|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (33-35) /Cozonac trandafir, cosulete de cartofi cu branza si somon / Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

CRISTINA CRISTINA

Cozonac in forma de trandafir

Ingrediente

- 1/2 kg faina
- 5 oua
- 350 g
zahar
- 40 g drojdie de bere
- 1 pahar lapte
- 1 lingura rom
- 1
varf de cutit sare
- vanilie
- coaja de lamaie
- 200 g nuci
- 1
pachet unt

Mod de preparare
Drojdia se dizolva in lapte, o amestecam cu faina si zahar si o lasam sa creasca aproximativ o ora;

Cand observam ca aluatul este crescut, adaugam ouale unul cate unul, sarea, vanilia, romul si coaja de lamiie. Amestecam totul si framantam aproximativ 15 minute, apoi lasam din nou sa creasca 1-2 ore;

Intindem o foaie subtire din aluat si o ungem cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara nucile pisate marunt. Infasoaram foaia, ca un sul si o taiem in 8-10 bucati;

Fiecare bucata o strangem la unul din capete si o aseazam una langa alta, cu partea stransa in jos, intr-o forma rotunda, unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.

Lasam sa mai creasca aproximativ 1/2 ora, apoi introducem tava in cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30-40 minute.

FLORI DANTE

Garnitura de orez

Ingrediente:500 ml.supa de pasare,ulei de masline,1ceapa,1 morcov,1 ardei gras,200 g ciuperci,200 gr.orez.sare si piper.

Preparare:

Legumele si ciupercile taiate cubulete se calesc intr-o tigaie mare,se condimenteaza cu sare si piper apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute.Se adauga un polonic de supa si se amesteca pana cand se absoarbe supa in orez,se continua pana se foloseste toata supa,iar orezul este moale.

Noua ne place sa il mancam ca atare sau langa costita la gratar.

ANETA FRUNZA

COSULETE DE CARTOFI CU BRANZA SI SOMON
Ingrediente: pentru 30 buc.

-4 cartofi potriviti de mari
-3 oua
-3 linguri de faina
-sare si piper
-pasta de branza
-somon afumat
-marar

Mod de lucru:

Cartofii spalati si curatati de coaja ii dam prin razatoare (eu i-am taiat felii subtiri si apoi julien),ii punem intr-un bol ,spargem ouale ,adaugam faina ,sarea ,piperul si amestecam bine.
Cu acest amestec vom umple formele de briose, dand forma de cuib.
trebuie sa folosim forme nu prea adanci.

Le punem la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu, cam 7-10 min. Nu lasam prea mult, cartofii de pe margini se ard prea tare.
Cand sunt gata,le scoatem din forma si lasam sa se raceasca.
Cat se racesc cosuletele, daca nu avem crema de branza cumparata, o vom pregati in casa.
Eu am pregatit din telemea de vaci, data prin razatoare, am pus si unt, am amestecat bine si la urma am adaugat o legatura de marar, tocat marunt.
Cu pasta asta ,cu posul am umplut cosuletele.
Apoi am pus fileul de somon si o frunzulita de marar.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply