|

CONCURS Ciocolata Zotter (31-40) / Ciocolata cu lichior de cafea, fursecuri, frisca, ananas

ANDRADA COMES

Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms
Ingrediente
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte si crema de iaurt&porocale
  • 1 ou
  • 250 ml lichior de cocos
  • 1 plic Finesse Bourbon-Vanille Aroma
  • 200 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 125 gr bomboane M&Ms cu ciocolata
  • 125 gr bomboane M&Ms cu ciocolata si arahide

Intr-un vas se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu lichiorul de cocos, Finesse Bourbon-Vanille Aroma si untul cu ciocolata.Separat, se amesteca ingredientele uscate apoi se incorporeaza in cele lichide.

Se imparte aluatul obtinut in forma de briose.Se presara fiecare briosa cu bomboane M&Ms apoi se dau la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

MARIANA TARAS

Clatite  cu  ciocolata  (ciocolata  mai  moale  ,siropul sa fie subtirel).
Reteta  de  ciocolata :
Ingrediente:
150 ml apa .
400 gr zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf (neindulcit)  / sarlota de cacaua.
50 gr cacao
1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)
Preparare:

1. Laptele praf se amesteca cu cacaoa .
2. Se pune apa cu zaharul la fiert.  Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti o ciocolata mai moale, faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata de casa faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.

3. Cand siropul pentru ciocolata de casa este gata, se opreste focul si se adauga laptele praf pana se omogenizeaza bine. Se adauga untul si esenta/esentele si se amesteca cat mai bine.
4. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se niveleaza cu o lingura care se inmoaie din cand in cand  in apa rece.  Se pune deasupra  nuca , si  incorporate  in  ciocolata .
5. Dupa ce se  raceste ,se  pune  la  frigider  la  racit. Se  va intari .

GEORGE ALEX

Ciocolata ar merge cu frisca si cu niste ananas, un fel de ”shake” sa-i spunem asa.

PETRICA IRIMIAS

Ciocolata merge si la o cafea buna, dar si la o salata de fructe  imbracata in frisca si ciocolata sau  sub forma unei glazuri groase de ciocolata la o prajitura sau  tort.

OANA-NICOLETA ROSU

…cu coliva, cu frisca, cu sampanie, cu lichior de ciocolata.

RADU ROSU

…cu fursecuri!

OANA ROSU

…cu lichior de cafea!

DANIELA CARMEN ONET

Ciocolata se asorteaza la orice, de la inghetata la placinta cu branza.

VICTOR

Cu siguranta, cu un pahar de vin rosu!

BIANCA MIND

Reteta  pe care vreau sa o propun pentru concurs Ciocolata Zotter este o reteta de mousse de ciocolata.

Ingrediente

500g ciocolata neagra

150g unt

4 oua

2 linguri zahar brun

2 linguri faina

Preparare

Ciocolata neagra se topeste cu untul la bain mare si se lasa la racit. Intr-un vas separat se amesteca oualele intregi si zaharul cu mixerul timp de 10 minute la viteza mare. Se adauga faina si crema de ciocolata si se amesteca usor pana la omogenizare.

Amestecul se toarna intr-o tava rotunda (diametru 20cm)  acoperita cu hartie de copt si unsa cu unt  si se introduce  in cuptorul preincalzit pentru 12min.

Prajitura se scote pe platou si se tine la frigider cel putin o ora inainte de a fi servita.

Noi preferam sa o servim cu inghetata de vanilie si crema de whisky.

Ca sa raspund si la intrebarea concursului asocierea care imi place cel mai mult este aceea de ciocolata alba cu fructe de padure.

…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply