|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare (11-15) /Scoici cu sos alb, halibut pane, creveti cu sos / Delicatese de la R FAMILY

FLORI  DANTE(x2)

Peste pane

Ingrediente:500 g file de peste (1/2 dintr-un file de halibut descris),50 g pasta de rosiisi,50 g faina,3 oua,30 g susan,100 ml.ulei

Fileul de peste se portioneaza si se unge cu pasta de rosi si se presara cu susan.Se da prin faina si ou ca la snitel si se prajeste in uleiul incins si se scoate pe o hartie pergament.Se poate servi cu diverse garnituri (orez,legume).

Creveti cu sos

La noi in oras nu prea se gasesc creveti,cand am reusit sa procur pentru prima data am avut o mare dilema nu prea stiam cum sa ii prepar.Atunci am incins ulei de masline intr-o tigaie am adaugat crevetii curatati la calit si dupa 2-3 minute am adaugat:sare,piper,sucul de la o jumatate de lamaie,oregano,busuioc si dupa 5 minute cand s-a schimbat culoarea lor i-am asezat pe un platou.Toata familia a fost incantata de gustul lor au disparut de pe platou ca prin farmec.

DRAGOS ANASTASIU

Crevetii merita fierti in lapte cu mult usturoi, apoi stropiti cu sos de soia si consumati cu o garnitura de orez salbatic cu curry.

ALINA STROE

Fileul de peste l-as face la cuptor in propria grasime si cu vin alb sec, plus cateva condimente, intre care capere si piper verde. La servire, feliute de lamaie si portocale rosii, plus masilne verzi umplute cu migdale.

IOANA RIZESCU

Am ales sa va prezint o reteta simpla si de mare efect cu care mi-am surprins placut invitatii.
Scoici cu sos alb
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-750 g scoici
-400 ml frisca lichida (nebatuta)
-70 g unt
-10 catei de usturoi
-3 rosii mari
-1 pahar mare de vin alb
Untul se topeste intr-o cratita bine incinsa,apoi se adauga usturoiul taiat feliute subtiri si se tine pe foc pana se rumeneste putin.
Rosiile de decojesc si se aduga peste usturoi si unt.Scoicile se pun la fiert in apa cu sare pana se deschid si li se poate scoate pulpa care mai apoi se pune peste amestecul din vas.Se lasa pe foc mic,se aduga dupa 5 minute vinul alb si frisca nebatuta si se mai lasa 10 minute pe foc.
Recomand a se servi fierbinte.
Un preparat rafinat cu un un gust fin ce lasa dorinta de a mai dori acest preparat.
O primvara frumoasa si gustoasa va doresc!

…V-am prezentat recent mai multe delicatese de la R Family: creveti Black Tiger, carne de midii si fabulosul file de halibut, un peste savuros! Cum banuiesc ca v-am facut pofta cu retetele mele, m-am gandit ca poate vreti sa castigati si voi aceste produse. De fapt, vor fi 4 PREMII, 2 pentru perioada 3-10 martie si alte 2 pentru 11-18 martie. Fiecare pachet contine urmatoarele delicatese de la R Family: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 filet de halibut (1.000 gr.).

Toate aceste bunatati pot fi castigate daca ne trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre favorite cu peste oceanic si fructe de mare, in special – dar nu numai! – retete cu cele trei delicatese oferite ca premiu. Puteti sa ne trimiteti si amintiri culinare legate de acest domeniu. Inscrierile multiple sunt permise. Fotografiile retetelor pot constitui un bonus, dar nu sunt obligatorii.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply