|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (39-40)/Banane cu piure de castane si frisca, tort de salata cu rodie/Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

LIANA TOMA(X2)

Un desert usor si rapid pentru niste musafiri anuntati pe ultima suta de metri…desigur, au fost impresionati!

Banane cu piure de castane si frisca

Ingrediente:

4 banane,
250 g piure de castane,
30 g margarina Rama,
80 g zahar pudra,
o fiola esenta rom,
200 ml smantana pt.frisca,
zahar pudra cu aroma de vanilie,
napolitane pt.decor,
ciocolata.

Piureul de castane se amesteca foarte bine cu margarina moale, zaharul pudra si esenta de rom, pana devine ca o crema.
Curatam bananele si le taiem pe lung.
Cu o lingurita scobim interiorul bananelor, il adaugam piureului si amestecam foarte bine.
Umplem bananele cu toata crema obtinuta, asezam celelalte jumatati de banane si apasam putin.

Batem o spuma tare din smantana pt.frisca pregatita pentru ornare si adaugam zaharul vanilat.

Ornam cu frisca bananele umplute, adaugam fructe proaspete-eu am taiat felii subtiri de nectarina- apoi punem desertul la frigider pentru cca o ora.

Intre timp am topit putina ciocolata si am uns doua napolitane speciale pentru decorarea inghetatei.

Chiar au fost un vis aceste banane cu piure de castane si frisca!!

O salata foarte aspectuoasa, pregatita pentru niste musafiri mai speciali care au fost incantati de ” rubinele”  rodiei.

“Tort” de salata cu rodie

Ingrediente:

4 cartofi,
300g mortadella,
2 rodii,
200g sfecla,
1 morcov,
un sfert de telina,
1 pastarnac,
1 patrunjel,
salata verde,
maioneza,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au fost spalate si curatate.

Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si se taie cubulete.

Eu sfecla am avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar am lasat vreo 200g la scurs.

Mortadella am taiat-o bucatele- se poate folosi si piept de pui sau sunca slaba.
Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se condimenteaza- eu am folosit rasnita cu verdeturi italiene de la Kotanyi.
Se curata rodia si i se scot samburii.
Pe un platou se aranjeaza frunze de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui se pune compozitia salatei.
Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla.
Cand “tortul” e gata construit se scoate cu grija paharul.
De fapt, ar fi trebuit doar cu rodie ornat, dar nu am avut decat una, desi ar fi fost necesare doua, dar m-am descurcat cu sfecla rosie.
Am ornat cu fasiute de salata verde.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply