|

CONCURS Ciocolata Zotter (41-50) / Ciocolata cu coniac, cafea, fructe, branza mucegaita, sangria

ELENA RADUCU

Ciocolata as parteneria-o cu un pahar de Sangria, in care am pus un cub de gheata si felii de portocala.

MIHAI-LIVIU TUDOSE

Particip cu reteta mamei mele, se numeste Fondue de ciocolata, desi sincer sa fiu, nu am idee de ce se cheama asa. Insa stiu doar un singur lucru…este Criminala!! NU! Nu este vreun killer profesionist, ci o delicatesa.
Acum, din cate vad eu pe foaia din fata mea, este notat la ingrediente:

400 g ciocolata menajera cu gust de vanilie, 200 g frisca, cognac dupa gust, 2 banane, 2 mere. 2 portocale si 2 kiwi

Si se continua frumoasa noastra reteta…

Se marunteste ciocolata si se topeste deasupra unei bai de aburi, dupa care se amesteca cu frisca.

Amestecul nu trebuie să devina prea lichid, ci potrivit, pentru a învălui fructele.
Se curaţă mai apoi fructele, se taie in bucatele potrivite si se aseaza pe un platou.
Se poate prepara si fara vesela de specialitate, trecand fructele cu ajutorul unei furculite prin ciocolata.
Portocalele se taie primele, cu sucul lor se stropesc mai apoi merele si bananele pentru a nu capata o nuanta de maro.

FLORI DECA

Cea mai buna combinatie  este ciocolata cu branza mucegaita in interiorul unei prajiturele.

IOANA GHEORGHE

Mousse di ciocolata (Spuma de ciocolata)
pt 4 portii :
200 gr ciocolata de menaj
400 ml frisca lichida
30 gr unt
2 oua
100 gr zahar
10 gr gelatina
Gelatina se pune la inmuiat in putin apa rece pt aroximativ 20 – 30 minte. Intr-un vas se pune ciocolata de menaj impreuna cu untul, se aseaza la bain-marie si se amesteca pna se topeste ciocolata.
Se separa albusurile de galbenusuri, si apoi se bat spuma cu zaharul pana devin tari ca pentru bezele. Se adauga apoi frisca batuta bine si se toarna apoi ciocolata topita cate putin, amestecand usor de sus in jos sa nu se lase albusurile. Dupa ce s-a omogenizat se toarna intr-un vas, de preferat cu capc si se da la frigider pt aproximativ 2 ore. Inainte de servire se modeleaza cu 2 linguri ca niste galusti. Se recomanda inmuierea lingurii in apa, pentru a se desprinde mai usor spuma de pe ea.
Se serveste pe farfurii. Pot fi ornate cu fructe si topping de caramel sau ciocolata.
OANA P
Am citit recent despre concurs ai am decis sa trimit mail, avand in vedere faptul ca sunt oarecum “dependenta” de ciocolata.
Am mancat ciocolata amaruie cu chili si mi s-a parut fantastica, constratul aromelor nu este foarte evident, dar iuteala ardeiului pune in evidenta finetea ciocolatei. O combinatie extraordinara mi s-a parut cea dintre pui si ciocolata. Desigur, nu cunosc reteta, dar intesitatea ciocolatei alaturi de aroma mata a puiului ridica papilele gustative in picioare. Martipanul aluturi de ciocolata amaruie este iarasi o alaturare de arome de care sunt atrasa foarte mult.
O reteta de care sunt obsedata este binecunoscuta “Molten Lava Cake“(150 g ciocolata amaruie, 1/2 cana unt + 2 linguri pentru uns formele, 3 oua, 3 galbenusuri, 1 cana zahar, 1/2 cana faina, 1 lingurita scortisoara, un praf sare, mie imi place sa adaug esenta de migdale pentru ca intesitatea aromei migdalelor se potriveste de asemenea perfect cu ciocolata si o cupa de inghetata de vanilie este binevenita langa prajitura).
GEORGETA POPESCU
Ciocolata merge cu Coca Cola.

CODRUT SUTRU

Ciocolata in opinia mea ar merge bine in combinatie cu lichior, coniac, whisky.

GABI MIMI

Eu asociez aroma ciocolatei cu piper, portocale, ardei iute, lamaie si menta.

MIKAELA MIKAELA

Ciocolata o mananc daca am alaturi o cafea buna.

SKINY FLO

Fructe in ciocolata:

Ingrediente:4 capsune
2 bananele
4 struguri
4 fructe physalis
4 fructe uscate
ciocolata amaruie sau alba
lapte

Mod de preparare:
Se pregatesc capsunele, bananele, strugurii, fructele physalis sau chiar fructe uscate.
Se topesc ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte sau ciocolata alba.
Se cufunda fructele pregatite in ciocolata se pune preparatul la frigider si se lasa sa se intareasca.

…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply