|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni (47)/ Tort de capsuni

LIANA TOMA

Un tort de capsuni extraordinar de bun preparat pentru nasa fiului meu care era gravida si pofticioasa! I-am dat si la pachet, ca altfel nu am scapat de ea si dupa o saptamana am repetat experimentul, ca nici noi nu ne-am saturat.Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

Ingrediente pt. blat:

4 oua,
o cana de zahar,
o cana de faina,
1 plic praf de copt,
2 linguri de lapte,
50 ml apa,
50 ml ulei,
o fiola de vanilie,
o lingura coaja de lamaie.

Pt. crema:

1 kg de capsuni,
2 plicuri de budinca de capsuni,
800 ml lapte.

Pt. jeleu:

2 plicuri Tort-jelee rosu,
8 linguri de zahar,
500 suc de capsuni/apa.

Pt. ornat:

1 plic de frisca,
150 ml lapte,
1 plic intaritor de frisca,
1 plic zahar vanilat,
4 linguri de zahar,
alune de padure,
capsuni.

Prepararea blatului:

Se fierbe apa si zaharul pana se topeste zaharul si se obtine un sirop.
Se bat albusurile spuma tare- apoi se adauga siropul in fir subtire.
Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.
Peste albusurile batute spuma se pun galbenusurile, vanilia, praful de copt stins in laptele caldut, faina in ploaie si coaja de lamaie. Am mai adaugat cateva picaturi de colorant rosu,
Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu unt si hartie de copt. Se coace la foc moderat aprox. 20-25 de min.
Dupa ce se raceste, se taie in trei…

Pt. crema:

Cele doua plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic cu doar 800 ml de lapte si in loc de 4 linguri de zahar, cred ca am pus 8…
Am pus folie peste budinca sa nu prinda pojghita si am dat-o la rece.

Pt. jeleu:
Cele doua plicuri de tort jelee se amesteca tot cu 8 lg de zahar si 500 ml apa, conform instructiunilor de pe plic.

Asamblarea:

Se taie blatul de tort in trei…apoi, se aseaza primul blat in tava.
Am dat la blender o mana de capsuni si cu pireul rezultat am insiropat primul blat.
Apoi am feliat capsuni si am asezat frumos feliile pe toata suprafata blatului.
Am rasturnat budinca, niveland-o frumos.
Am pus al doilea blat peste budinca, am insiropat cu pireul de capsuni, am pus iar felii de capsuni pe toata suprafaa blatului si am rasturnat jeleul peste ele.
Am asezat si al treilea blat peste jeleu si am lasat tortul la frigider pana a doua zi.

Ornarea:
Am batut frisca cu laptele, am adaugat zaharul vanilat si zaharul si cand s-a intarit am pus frisca intr-un posh si am ornat tortul…prima data am intins-o cu cutitul meu de silicon…

Patru capsuni mari si frumoase se taie in trei si se pun in cele 4 puncte cardinale ale tortului sub un mot de frisca feliile, altfel nu stau asa falnice si mandre ;-) ))
In mijlocul feliilor, pe un mot de frisca se pune o aluna de padure cu tot cu coaja.
Eu am blenduit celelalte alune, nu mai multe de-un pumn si le-am presarat pe suprafata tortului.
Lateralele tortului sau bordura am decorat-o cu felii de capsuni.

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine.Puteti castiga unul din cele 5 exemplare din Carte de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott, oferite de Ed. Lifestyle Publishing si Bucatarescu,daca trimiteti – la office@bucatarescu.ro – una sau mai multe dintre retetele voastre pentru familie si prieteni! Sunt permise inscrieri multiple. Fotografiile nu sunt obligatorii, dar pot constitui un avantaj. Va rugam nu reproduceti retete si fotografii de pe site-uri si blog-uri culinare!!! Concursul se desfasoara in perioada 14-31 martie 2011.

Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante.

Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply