|

CONCURS Ciocolata Zotter – Ultimele inscrieri (61-65)/ Ciocolata cu sampanie, salata de ton, clatite, tort cu zmeura

SANDRINA SANDA

As parteneria ciocolata cu cafea si fursecuri.

Tort ciocolata si zmeura

Pentru blat avem nevoie de:

150 g ciocolata
45 g unt
6 albusuri
3 galbenusuri
150g zahar
9 linguri de faina
1 praf de sare
1 1/2  lingurita praf de copt

Topim ciocolata cu untul pe baie de abur, apoi  lasam la racit.
Albusurile  le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus. De coace la foc potrivit.

Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:

100 g ciocolata
300 ml frisca lichida
1 lingura de gelatina

Ciocolata o punem la topit cu 150 ml de frisca.Incalzim doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit adaugam lingura de gelatina,omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita,usor cu miscari de sus in jos.Sau de jos in sus. :) )

Dupa s-a copt si s-a racit  blatul il taiem in trei.Punem mouse-ul de ciocolata intre primele  2 blaturi stropite cu putin coniac si dam la frigider pana e gata si mouse-ul de zmeura.

Pentru mouse-ul de zmeura avem nevoie de:

300 g zmeura
200 ml frisca lichida
2 linguri gelatina

Zmeura o facem un piure pe care il punem un pic la incalzit,ca sa putem dizolva gelatina.Dam la frigider pana batem frisca,pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos. :) Dam la frigider pana se intareste putin,apoi formam cel de-al doilea strat de crema.

Ornam cum ne pricepem.


IULIANA OANCEA

…dimineata cu cafea, seara cu un suc!

ILEANA ALBU

As parteneria ciocolata cu o salata de ton si o cupa de sampanie demisec.

ALEXANDRA-IOANA SIMON

…cu sampanie, fara indoiala!

ALINA DANIELA

Clatite cu ciocolata frantuzesti

100g ciocolata, o cana lapte, 1 lingurita de unt le vom transforma intr-un sos.

2 oua, un sfert cana de zahar si 1 cana faina le amestecam si formam o pasta grosuta pe care o subtiem cu sosul de ciocolata din care formam foile de clatita.

Separat avem nevoie de un alt sos de ciocolata din ciocolata maruntita si smantana dulce subtire.
Foaia de clatita se impatureste batista si se umple cu frisca si felii de banane iar deasupra fiecareia picuram sos de ciocolata.


…Vreti sa castigati? Nu trebuie decat sa raspundeti cat mai original – am o intrebare simpla: “CU CE ALIMENT SAU BAUTURA ATI PARTENERIA VOI CIOCOLATA? AVETI O RETETA CU CIOCOLATA?”

Raspundeti la office@bucatarescu.ro si in perioada 1-8 Martie 2011 puteti castiga unul din cele doua premii! Premiile constau, fiecare, intr-o cutie cu ciocolata Zotter, cate 5 batoane asortate in fiecare cutie! Sunt permise inscrieri multiple. Retetele nu sunt obligatorii dar va sporesc sansele de a castiga!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply