|

CONCURS Ciocolata Zotter (51-60) / Ciocolata cu vin de Tokaj, coniac, cafea, rom jamaican

ALINA DANIELA (X2)

Prajitura  frantuzeasca cu ciocolata

Pe bain-marie punem o ciocolata dulce amaruie, 2lg de cafea foarte tare, 1 esenta rom si 1 esenta de vanilie.
Pe bain marie se bat 3 oua cu putin zahar pana ce se dubleaza volumul.
Batem si o cutie de jumatate crema de patisserie.
Crema de oua o amestecam impreuna cu crema de ciocolata si apoi inglobam si frisca. Compozitia o dam la cuptor tot in bain marie.

Tort de ciocolata

300g ciocolata amaruie se dizolva la microunde 2 minute impreuna cu 200g unt nesarat.
Se bat 6 oua impreuna cu 200g zahar si cu putin unt.
Peste ciocolata topita adaugam 200-250g faina, 100g migdale, nuci pisate, un castronel cu fulgi de ciocolata apoi adaugam si crema din oua batute. Totul se pune in forma si se da la cuptor 45 minute.
Cand e blatul racit il ungem cu un sos din ciocolata facut tot la microunde din200g ciocolata si 100g unt.

CONSTANTA GHEORGHE

…cu o cafea calda si aromata!

GEORGE MUNTEANU

…as savura ciocolata alba cu rom jamaican alaturi de o cubaneza (nu bomboana, ci o doamna sau o bomboana de doamna)!

PAUL GHEORGHIU

As putea spune despre ciocolata, ca “imi vorbeste”…, ea imi descrie viata (a mea si, poate, a multor altora) …; pana nu demult, credeam ca ciocolata este doar amara sau doar dulce si ca aceasta exprima doar cateva stari : cea amara – durere si intensitate, pe cand, cea cu lapte - tandrete, voluptate, mangaiere.

Lucrurile nu stau deloc asa …. am inteles, ca, in ciocolata, regasim o mare parte din viata; viata …. DULCE, apoi, AMARA, AMARUIE, uneori, superba…, pasiune, intensa si calda.

Sunt note de amar si note de dulce …. la fel de cat de multe sentimente sunt si, fiecare, atat de speciale, in felul lor, iar ciocolata le reuneste, din cand in cand, cate putin sau in integrum.

Mii de valente si toate variabile si, totusi, un singur liant CIOCOLATA, un noian de sentimente, un noian de asemanari intre acestea si inca un noian de antagonisme, toate se reunesc prin viata… o lunga lista cu parti dulci amare, ce ne impodobesc sufletele.

Chocolate and raisin cheesecake (Cheescake cu ciocolata si stafide)

Blatul:

75 gr. faina
75 gr. gris
50 gr. zahar pudra
113 gr. unt
3 linguri cacao

Crema :

227 gr. crema de branza sau ricotta
120 ml iaurt
2 oua
75 gr. zahar pudra
150 gr. stafide
6 linguri picaturi de ciocolata [chocolate chips (bucatele de ciocolata, folosite la cookies)]

Glazura:

150 gr. ciocolata
80 gr. unt
60 ml sirop de zahar

Mod de preparare

BLATUL
Intr-un bol, se taie untul in bucati mici, amestecandu-l bine cu restul ingredientelor – se va forma un aluat sfaramicios.
Se intinde aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 cm, din loc in loc, intepandu-se cu furculita; se pune in  cuptor (incalzit la 150C/300F), timp de 15 minute.

CREMA

Intr-un castron, se bat usor ouale. Se adauga, apoi, branza, zaharul si iaurtul; se amesteca si, cand s-au mixat, perfect, se adauga stafidele si ciocolata.

Dupa epuizarea celor 15 minute, se scoate blatul din cuptor, dar, nu se opreste functionarea cuptorului – se toarna crema de branza si se da la cuptor aproximativ 50 minute (este gata cand branza nu mai “danseaza” in tava si devine usor aurie).
Se lasa la racit ( 1-2 ore).

GLAZURA
Se taie untul in bucatele, se adauga peste ciocolata, impreuna cu siropul, si se topesc in cuptorul cu microunde – se poate topi si in bain marie.
Se toarna glazura deaupra prajiturii si se lasa la racit, aprox. 45 minute
Se taie prajitura, dupa racirea completa.

IZA RIO

Prajitura cu ciocolata… desi nu e originala… am gatit-o si e delicioasa

Ingrediente:
180 g unt,180 g ciocolata neagra,3 oua,80 zahar pudra,1 plic zahar vanilat,100 g faina, 1 plic praf de copt.   Preparare:

Intr-un vas termorezistent se pune untul si se topeste timp de 1 minut in cuptorul cu microunde.Acelasi lucru se face si cu ciocolata.Se unge o forma cu putin unt topit, apoi il torni peste ciocolata topita si amesteci bine.Intr-un castron se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Adaugi apoi untul amestecat cu ciocolata si faina impreuna cu praful de copt.Se omogenizeaza bine, se toarna in forma unsa cu unt si se introduce in cuptor la 170 grade C 40 min.Se incearca cu o scobitoare daca este coapta.Lasi prajitura sa se racoreasca in forma 5 minute , apoi se pudreaza si se taie dupa preferinta.

ELENA DANIELA GRIGORE

Cu biscuiti dimineata, iar seara cu o cana cu lapte.

CARINA SUSA

Ciocolata merge foarte bine cu cafeaua.

IOANA-MARIA TOMA

Nu ma pricep la multe, dar cand vine vorba de ciocolata devin subit o persoana pretentioasa.
Pentru mine o ciocolata buna se savureaza cel mai bine langa un pahar de vin bun de Tokaji (cel cu 3 sau 4 “puttonyos” e ideal). Se ia o bucatica de ciocolata si se tine pret de cateva secunde nemiscata in gura…cand incepe a se topi se mesteca pe indelete, savurand aroma si textura matasoasa. Apoi cand gustul incepe sa se disipeze se soarbe o gura de Tokaji usor racit.

Senzatia e bucatica rupta din rai…

CIPRIAN HRISCU

Merge cu un coniac fin.

…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply