|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (11-15) / Castiga 5 carti de Ainsley Harriott/Medalion gratinat de porc, muschi in sos rubiniu, tarta cu spanac, cartofi umpluti, cornulete de casa

SANDA MAXIM (X3)

Medalion gratinat de porc

Ingrediente: 750 g carne de porc, 75 ml ulei, sare, 50 g cascaval, 10 felii franzela (pentru crutoane), 250 g ciuperci, 2 linguri de faina, verdeata.

Pentru sos: 75 g unt, 75 g faina, 500 ml lapte, 1 ou, 1 lamaie, sare, piper alb (dupa gust).

Mod de preparare: Carnea spalata se taie in felii egale, care apoi se presara cu sare, se bat cu ciocanul de snitele, se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

Separat se pune untul la incalzit, se adauga faina care se caleste foarte putin (fara sa i se schimbe culoarea) si se stinge cu lapte fierbinte, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Sosul se fierbe 20 minute apoi se strecoara peste feliile de carne prajita si se lasa sa fiarba inca 20 minute.

Feliile de franzela se curata de coaja, se modeleaza dupa forma feliilor de carne si se prajesc in putin unt. Ciupercile curatate se taie in felii si se calesc in ulei incalzit cu sare si piper.

Feliile de carne se scot din sos si intr-o tava se aranjeaza fiecare pe cate un cruton de franzela prajita iar deasupra lor se pun ciupercile sotate. In sosul ramas se adauga putina zeama de lamaie si un galbenus de ou. Acest sos se toarna deasupra medalioanelor, se pune cate  o felie de cascaval peste care s-a presarat verdeata taiata fin. Se introduc la cuptor pana ce incepe cascavalul sa se inmoaie. Se servesc cu diferite garnituri: legume sote, cartofi natur, felii de vanata prajite.

Muschi de porc cu sos rubiniu

Ingrediente: 750 g muschi de porc, 100 g ceapa, 50g pasta de rosii, 150ml vin negru, 1 pahar supa de carne, 100g costita afumata, 100ml ulei, 1/2 frunza de dafin, piper si sare.

Mod de preparare: Muschiul de porc se spala, apoi se impaneaza cu costita afumata, se prajeste intr-o cratita pe toate partile in ulei incins, se scoate si se pune in alt vas.In grasimea ramasa, se caleste ceapa taiata marunt pana se rumeneste si se stinge cu pasta de rosii, cu supa de carne si cu vinul negru. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga muschiul prajit si foaia de dafin, apoi se lasa sa fiarba 20 de minute. Cand muschiul este fiert, se scoate si se taie felii, iar sosul se strecoara printr-o sita fina. Feliile de muschi se servesc cu sos deasupra si cu diferite garnituri: brocoli, cartofi natur, morcovi.

Tarta cu spanac

Ingrediente: 2 foietaje, 2 oua, 500 g spanac, 250 g branza de vaci, 60 g sunculita afumata, 50 g parmezan, sare, piper alb.

Mod de preparare:

1. Se spala bine spanacul si se pune la fiert in apa cu sare.

2. Se taie cubulete sunca si se pune intr-un vas.

3. Parmezanul se da prin razatoare si se pune peste sunca.

4. Se bat bine ouale cu sare si se amesteca cu branza de vaci, cu sunca si cu parmezanul.

5. Se amesteca cu o lingura si se incorporeaza si spanacul.

6. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie de aluat peste care se pune compozitia si se acopera cu cealalta foaie.

6. Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade aproximativ 30 de minute.

Se serveste calda cu parmezan ras pe deasupra.

ANA SAVUICA (X2)

Cartofi umpluti
Pentru incept ai nevoie de mult chef , fericire cata incape si un strop de dragoste .
Apoi urmeaza ingredientele :
- cartofi
-margarina
-cascaval
-ceapa
-porumb
-smantana
-rosii
-sare
-muschi file sau oricare alt  mezel doriti
La inceput se pun cartofi la copt . Pentru a se coace mai repede ii puteti inveli in staniol .     Nu uitati sa-i spalati mai intai si daca doriti sa-i curatati de coaja ( sau puteti sa o inlaturati dupa .. Totusi unii o mananca ) . Dupa ce cartofii sunt copti inlaturi coaja si ii faci piure ( fiecare cat doreste – de obicei un cartof mare de persoana ) . Dupa ce cartofii sunt maruntiti cu furculita adaugati sare, margarina si cascavalul dat prin raz . Nu uitati sa presati si sa amestecati . Dupa aceea adaugati ingrdientele dupa pofta inimi si de obicei in ce ordine doriti . Nu uitati sa taiati rosiile si ceapa ( ceapa mai marunt ) si deasemenea muschiul file . Dupa se adauga smantana ( exact peste ) si presarti boabele de porumb ( la conserva ) peste . Daca mai doriti puteti sa adaugati mai multa sare .
Se mananca cu o furculita dar mai ales cu pofta !
Cornulete
Ingrediente pentru 2 tavi  :
- 1 kg de faina
- un pachet de unt
- 2 linguri de margarina
-1 iaurt
- 1 praf de sare ( o pulbere se sare .. sare normala , fina )
-1 jumatate de kg de zahar care se face zahar pudra
-nuci
-rahat
-ulei
-zahar vanilat
Cum procedezi : Intr-un vas pui faina , 2 pliculete de zahar vanilat , zahar , iaurtul , niste sare , untul si margarina putin topita .Amesteci totul impreuna cu un pahar de apa . Din aluatul obtinut faci mingiute de aluat ( cam de marimea unui pumn de copil ) si le intinzi cu sucitorul . Le tai astfel incat sa ti se formeze 4 triunghiuri si pui nuca sau rahatul taiat bucatele la capatul mai larg . Le impaturesti si le pui in tigaia unsa cu un strop de ulei si faina ( pentru a nu se lipi de tava cornuletele ) . Le tii in cuptor in jur de 30 de minute … si le scoti inainte sa se arda :) ) .Pentru gust dar si pentru prezentare le puteti presara cu zahar pudra
Pofta buna !

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply