|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare (16-20)/Creveti cu paste si mozzarella, rulouri cu peste, creveti cu maioneza de curry, tocanita de midii /Delicatese de la R FAMILY

CAMELIA KAWADRI (X2)

Creveti cu paste si mozzarella

Ingrediente: 400 gr paste
600 gr creveti decortizati
4 catei mari de usturoi
250 ml smantana
250 ml supa de pui
300 gr mozzarella
100 gr unt de masa
sare, piper, ulei de masline, rozmarin

Mod de preparare: Crevetii decorticati se pun la prajit intr-o tigaie, in putin unt, pana se rumenesc, apoi se scot pe un platou.
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.
Usturoiul se piseaza bine si se amesteca cu sare, piper, rozmarin si se pune la calit in tigaia crevetilor.
Dupa 2-3 minute se adauga supa de pui, iar cand clocoteste se da vasul deoparte si se adauga smantana, amestecand foarte bine.
Intr-un vas mare se pun pastele scurse, crevetii si sosul de smantana si se amesteca bine. In fiecare farfurie, peste preparat se rade mozzarella din abundenta.

Rulouri cu peste

Ingrediente:
6 fileuri de peste (halibut, crap, cod, macrou, etc), 100 g ciuperci,surimi,ciuperci,alune, patrunjel tocat, 50 g cascaval, 2 oua, faina, sare, piper,pesmet.
Mod de preparare:
Fileurile de peste se bat ca pentru snitele.Se aseaza pe folie de aluminiu. Se sareaza si pipereaza.Se umplu cu cascaval feliute,surimi,ciuperci,patrunjel tocat,alune. Se ruleaza in folie si se pun 10 min max la fiert,in apa clocotita.
Se scot si se lasa la racit.Se dau prin faina, apoi prin ou batut si pesmet si se prajesc.

SERGIU VASILACHE

Cevetii imi plac sub forma de salata cu maioneza de curry si cu vin rose alaturi.

ADINA MIHAELA DIMA

Dintre produsele prezentate, cel mai mult ma atrage fileul de halibut, pentru care ma gandesc la o tava cu vin alb, putin unt frecat cu usturoi si multe condimente – capere, piper verde etc. De asemenea, la o garnitra de cartofi natur cu rozmarin.

RADITA STAN

Ne place carnea de midii si be bucuram ca nu trebuie sa ne mai chinuim cu extragerea ei din cochiliile scoicilor. Propun o tocanita de midii cu rosii decojite, ceapa arpagic, usturoi, ulei de masline si piper negru.

…V-am prezentat recent mai multe delicatese de la R Family: creveti Black Tiger, carne de midii si fabulosul file de halibut, un peste savuros! Cum banuiesc ca v-am facut pofta cu retetele mele, m-am gandit ca poate vreti sa castigati si voi aceste produse. De fapt, vor fi 4 PREMII, 2 pentru perioada 3-10 martie si alte 2 pentru 11-18 martie. Fiecare pachet contine urmatoarele delicatese de la R Family: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 filet de halibut (1.000 gr.).

Toate aceste bunatati pot fi castigate daca ne trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre favorite cu peste oceanic si fructe de mare, in special – dar nu numai! – retete cu cele trei delicatese oferite ca premiu. Puteti sa ne trimiteti si amintiri culinare legate de acest domeniu. Inscrierile multiple sunt permise. Fotografiile retetelor pot constitui un bonus, dar nu sunt obligatorii.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply