|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (41-44)/Trufe de ciocolata, tort amandina, rulada de vitel, chec cu ciuperci/Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

VIOLETA POSTOLACHE (x4)

Super concursul, imi doresc tare mult cartea de bucate , mi-ar fi de mare folos.
Asa ca trimit cateva retete pe care le pregatesc fecvent atat pentru familie cat si pentru prieteni:

1.Trufe cu ciocolata
Ingrediente(pentru 30 bucati)
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr margarina sau unt
2 lingurite ness
50 gr cacao
esenta rom
Mod de preparare
Se pun intr-o craticioara la bain-marie (pe baie de aburi) ciocolata rupta bucatele,frisca lichida si margarina.
Se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia.
Adaugam apoi nessul si esenta de rom si amestecam energic pana se dizolva nessul.
Dam compozitia la frigider pentru circa o ora.
Cand s-a racit trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelata.
Formam cu mainile bilute din compozitie de marimea unei nuci si le tavalim prin cacao.
Dupa ce am modelat toate trufele dam din nou la frigider caci ele se mai inmoaie de la caldura mainilor.

2.Tort Amandina
Ingrediente
pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri cacao
pentru crema:
2 pachete margarina
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
2 pliculete capucino cu rom
pentru sirop:
1 cana apa
5 linguri zahar
1 esenta rom
pentru glazura:
1 ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
3 linguri margarina
pentru decor:
1 ciocolata amaruie
bombonele de ciocolata
cateva linguri din crema tortului
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.
Adaugam faina si cacao si mixam pana se omogenizeaza.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt (diametru forma 24 cm) si dam la cuptor circa 40 minute la foc mic. Incercam cu un scobitor si cand nu ramane deloc aluat pe el blatul este copt.
Taiem cu atentie blatul in doua parti pe cat posibil egale.
Preparam crema astfel: margarina putin topita la microunde (nu trebuie sa devina lichida ci doar sa foe foarte moale) o batem cu mixerul pana devine cremoasa.
Adaugam apoi zaharul pudra cacao si pliculetele de capuccino. Mixam in continuare pana se topeste zaharul si compozitia devine omogena.
Asezam primul blat in forma de tort cu pereti detasabili si il insiropam. Siropul il preparam astfel: caramelizam zaharul, adaugam peste el apa si esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Peste primul blat adaugam crema avand grija sa pastram cateva linguri pentru decor.
Deasupra adaugam celalalt blat si il insiropam . Dam tortul la rece cateva ore (eu l-am lasat peste noapte) apoi indepartam forma .
Preparam glazura astfel: rupem ciocolata cubulete, adaugam peste ea frisca lichida si margarina si o punem pe baie de aburi mestecand continuu pana se topeste de tot ciocolata. Imbracam tortul cu glazura obtinuta .
Marginile tortului le tapetam cu bombonele de ciocolata pentru decor si lasam 10-15 minute.
Cu ajutorul unui sprit formam diverse modele pe tort.
Topim pe baie de aburi ciocolata punem intr-o punguta pe care o intepam la un capat si pe o hartie de copt desenam triunghiuri , apoi le hasuram.Dam la rece apoi le desprindem si ornam tortul.

3.Rulada de vitel cu carne tocata
Ingrediente
1 muschi vitel
200 gr carne tocata porc
200 gr masline negre si verzi
2 felii paine mai veche
1 ou
sare, piper
1 pahar vin rosu
Mod de preparare
Desfacem muschiul felii si le batem bine cu ciocanul de snitele.Condimentam cu sare si piper.
Tocam carnea de porc. Tocam cubulete maslinele iar painea o rupem bucatele.
Amestecam bine compozitia, asezonam cu sare si piper apoi intindem in strat subtire deasupra feliilor de muschi.
Rulam cat mai strans muschiul si legam cu sfoara alimentara.
Impachetam strans in folie de aluminiu si punem in tava in care adaugam si un pahar cu apa.
Dam la cuptor aproximativ 30 minute dupa care desfacem folia de aluminiu, adaugam este rulade un pahar cu vin rosu si dam din nou la cuptor 15-20 minute cat sa se rumeneasca putin.
Scoatem apoi rulada pe un platou si o lasam 5-10 minute sa se odihneasca.
Taiem apoi felii rulada si servim

4.Chec aperitiv cu ciuperci
Ingrediente

200 gr ciuperci
200 gr branza
2 ardei grasi
2 legaturi ceapa verde
5 oua
5 linguri faina
1 pliculet praf copt
sare,piper

Mod de preparare

Se toaca marunt ciupercile,se toaca frunzele de ceapa si se taie ardeii cubulete.Se da branza pe razatoare si se amesteca cu restul compozitiei .Se bat ouale cu un praf de sare pana devin cremoase si se incorporeaza in compozitie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt apoi amestecul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu aproximativ 40 minute.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.

Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-28 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply