cu un sos-crema de menta zdrobita proaspat sau cu inghetata
sau  inghetata de nuca de cocos cu fulgi si sos de ciocolata………….superb !

RALUCA FRIMU
As asocia ciocolata cu whisky sau crema de whisky.
SKINY FLO (X7)

As asorta-o cu fructe…in special capsuni, cu un pahar de vin sau cu lichior.

Lichiorul impreuna cu ciocolata pot fi folosite si in retete precum urmatoarea:

Oua de ciocolata

Ingrediente:

200g biscuiti,1 plic budinca vanilie,250 ml lapte,2 plicuri zahar vanilinat,3 linguri zahar pudra,125g unt,3 linguri lichior,100 g ciocolata

Mod de preparare:

1 Se pregateste budinca de vanilie cu zaharul,zahar vanilinat si laptele,dupa instructiunile de pe plic.

2Untul se bate spuma.Se adauga,lingura cu lingura,budinca de vanilie,amestecand incontinuu.

3Biscuitii se sfarama si se adauga treptat in crema de unt.Se toarna lichiorul.Se amesteca totul,pentru omogenizare.

4Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza oua,care se aseaza pe un platou.Platoul se pune in frigider.

5Se topeste ciocolata.Se toarna peste ouale racite,pana cand le imbraca complet.

6Se introduce platoul in frigider pana se intareste glazura.

Sugestie:Ouale de ciocolata se pot presara pe glazura preincalzita cu cativa fulgi de cocos sau cu mici bomboane colorate.

Spuma cu ciocolata alba/neagra

Ingrediente:100g ciocolata alba/neagra,5linguri apa,1 lingurita granule gelatina,1ou,150g frisca,1 lingurita rom,4 linguri lichior ciocolata,100g frisca batuta,2 linguri pudra de cacao

Mod de preparare:

1.Ciocolata alba/neagra se rade(sau se rupe bucati mici) si se pune cu 4 linguri de apa fierbinte,la topit,pe baie de aburi.

2Gelatina se pune la inmuiat in apa rece,pentru 5 min.

3Oul se bate spuma cu mixerul.

4.ciocolata lichida,calda,se amesteca timp de 10 min,cu oul batut si cu gelatina topita..Se lasa 15 min s ase raceasca.

5.frisca,romul si lichiorul se maesteca si se adauga in crema de ciocolata.Amestecul se pune la rece.

6.La servire se pune lichidul in 4 cupe,se adauga cate 2 lingurite de frisca batuta si se pudreaza cu cacao.

Crema de castane cu frisca

Ingrediente:400g piure de castane(din comert),200g unt,200g zahar pudra,2 galbenusuri,1 paharel rom,300g frisca batuta,50g ciocolata

Mod de preparare:

1.Untul se freaca spuma cu zaharul si galbenusurile,puse pe rand.

2Se adauga apoi,lingura cu lingura,piureul de castane si romul,mixand,pana se omogenizeaza compozitia.

3.Crema se arnjeaza in 6 cupe(sau boluri) astfel:Se pun straturi subtiri de crema din piure de castane,alternand cu straturi subtiri de frisca batuta

4Pe ultimul strat de frisca se rade ciocolata.Crema se serveste bine racita.

Trufe cu ness

Ingrediente:3 lingurite ness,3 oua,250g zahar pudra,250g unt,100g ciocolata

Mod de preparare:

1.Se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un castron,se freaca spuma galbenusurile cu zahar.

2.Peste ele se adauga cu o lingurita nessul,amestecand incontinuu pentru omogenizare.

3Untul(care a fost tinut la temperatura camerei) se taie bucatele si se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se mixeaza amestecul si se pune in frigider pentru minimum 1/2 ora.

4Intre timp,se rade marunt ciocolata pe o farfurie plata sis e pune si aceasta in frigider,pentru 20 min.

5Dupa acest interval,se scot ambele vase din frigider.cu ajutorul a doua lingurite,se modeleaza bilute mici,care se trec prin ciocolata rasa.

6.Se pune fiecare trufa stfel pregatita intr-un cosulet de hartie.se pastreaza la frigider minimum 2 ore.

Caramele speciale cu ciocolata

Ingradiente:150g ciocolata,150g zahar,150g miere,125g unt(sau smantana),ulei pentru uns

Mod de preparare:

1.Ciocolata se rupe in bucati cat mai mici.

2Intr-un vas  cu fundul gros(sau un vas de tuci emailat),se pun toate ingredientele,la foc mic,amestecand compozitia incontinuu,cu o lingura de lemn.

3Amestecul se fierbe 18-20 min in clocote foarte mici,dupa care se inceraca daca este gata caramelul.(se ia o lingurita din compozitie si se lasa sa cada intr-un pahar cu apa rece.Daca se formeaza o sfera suficient de consistenta,se opreste focul sub vas).

4Intr-o tava emailata,unsa cu ulei,se toarna compozitia de caramel lichida.se lasa sa se raceasca complet,dupa care se taie in bucati mai mici.

sugestie:Pentru a putea taia mai usor bomboanele,se poate pune in tava o folie de aluminiu unsa cu ulei.

Bile de cocos si alune

Ingrediente:100g unt,100g zahar pudra,1 plic zahar vanilinat,100g ciocolata alba,50g alune prajite,150g nuca de cocos,3 linguri rom

Mod de preparare:

1.Intr’un castron,se freaca spuma untul cu zaharul pudra si cel vanilinat.

2Ciocolata alba se da pe razatoare cu ochiuri mici si se adauga peste crema de unt.Se freaca pentru omogenizare.

3Alunele si 100g de nuca de cocos se maruntesc si se pun in crema de unt.

4Se adauga romul si se mixeaza toata compozitia 8-10 min.Se pune vasul la rece.

5Dupa 30 min,vasul se scoate din frigider sis e ia din compozitie cu o lingurita,se formeaza in palma bomboane,care se dau prin nuca de cocos ramasa,pusa pe o farfurie.

6Bomboanele se arnjeaza pe o farfurie si se pastreaza la rece pana la servire.

Sugestie:Aceste bomboane se pot prepara jumatate cu ciocolata neagra si jumatate cu ciocolata neagra.

Fursecuri bicolore

Ingrediente:250g faina,4 oua,200g zahar pudra,2 plicuri zahar vanilinat,100g unt,100g ciocolata

Mod preparare:

1Ouale se freaca energic cu zaharul pudra si zaharul vanilinat

2Untul se topeste si se raceste din nou.Se inglobeaza in compozitia de ou impreuna cu faina cernuta,adaugata lingura cu lingura.

3Cu ajutorul unui cornet,se fac fursecuri lungi de 5-6cm,care se pun intr-o tava tapetata cu hartie,la distanta de 3 cm una de alta.Tava se introduce in cuptorul incins si se tine 12-15 min,la foc potrivit.Se lasa fursecurile sa se raceasca.

4Ciocolata se topeste pe baie de aburi.Fiecare fursec se introduce  pe jumatate in ciocolata topita.

5Fursecurile bicolore se pun pe o folie de aluminiu si se lasa sa se intareasca ciocolata,apoi se aranjeaza pe un platou.

…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply