|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (16-20) /Retete de prajitura pufoasa, prajitura tavalita in nuca de cocos, prajitura cu crema/Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

EVELINA RUSTEM (X3)

Reteta Madlene- Prajitura Pufoasa

Pentru ca in tot timpul asta am continuat sa exersez cu prajituritul, si nu am omis nici macar un weekend de prajitura, am decis ca este timpul sa adaug o reteta draga mie, si o prajitura ce aduce aminte de prajituricile Madlene din comert de cand eram mici. Asadar iata ingredientele:

-5 oua;

-1 cana zahar (200ml);

-1 cana jumatate de faina;

-arome (vanilie);

-1 lingura cacao + esenta de rom;

-1 ceasca ulei (1oo ml)

-6 linguri de apa clocotita.

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bate albusul cu zaharul pana se face spuma si se adauga trepatat cele 6 linguri de apa clococtita. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si se incorporeaza treptat in albus apoi se adauga faina “in ploaie”.

Din aceasta compozitie se iau cateva linguri si se amesteca cu lingura de cacao si esenta de rom.

Se puna in forme, se poate ornamenta cu o visina, cireasa si se pun la copt la foc potrivit, 20-25 de minute.  Formele din hartie se gasesc in comert.

Sa aveti pofta!

PS: se prepara destul de repede, dar se consuma la fel de repede!

Prajitura tavalita in nuca de cocos

Necesare pentru blat: 3 oua, 18 linguri faina, 15 linguri zahar, 1 plic praf de copt, 1 cana lapte (nu prea mare) 1/2 fiola esenta de vanilie, 4 linguri ulei.

Necesare sirop: 1 lingura cacao, 1 cana si jumatate zahar, 1 cana jumatate lapte, esenta de rom., 1/2 pachet de unt.

Mod de preparare: Pentru blat, se bat oualele, cu zaharul, pana se mai topeste putin din zahar, se pune ceasca de lapte, cele 4 linguri de ulei, si jumatate din necesarul de faina, apoi se mesteca bine se adauga praful de copt si restul de faina si esenta de vanilie. Se mesteca bine, compozitia trebuie sa fie lichida, nu prea subtire.

Se pune in tava, si se lasa la copt. In tava puneti o foaie de copt, ca sa nu se lipeasca.

Apoi siropul, se amesteca cacaoua cu zaharul, se adauga laptele si esenta de rom, tot jumatate. Se da in clocot, apoi se adauga untul.

Dupa ce blatul este gata, si se lasa putin la racit, atat cat sa se poata taia cubulete, nu prea mari nu prea mici. Se vor inmuia apoi in sirop si vor fi tavalite in nuca de cocos.

Prajiturica cu crema

Nu cred ca are vreun nume, pentru ca e prajitura simpla cu crema. De la prajitura tavalita am mai oprit jumatate de blat, pe care l-am pastrat foarte bine la congelator, iar astazi avand pofta de ceva dulce, l-am scos si m-am apucat de treaba Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. :) (deci reteta pentru blat cititi blogul cu prajitura tavalita in nuca de cocos)

L-am taiat pe jumatate, am mai gasit niste biscuiti cu cacao prin camara, asa ca i-am adaugat si pe ei. Am facut cu un plic de pudding crema.  Reteta pentru pudding o gasiti pe spatele plicului, de mentionat as avea cu cantitatea de lapte, ei spun 500ml dar eu zic sa puneti mai putin pentru ca iese prea subtire. Dupa ce a clocotit, puneti si untul, mai putin de jumatate de pachet. Am mai pus  esenta de rom, mie imi plac astea cu aroma de rom. Am lasat sa se raceasca putin.

Intre timp am insiropat blatul cu sirop simplu din zahar. Am pus crema, am adaugat biscuitii, apoi am mai pus crema, am pus si cealalta jumatate deasupra. Peste crema am pus nuca maruntita, nu aveam in casa nuca de cocos, asa ca pun si eu ce gasesc, asa incat sa fac mai repede.

Se lasa la rece, apoi se mananca in graba.

CARMEN DUMITRU

Pentru familie, sambata, fac o oala mare de sarmale si in compozitie pun carne de porc tocata, putina carne de gasca, orez cu bobul lung, ciuperci si stafide. Fierb sarmalele intai in bors, apoi in vin alb dulce. Dupa ce le fierb, le mai bag o ora la cuptor sa se rumeneasca. Le servesc obligatoriu cu smantana.

ANDREI CONSTANTINESCU

Daca am noroc si unchiul meu, care e vanator, imi aduce o pulpa de vanat, o pun intai la marinat cu vin, ceapa si condimente, apoi o bag la cuptor la foc mic si o tin 5-6 ore, stropind-o din jumatate in jumatate de ora cu zeama ramasa de la marinare.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply