|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare (23-28) /Midii pane, vinete cu creveti, halibut la tigaie /Delicatese de la R FAMILY

ROXANA GYRLS (x2)

Midii si calamari pane

In weekend, m-am gandit sa fac ceva gustos si simplu cu fructe de mare si sper sa va placa ce a iesit. Am folosit pentru calamari pane:

  • 500 g calamar
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 100 ml ulei
  • 50 g faina
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper

Va recomand sa cumparati deja rondele de calamar, pentru a sari peste procesul de fierbere in multe ape. Rondelele se pun intr-un bol si se adauga peste ele 1 pahar de vin si se lasa cateva ore.

Se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper.
Rondelele de calamar se trec prin faina, apoi prin ou batut, se imbraca in pesmet si se aseaza pe un platou pentru a se zvanta.

In functie de cate minute veti lasa calamarul sa se prajeasca veti obtine rondele usor rumenite sau crocante.

Pentru midii pane:

500 gr midii
175 gr faina alba
2 oua mari
2 catei de usturoi

1 lamaie
1 lingura seminte de susan
sare, piper negru, putin zahar

Faina, putina sare, piper, si berea se amesteca intr-un castron, impreuna cu albusurile celor 2 oua, batute spuma in prealabil.
Semintele de susan se amesteca cu putin zahar, sare, zeama de lamaie si usturoiul – toate puse intr-un blender.
Midiile se curata foarte bine si li se scoate pulpa, care se pune la prajit intr-o tigaie.
Pulpa de midie prajita putin se moaie in aluatul de pane (amestecat cu sosul din blender), pe ambele parti si apoi se prajeste in ulei incins.

Pe langa acestea, am prajit si ceva peste mic ,am facut cartofi prajiti si o salata de varza.Scoica propriu-zisa am umplut-o cu orez fiert cu legume.Priviti ce a iesit!!!Sper sa va placa!!

ELENA-ADINA BUSCAN

Vinete cu midii si creveti

Iubirea mea declarata pentru vinete s-a vazut iar acum cateva zile, cand am pus mana pe un alt soi, dupa incercarea de acum o saptamana si ceva, cu alt tip de vinete.

De data asta au ajuns in mainile mele cam un kilogram de vinete mici, de marimea rosiilor. Si cum aveam in congelator depozitate doua caserole de carne de midie si de creveti decorticati, am zis c-ar merge o iubire fierbinte intre aceste alimente.

Pe final abia, cand aproape s-au fragezit legumele, asa cum am vrut, am pus putin ulei de masline si am amestecat bine, sa le dau viata si luciu. Am adaugat apoi crevetii si midiile, am amestecat bine, si am lasat cateva minute.

Aproape de final, am adaugat o legatura intreaga de patrunjel si 2 catei de usturoi, dar si masline verzi umplute cu ardei. Au urmat inca 3-4 minute de amestecare.

De-abia spre final am potrivit gustul din sare, nu am vrut sa adaug de la inceput. In general, oricum, am tendinta clara de a pune foarte putina sare la mancare, spre deloc, spre disperarea evidenta a celor pentru care gatesc (mi s-a intamplat si duminica, la o masa in 6, cand am gatit o rata la cuptor si un dip special din 5 tipuri de ciuperci, ambele cam fara sare).

Aveam o pofta evidenta de a manca vinetele cu fructele de mare pe paine proaspata, si asa am si facut. Excelent! Gust dulceag si usor afumat de la vinete, dulce de la ardei, textura cremoasa chiar, per ansamblu. Iar pe bagheta proaspata, cu coaja crocanta……..pff…..nu mai am comentarii.

Am incalzit bine tigaia solida, cu fund dublu, de paella, adusa din Valencia, nu am pus nici o picatura de ulei, si cand s-a incins bine am aruncat acolo vinetele taiate pe din doua, dar si un ardei gras taiat semirondele. Am vrut sa frig legumele prima oara, pur si simplu, nu sa le calesc, sotez.

ANDREI STEFAN

File de halibut la tigaie

M-a tentat mult pestele prezentat, recunosc. Eu nu am rabdare sa ma chinui cu preparate complicate la cuptor, asa ca am incalzit bine o tigaie, in care am pus doar o lingura de unt si am pus acolo o bucata frumoasa de file de halibut, cu o mana de arpagic si condimente (ierburi). Dupa vreo 10 minute, am adaugat 6 rosii cherry, lasand inca 2 minute pe foc. In farfurie am pus pestele (desprinzand pielea), rosiile si am turnat deasupra sosul rezultat. De asemenea am pus cateva feliute de lamaie.

MIHAELA VISAN

Imi plac atat de mult cartofii prajiti incat ii pun aproape la orice. As fi putut face fish and chips cu halibut, dar mi se pare prea bun pestele pentru asa ceva. Astfel, am ales sa fierb midiile, apoi sa le prajesc usor impreuna cu cartofii si sa servesc la masa impreuna cu putin usturoi frecat cu iaurt. Delicios garantat!

ALINA STROE

Cu crevetii nu ai mult de munca. E suficient sa-i pui pe gratar si sa-i intorci pe ambele parti pana ce se fac purpurii. Dupa aceea incepe aventura gustului. Mie imi place sa fac o maioneza cu curry, dar exista multe alte posibilitati: smantana cu ierburi, maioneza de usturoi, sos de rosii picant etc.

…V-am prezentat recent mai multe delicatese de la R Family: creveti Black Tiger, carne de midii si fabulosul file de halibut, un peste savuros! Cum banuiesc ca v-am facut pofta cu retetele mele, m-am gandit ca poate vreti sa castigati si voi aceste produse. De fapt, vor fi 4 PREMII, 2 pentru perioada 3-13martie si alte 2 pentru 14-21 martie. Fiecare pachet contine urmatoarele delicatese de la R Family: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 filet de halibut (1.000 gr.).

Toate aceste bunatati pot fi castigate daca ne trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre favorite cu peste oceanic si fructe de mare, in special – dar nu numai! – retete cu cele trei delicatese oferite ca premiu. Puteti sa ne trimiteti si amintiri culinare legate de acest domeniu. Inscrierile multiple sunt permise. Fotografiile retetelor pot constitui un bonus, dar nu sunt obligatorii.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply