|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (21-25) / Friptura de pui cu ciolan, papanasi, Raffaello/ Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

FELICIA POPA-STOICAN

Friptura de pui cu ciolan

Ingrediente:

10 pulpe de pui

1 kg de ciolan fara os

doua rosii

o ceapa

un ardei rosu

un mar

cinci catei de usturoi

condimente: sare, piper, busuioc, oregano, maghiran, rozmarin

ulei de masline

vin alb

Mod de preparare:
Se unge tava cu putin ulei de masline. Se asaza in tava pulpele de pui si ciolanul taiat in cateva bucati. Printre bucatile de carne se pun: marul, rosiile taiate, ceapa taiata fideluta, ardeiul taiat, usturoiul. Se presara condimentele mentionate.
Se adauga putina apa si vin alb. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la foc puternic 10 minute, dupa care inca o ora si jumatate la foc mic.

Se serveste alaturi de orice garnitura, cu sau fara muraturi.
Pofta buna!

YOANA D

Reteta de papanasi a lui Pocahontas :

Ingrediente :
- un pachet de branza de vaca (pachetul meu avea 500g insa nu l-am folosit chiar pe tot. Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
- doua oua
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
- faina (in principiu 10-15 linguri)
- un pliculet de zahar vanilat

Cum preparam?
Ingredientele de mai sus se pun intr-un castron si se vine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.
Se fac bilushtele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul. Pentru aceasta reteta merge foarte bine si gemul de capsuni.

GABRIELA BULGARIU

Raffaello

Ingrediente:

- 150g zahar pudra cu vanilie
- 200g lapte praf
- 200g nuca de cocos
- o tabla de unt
- 2 foi de napolitane cu vanilie
- 100g migdale intregi /alune de padure
Mod de preparare:  mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.In ceea ce rpiveste foile de napolitane, eu prefer “foile pt vafe” de la Vel Pitar, care sunt fine si foarte sfarmicioase, perfecte pt ce avem nevoie. Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigider. Din pasta luam cate putin, punem o migdala/aluna in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

CARMEN GHEORGHE
Din meniul familiei mele, nu lipsesc sarmalutele de post in foi de vita de vie (puse la pachet cu sare la frigider). Umplutura e din orez cu ciuperci si morcov, plus marar. Se servesc calde cu smantana si mamaliguta.

ANDREI IONESCU
I-am facut fetitei mele mere la cuptor. Reteta e simpla: merele se scobesc, se elimina semintele si partea tare de la cotor, apoi se umplu cu zahar si vanilie, se baga la cuptor in tava si, cand se servesc, li se pune cate un mot de frisca.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply