|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (45-46) /Oua marinate, rulada cu piure de caise/ Castiga 5 carti de bucate de Ainsley Harriott

ANETA FRUNZA (X2)

OUA MARINATE
Ingrediente:

-6 oua fierte,vartoase
-2 linguri pasta de tomate
-1 lingura pasta de ardei gras
-6 bucati de hamsii
-100+100 ulei de masline si floarea soarelui
-o lingurita de zahar
-o legatura de patrunjel verde
-un catel de usturoi
-un varf de cutit de piper proaspat macinat

Mod de lucru:
Ouale fierte,vartoase,le curatam de coaja si le punem in vasul in care vrem sa facem marinarea.Intr-un bol punem pasta de tomate si ardei,usturoiul tocat marunt,zaharul,hamsii si partunjelul,deasemenea tocat marunt si piperul.Sare nu mai punem ca pestele este sarat.
Peste toate astea ,adaugam uleiul si amestecam usor.Tot amestecul il turnam peste oua.Acoperim vasul si punem la frigider pentru 24 de ore.
Cand le servesti,scurgi uleiul si folosesti sosul care este grozav!Cand o sa mai fac,o sa pun usturoi si mai putin si o sa adaug si o ceapa rosie taiata pestisori.

RULADA CU PIURE DE CAISE
Ingrediente pentru foaia de pandispan:

-5 oua
-6 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o lingurita de mac
-un pic de colorant verde.

Pentru piureul
de caise (sau orice alt fruct)
-6-7 caise
-2 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina

Mod de lucru:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.
Cat foaia se raceste, ne vom ocupa de piureul de caise.
Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu ,la pasta de caise.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata ,rulam cu grija si dam la rece .
Dupa o ora se poate taia felii.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-31 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply