|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare (29-32) /Scoici in vin, pasta de creveti cu usturoi, grill de halibut /Delicatese de la R FAMILY

MIHAELA DRAGNEA

Midii in vin cu sos de usturoi

Ingrediente: 2 lingurite de mustar de Dijon, ½ lingurita de sare de mare, ½ linguritade piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 ceasca de ulei de masline extravirgin, 2 cesti de vin (Pinot Gris), 1 ceapa, 500 gr carne de scoici, patrunjel verde tocat.

Preparare: In blender, se amesteca usturoiul  cu mustarul, sarea si piperul, apoi, la viteza mica, se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final, cand emulsia e gata, se pune si zeama de lamaie proaspat stoarsa. Apoi, se transfera intr-un bol, pastrandu-se la rece pana in momentul servirii. Separat, intr-o tigaie, se pune restul de usturoi cu vinul si ceapa taiata marunt. Se da intr-un clocot, apoi se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa aceea, se pun midiile, fierbandu-se la abur, cu capacul tigaii pus si tigaia miscata periodic. Dupa 8-10 minute, transfera intr-un castron, unde vor fi stropite cu sosul gata facut, iar patrunjelul verde este alaturat ca garnitura.

CORINA UNGUREANU

Pasta de creveti cu usturoi

Ingrediente: 10 de capatanii de usturoi, 4 cepe mijlocii taiate foarte fin, 2 cesti de ulei de palmier, 500 gr creveti fierti si decorticati, 2 lingurite de praf de chili, 2 lingurite de sare, ½ ceasca de otet.

Preparare:Ysturoiul si ceapa se curata bine, apoi se toaca marunt si se pun in blender impreuna cu uleiul si, apoi, otetul. Cand compozitia se omogenizeaza, se adauga carnea de creveti, apoi se asezoneaza cu sare si chili. Acest aperitiv se poate servi cu orez sau cu carne de orice fel.

RADU G. STOIAN

Fileul de peste l-as face pe gratar, uns cu ulei de masline si presarat cu tot felul de ierburi. La servire, as pune multe feliute de lamaie. Alta idee e sa fac un sos gros de rosii, putin iute.

FLORI DANTE

Frigarui cu halibut si creveti

Ingrediente: 500 g file de halibut,200 g creveti,2 lamai,4 rosi,100 ml ulei de masline,100 ml.vin 30 ml.otet balsamic,sare,piper,cimbru,foi de dafin.

Se face o marinata din ulei,vin,otet,sucul de la 1/2 lamaie,sare,piper,cimbru,foi de dafin.

Se taie in bucati pestele si impreuna cu creveti se lasa 4 ore in marinata,apoi se pregatesc frigaruile alternand bucatile de peste,crevete,feli de rosii si feli de lamaie si se frig pe gratar.

…V-am prezentat recent mai multe delicatese de la R Family: creveti Black Tiger, carne de midii si fabulosul file de halibut, un peste savuros! Cum banuiesc ca v-am facut pofta cu retetele mele, m-am gandit ca poate vreti sa castigati si voi aceste produse. De fapt, vor fi 4 PREMII, 2 pentru perioada 3-13martie si alte 2 pentru 14-21 martie. Fiecare pachet contine urmatoarele delicatese de la R Family: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 filet de halibut (1.000 gr.).

Toate aceste bunatati pot fi castigate daca ne trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre favorite cu peste oceanic si fructe de mare, in special – dar nu numai! – retete cu cele trei delicatese oferite ca premiu. Puteti sa ne trimiteti si amintiri culinare legate de acest domeniu. Inscrierile multiple sunt permise. Fotografiile retetelor pot constitui un bonus, dar nu sunt obligatorii.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply