|

CONCURS Retete cu peste si fructe de mare (6-10) /Supa de creveti, midii pane, caracatita aromata, halibut cu sparanghel, creveti cu bacon / Delicatese de la R FAMILY

MIHAELA DUMITRU

Reteta mea cu midii nu presupune vreo mare extravaganta gastronomica. Pur si simplu, as fierbe bine carnea de scoici in vin rosu demidulce cu usturoi taiat fin si arpagic, apoi as tavali fiecare midie printr-un pane oarecare si as praji-o in ulei de palmier. Cred ca ar iesi un aperitiv grozav, cu niste vin rose veselindu-se in pahare….

DAN TONE

Din creveti as face o mancare cu cartofi la cuptor si fasii de bacon (!). Cred ca gustul crevetului si cel al baconului uscat merg bine impreuna, sa nu va mire. In bol, dupa ce crevetii si baconul s-au facut bine, as mai pune avocado, mango si papaya. Ar iesi un cocktail nebun, stropit cu un sos de coniac si zeama de lamaie, asezonat cu piper rosu si verde, poate si cu un pic de lemongrass.

CARINA VIJU

Pestele prezentat – halibut - ma inspira sa-l fac la cuptor cu un sos de vin alb si smantana. Nu pun foarte mult sos fiindca vreau ca fileul sa se rumeneasca frumos. La final, il scot si presar ierburi de gust uscate pe el, de asemenea decorez cu felii de lamaie. Garnitura poate fi de legume: cartofi fierti, sparanghel sau fasole verde trase in unt. As mai pune si niste capere, imi place gustul lor. Alatiri nu ar trebui sa lipseasca un pahar de vin alb, mineralizat, cu o usoara aroma de citrice.

ANDRADA COMES

Supă de creveţi Black Tiger

O retete de supa de creveti Black Tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta.

Ingrediente:

  • 300 g creveţi black tiger (nefierţi)
  • o lingură de ulei de palmier
  • 1,5 l apă (sau fond de legume)
  • 10 ardei iuţi tocaţi
  • sucul de la două lămâi
  • două lin­guri de lemongrass tăiat subţire pe dia­gonală
  • o linguriţă turmeric pudră
  • două linguri de ghimbir tocat
  • 6 frunze kaffir (frunze de lime) sau frunze de lămâi tocata
  • 4 linguri de coriandru proaspăt, tocat mare
  • două linguri de zahăr de palmier
  • 100 g ciuperci shiitake jumătăţi, fără codiţă
  • 50-60 g germeni de soia
  • 2-3 lin­guri de sos de peşte
  • 4 linguri de mentă

Mod de preparare:

Decorticaţi creveţii, lăsând coada intactă. Prăjiţi rapid creveţii în ulei încins împreună cu ardeiul iute, lemongrass-ul şi ghimbirul. Imediat ce au căpătat o culoare oranj, scoateţi creveţii şi adăugaţi apa sau fondul de legume, frunzele de kaffir (sau de lămâi) şi lăsaţi să dea în clocot.

După două-trei minute adăugaţi turmericul, pe care îl stingeţi, în prealabil, cu sucul de lime sau lămâie, turnaţi zahărul de palmier şi lăsaţi să se topească. Apoi puteţi adăuga ciupercile shiitake şi sosul de peşte.

Lăsaţi la fiert trei minute. Adăugaţi creveţii şi germenii de soia. în trei-patru minute puteţi stinge focul. Se serveşte fierbinte, garnisită cu mentă şi coriandru, alături de orez fiert.

FLORI CORPACIU

Caracatita aromata

Cand vreau sa pregatesc ceva gustos si rapid, fac aceasta reteta. Dau coaja unei lamai pe razatoare, o amestec cu  doi catei de usturoi pisati si un strop de ulei  de masline si ung caracatita cu acest amestec delicios. Apoi pun in tigaie putin ulei si prajesc bucatile de caracatita 5 minute. Dupa ce le scot, le stropesc cu zeama de lamaie si presar pe deasupra un praf de coriandru, piper alb si sare de mare. In general o servesc cu garnitura de orez.

…V-am prezentat recent mai multe delicatese de la R Family: creveti Black Tiger, carne de midii si fabulosul file de halibut, un peste savuros! Cum banuiesc ca v-am facut pofta cu retetele mele, m-am gandit ca poate vreti sa castigati si voi aceste produse. De fapt, vor fi 4 PREMII, 2 pentru perioada 3-10 martie si alte 2 pentru 11-18 martie. Fiecare pachet contine urmatoarele delicatese de la R Family: 1 punga cu carne de midii (1.000 gr.), 1 punga cu cozi de creveti Black Tiger (1.000 gr.) si 1 filet de halibut (1.000 gr.).

Toate aceste bunatati pot fi castigate daca ne trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre favorite cu peste oceanic si fructe de mare, in special – dar nu numai! – retete cu cele trei delicatese oferite ca premiu. Puteti sa ne trimiteti si amintiri culinare legate de acest domeniu. Inscrierile multiple sunt permise. Fotografiile retetelor pot constitui un bonus, dar nu sunt obligatorii.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply