|

Bucatarescu gateste la GoodWine cu Big Green Egg si condimentele Dizzy Pig de la Campinggrill.ro / Reteta de marinada

Bucatarescu reia colaborarea cu Campinggrill.ro cu ocazia unei noi editii a Targului Good Wine, care se va tine in weekend la Hotel Pullman. De aceasta data, Bucatarescu va sustine un cooking show Big Green Egg, in cadrul caruia va face doua tipuri de frigarui marinate de vita, pe care le va asezona cu doua tipuri diferite de condimente. Parteneri vor fi vechii nostri prieteni:  vinurile de Corcova si salatele Eisberg! Noutatea  va consta in folosirea noii game de condimente americane de barbecue de la Dizzy Pig!

De ce sa condimentam cu Dizzy Pig? Gatitul la temperaturi joase defineste notiunea de barbecue iar Dizzy Pig ofera alternativa naturala la produsele pentru condimentele pentru grill ce se gasesc in comert, fiind perfect pentru acest tip de gatit la grill. Condimentele Dizzy Pig sunt folosite atat de bucatari profesionisti in restaurante dar si de catre numerosi participanti amatori si pasionati in concursurile de barbecue sa castige premii importante. Gama Dizzy Pig cuprinde intregul spectru de arome naturale imbinate cu savoarea plantelor exotice si a condimentelor, fara aditivi. Ingredientele Dizzy Pig sunt ambalate si sigilate imediat dupa zdrobire, in momentul in care uleiurile esentiale isi imprastie aromele, cu scopul de a oferi iubitorilor gatitului la gratar un condiment natural si savuros. Puteti experimenta arome inedite de cafea proaspat macinata, condimente jamaicane, esenta dulce de artar si multe altele totul pentru friptura ideala la gratar sau la cuptor.

Iata cele doua tipuri de condimente pe care le vom folosi sambata, de la ora 12.00, in cadrul noului cooking show sustinut impreuna cu gratarul american Big Green Egg:

- Dizzy’s Red Eye Express imbina aroma piperului cu cea a cafelei proaspat macinata. Aroma ce rezulta din aceasta combinatie inedita este completata cu savoarea fina a unui amestec de plante si chili. Dizzy’s Red Eye Express este un condiment barbecue recomandat pentru fripturi din carne de miel sau vanat, carnati la gratar, steakuri din carne de vita, sosuri barbecue si chiar devlecei la gratar.

- Shakin’ the Tree de la Dizzy Pig este un condiment universal utilizat pentru majoritatea preparatelor la gratar sau la cuptor ce imbina aromele vitalizante ale lamaiei si ale boabelor de piper.  Gustul intepator si in acelasi timp proaspat ofera oricarui tip de carne o aroma usoara, naturala. Puteti utiliza acest condiment in cantitate mica, ca un condiment clasic de gratar dar si pentru bacati mai mari de carne, ce necesita un timp indelungat de coacere sau preparare la gratar. Condimentul Shakin’ The Tree este recomandat pentru carne de pui, fructe de mare, carne de vita si de porc, legume la gratar, supe chiar si tocanita.

Am ales o marinada care sa fragezeasca carnea si mai putin puternica pe partea de aromare; cred ca e bine ca aceasta marinada sa condimenteze mai putin astfel incat sa simtim mai bine aromele de la cele 2 tipuri de DizzyPig; aceasta marinada se potriveste pentru carne rosie, care apoi trebuie preparata la grill si are la baza un mix de uleiuri. Implicit este un tip de marinada mai rar intalnita, mai deosebita.

Ingredientele marinadei:

200 ml  ulei de masline

50 ml    ulei de nuci

100 ml  ulei de rapita

1 ardei iute rosu (chili)

suc proaspat presat de la o lamaie

1 lingurita boabe de piper

cateva boabe de ienupar

1 lingurita boia dulce

1 lingurita boia iute

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita maghiran uscat

1 lingurita rozmarin uscat

1 lingurita de sare

Preparare:

  1. se amesteca toate uleiurile si sa adauga celelalte ingrediente
  2. se lasa marinada sa stea intr-un borcan cu capac timp de o saptamana
  3. inainte de a pune la gratar frigaruile de vita, lasati in marinada pentru cateva ore bucatile de vita (cca. 3 cm grosime)

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

3 Responses for “Bucatarescu gateste la GoodWine cu Big Green Egg si condimentele Dizzy Pig de la Campinggrill.ro / Reteta de marinada”

  1. Dante says:

    Succes,sper ca aceste condimente sa va ajute,daca se poate sa ne descriieti si noua cum s-a desfasurat aceasta actiune deosebita.

  2. [...] BUCATARESCU colaboreaza din nou cu Romsuintest Peris SA cu ocazia unei noi editii a Targului Good Wine, care a avut loc weekendul trecut la Hotel Pullman. Bucatarescu a sustinut un cooking show folosind carne de Peris, in cadrul caruia a prezentat doua retete diferite – muschiulet de porc marinat in vin si  invelit in jamon si faimosul mic de Peris. Parteneri au fost vechii nostri prieteni:  vinurile de Corcova! De asemenea, s-au folosit si condimente de barbecue de la Dizzy Pig! [...]

  3. [...] BUCATARESCU colaboreaza din nou cu Romsuintest Peris SA cu ocazia unei noi editii a Targului Good Wine, care a avut loc weekendul trecut la Hotel Pullman. Bucatarescu a sustinut un cooking show folosind carne de Peris, in cadrul caruia a prezentat doua retete diferite – muschiulet de porc marinat in vin si  invelit in jamon si faimosul mic de Peris. Parteneri au fost vechii nostri prieteni:  vinurile de Corcova! De asemenea, s-au folosit si condimente de barbecue de la Dizzy Pig! [...]

Leave a Reply