|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare/ Delicatese de la R FAMILY / Ultimele 2 PREMII

MIHAELA DRAGNEA

Midii in vin cu sos de usturoi

Ingrediente: 2 lingurite de mustar de Dijon, ½ lingurita de sare de mare, ½ linguritade piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 ceasca de ulei de masline extravirgin, 2 cesti de vin (Pinot Gris), 1 ceapa, 500 gr carne de scoici, patrunjel verde tocat.

Preparare: In blender, se amesteca usturoiul  cu mustarul, sarea si piperul, apoi, la viteza mica, se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final, cand emulsia e gata, se pune si zeama de lamaie proaspat stoarsa. Apoi, se transfera intr-un bol, pastrandu-se la rece pana in momentul servirii. Separat, intr-o tigaie, se pune restul de usturoi cu vinul si ceapa taiata marunt. Se da intr-un clocot, apoi se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa aceea, se pun midiile, fierbandu-se la abur, cu capacul tigaii pus si tigaia miscata periodic. Dupa 8-10 minute, transfera intr-un castron, unde vor fi stropite cu sosul gata facut, iar patrunjelul verde este alaturat ca garnitura.

CORINA UNGUREANU

Pasta de creveti cu usturoi

Ingrediente: 10 de capatanii de usturoi, 4 cepe mijlocii taiate foarte fin, 2 cesti de ulei de palmier, 500 gr creveti fierti si decorticati, 2 lingurite de praf de chili, 2 lingurite de sare, ½ ceasca de otet.

Preparare:Usturoiul si ceapa se curata bine, apoi se toaca marunt si se pun in blender impreuna cu uleiul si, apoi, otetul. Cand compozitia se omogenizeaza, se adauga carnea de creveti, apoi se asezoneaza cu sare si chili. Acest aperitiv se poate servi cu orez sau cu carne de orice fel.

Fiecare castigator va primi cate un pachet cu peste si fructe de mare, delicatese de la R Family.  Pachetele contin urmatoarele minunatii: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 file de halibut (1.000 gr.).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply