|

“Iubirile croitoresei” de Maria Duenas / Bestsellerul spaniol al anului 2010, tradus in colectia BIBLIOTECA POLIROM

Iubirile croitoresei de Maria Duenas – Spania, Maroc, Portugalia, o femeie superba a carei viata se desfasoara sub semnul aventurii, spionaj si glamour, haute couture si dragoste…
Romanul a fost vindut in peste 1 milion de exemplare, se afla in curs de traducere in peste 25 de limbi si urmeaza sa fie adaptat pentru TV, intr-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfirsitul acestui an.
Cititi aici un fragment in avanpremiera.

Astazi soseste din tipografie editia in limba romana a bestsellerului spaniol al anului 2010 romanul Iubirile croitoresei (traducere si note de Ileana Scipione), cartea de debut a universitarei Maria Duenas.
Vindut in peste 1 milion de exemplare, romanul se afla in curs de traducere in peste 25 de limbi si urmeaza sa fie adaptat pentru TV, intr-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfirsitul acestui an.

Splendida proza din romanul Iubirile croitoresei reuneste amintiri din legendarele enclave coloniale situate in nordul Africii pina in Madridul filogerman, in perioada imediat urmatoare razboiului civil, si in Lisabona cosmopolita, plina de spioni, oportunisti si refugiati in deriva.
O aventura pasionanta, traita in saloane haute couture si hoteluri luxoase, unde conspiratiile politice si misiunile serviciilor secrete pun sub semnul intrebarii loialitatea fata de cei iubiti si puterea iubirii.

In lunile premergatoare insurectiei franchiste, tinara croitoreasa Sira Quiroga paraseste Madridul, impinsa de pasiunea pentru un barbat aproape necunoscut. Cei doi se stabilesc la Tanger, oras monden, exotic si vibrant, unde incepe drama Sirei, care se vede curind parasita. Singura, inglodata in datoriile lasate de fostul iubit, pleaca la Tetuan, capitala Protectoratului. Prin manevre nu tocmai ortodoxe si ajutata de prieteni de o reputatie indoielnica, Sira isi faureste o noua identitate si deschide un elegant salon de croitorie, pentru cliente venite de departe si al caror prezent e greu de ghicit. La sfirsitul razboiului civil din Spania, cind Europa e in pragul celui de-al Doilea Razboi Mondial, destinul Sirei se impleteste cu cel al unor personaje istorice, printre care Juan Luis Beigbeder (enigmaticul si prea putin cunoscutul ministru de Externe din primii ani ai franchismului), amanta lui, excentrica Rosalinda Fox, si atasatul naval Alan Hillgarth, pe atunci seful spionajului britanic din Spania. Cu totii o vor face sa ia o hotarire riscanta, in care stofele si tiparele de croitorie vor fi fata vizibila a unei existente zbuciumate si primejdioase.

„Madrid, Tanger, Tetuan, Lisabona… O femeie superba, a carei viata se desfasoara sub semnul aventurii, al dragostei si abandonului, al razboiului, intr-o lume de spioni, de fugari, de outsideri cu vise pe care timpul le distruge iremediabil… Un roman fara virsta, captivant, plin de pasiune.” (El Mundo)

„30 de minute, atit iti trebuie ca sa te indragostesti de cartea Mariei Duenas.” (Mujer Hoy)

„Un cocteil de aventuri, spionaj si glamour, haute couture si dragoste, femei cu trecut aristocratic si agenti dubli… O carte exceptionala.” (20 minutos)

Maria Duenas, doctor in limba si literatura engleza, este profesoara la Universitatea din Murcia. Familia mamei sale a locuit in Protectoratul spaniol al Marocului, la Tetuan, locul unde se desfasoara cea mai mare parte a evenimentelor descrise in Iubirile croitoresei, romanul sau de debut, bestsellerul spaniol al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vindute.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply