|

CONCURS “Citeste sanatos!” / Castiga 3 seturi x 3 carti …dietetice de la Lifestyle Publishing

Stii o reteta sanatoasa, dietetica? Trimite-o la office@bucatarescu.ro si poti castiga unul din cele trei seturi de carti descrise mai jos. Inscrierile multiple sunt permise, fotografiile sunt recomandate, dar nu si obligatorii. Retetele care se vor dovedi copiate din varii surse vor fi descalificate. Perioada desfasurarii concursului: 12 -20 aprilie 2011.

Seria “Citeste sanatos!” de la Ed. Lifestyle Publishing (acolo unde isi publica si Bucatarescu cartile!) debuteaza in forta cu 3 titluri senzationale:

CEL MAI BUN MANUAL DE SLABIT PENTRU BARBATI.

Dr Briffa este medic practicant şi o autoritate de vârf în domeniile sănătăţii şi nutriţiei. A absolvit printre primii Facultatea de Medicină a Universităţii din Londra. A tratat cu succes mii de pacienţi, folosind metode nutriţioniste, dar şi alte abordări naturiste, şi este inclus de către revista “Tatler” pe lista celor buni doctori din Marea Britanie. Dr Briffa, care publică în mod regulat articole în reviste, ziare, dar şi pe propriul său blog extrem de popular (drbriffa.com), a câştigat premiul Health Journalist of the Year („Cel mai bun jurnalist în domeniul sănătăţii”). Autor al altor 6 cărţi despre sănătate, dr Briffa ţine conferinţe în toată lumea şi este un invitat frecvent al emisiunilor radio şi TV.

Citind cartea,veţi descoperi:

  • care mâncăruri ne fac să ne îngrăşăm şi care nu, indiferent de numărul caloriilor
  • de ce scopul nostru nu trebuie să fie să slăbim, ci să eliminăm grăsimea
  • de ce nu funcţionează număratul caloriilor şi ce anume funcţionează
  • de ce foamea sabotează eliminarea grăsimilor şi care alimente ne satură cel mai bine
  • cum să obţinem o condiţie fizică şi un tonus muscular bun cu doar 12 minute de exerciţii pe zi
  • cum să vă folosiţi de puterea minţii pentru a obţine rezultate rapide şi eficiente în efortul de a elimina kilogramele în plus

Un antidot înviorător împotriva mulţimii ameţitoare de informaţii legate de dietă şi condiţia fizică!
Cel mai bun manual de slăbit pentru bărbaţi vă oferă toate instrumentele de care aveţi nevoie pentru a renunţa la număratul caloriilor şi la regimurile stricte şi pentru a obţine corpul pe care l-aţi dorit mereu.

Dr Briffa
a efectuat sute de studii şi teste ştiinţifice în domeniul nutriţiei şi al sănătăţii. Pornind de la rezultatele obţinute, el atacă în carte marile mituri general acceptate legate de dietă şi exerciţii. De asemenea, ne arată metoda cea mai eficientă de a elimina grăsimea şi de a ne construi un trup atletic. 

NOUA BIBLIE A VITAMINELOR.

  • Care sunt combinaţiile optime în care trebuie luate vitaminele şi suplimentele alimentare pentru a avea eficienţă maximă şi pentru evitarea eventualelor probleme;
  • Noile vitamine şi suplimente antiîmbătrânire, care-ţi vor păstra înfăţişarea tinerească şi corpul sănătos;
  • Arta personalizării regimului dietetic în scopul armonizării cu stilul tău de viaţă, cu profilul tău de sănătate şi chiar cu condiţiile de la locul de muncă;
  • Alternativele naturale la terapia de înlocuire hormonală, Viagra, Prozac şi Valium.
  • Secţiuni consistente despre nutraceutice, homeopatie şi aromaterapie, cu îndrumări privind găsirea celor mai buni practicieni în aceste domenii
  • Regimuri curative pentru cardiaci, victimele accidentelor vascular-cerebrale, diabetici şi suferinzii de artrită
  • Noi avertismente privind interacţiunile periculoase dintre diferitele medicamente şi „tratamentele miraculoase”;

Plus! Secţiuni extinse despre ceaiurile şi tincturile din plante, adjuvantele pentru înfrumuseţare, diete, consumul de sare şi zahăr şi noi căi de sporire a nivelului de energie şi de ameliorare a fertilităţii şi a vieţii sexuale.

“Deși se găsesc pe internet informații nutriționale din abundență, există o la fel de bogată dezinformare în ceea ce privește suplimentele, interacțiunile potențiale cu alimentația și medicamentele, nivelurile de toxicitate și altele. A nu ști ce să crezi și să nu crezi, ce să cauți și să nu cauți îți poate pune în pericol grav sănătatea. Biblia vitaminelor a fost gândită pentru a preveni astfel de situații.

Earl Mindell este autorul unui mare număr de titluri care s-au bucurat de succes internaţional. Este farmacist autorizat, maestru erborist şi profesor de nutriţie la Pacific Western University din Los Angeles. Susţine seminarii de nutriţie în întreaga lume. Locuieşte în Beverly Hills, California. Această carte a ajuns la a treizecea ediție. 

VINDECAREA BOLILOR INCURABILE PRIN METODE NATURALE.

În Vindecarea bolilor incurabile autorul oferă tratamente alternative de succes pentru boli pe care medicina tradiţională le-a declarat incurabile, aşa-numitele „boli ale civilizaţiei”. Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. Conform medicinei tradiţionale, este o boală incurabilă, având o componentă genetică. Cancerul apare când sistemul imunitar este „în weekend”. Remediile propuse în cartea de faţă se bazează pe tratamentele reuşite ale bolii, efectuate de bine-cunoscuţi naturopaţi din întreaga lume. Este prezentată şi o teorie controversată privind originea cancerului. Diabetul este de multe ori consecinţa unui stres psihologic accentuat. De regulă, boala se instalează la oamenii cu ficatul slăbit sau cu tulburări intestinale grave.

De asemenea, în carte veţi găsi remedii pentru numeroase alte boli şi afecţiuni, remedii care nu au niciun fel de efecte secundare negative.

Dr Mikhail Tombak este absolvent al Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii de Stat din Rusia. Timp de mulţi ani a condus Centrul de Ştiinţe Medicale din Moscova. A scris o serie de bestselleruri având ca subiect îngrijirea sănătăţii şi tratamentele. Suferind de numeroase boli, Mikhail Tombak a studiat cu asiduitate terapiile alternative tibetane, chinezeşti şi alte metode orientale, adesea experimentând pe propriul său corp şi devenind astfel una din autorităţile mondiale de seamă în domeniile sănătăţii şi longevităţii.

http://www.lifestylepublishing.ro/product.php/Vindecarea_bolilor_incurabile/2180/

http://www.lifestylepublishing.ro/product.php/Noua_biblie_a_vitaminelor/2179/

http://www.lifestylepublishing.ro/product.php/Cel_mai_bun_manual_de_slabit_pentru_barbati/2178/

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

23 Responses for “CONCURS “Citeste sanatos!” / Castiga 3 seturi x 3 carti …dietetice de la Lifestyle Publishing”

  1. Liana Toma says:

    Aceste carti sunt de fapt manuale, chiar te invata cum sa traiesti si sa mananci sanatos!

  2. Bucatarescu says:

    TEA: Piept de pui la gratar cu putina zeama de lamaie, sare, piper(cui ii place) si un strop de ulei de masline langa spanac fiert, stors bine de zeama si condimentat cu sare si ulei de masline. Este o mancare usoara si sanatoasa zic eu…

  3. Bucatarescu says:

    MADALINA PETRE: Pui cu iaurt

    1 piept de pui
    1 cub mic mic unt sau 1 lingura ulei
    sare piper.
    iaurt de baut sau iaurt dietetic cam o ceasca
    Se taie pieptul cubulete sau bucatele mai maricele.se spala si se lasa in strecuratoare ca sa nu aiba surplus de apa se da putina sare piper.se incinge untul(uleiul) de preferat intr-un tuci mic sau tigaie si se pune puiul se inabuse daca mai e nevoie mai adaugati un pic de apa se inmoaie bine bine.apoi adaugam iaurtul si mai lasam pe foc se imbibe bine. in functie de cat “sos “ vrem punem cantitate de iaurt dorita,
    este o reteta adaptata dupa pui cu smantana si usturoi pe care o pregatesc pt cei care nu sunt la dieta.
    Pofta buna !

  4. Bucatarescu says:

    LEX THE GODFATHER:
    Friptura Dietetica de Vita cu Legume

    Timp de preparare: 1 ora si jumatate
    Ingrediente: 400 g de carne slaba de vita, 2-3 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 telina de marime potrivita, sare si piper dupa gust, 1/2 lamaie.
    Electrocasnice: cuptor de aragaz
    Ustensile de bucatarie: vas termorezistent

    Taiem carnea de vita in 4 portii pe care le stropim cu zeama de lamaie ca sa se fragezeasca. Intr-un vas termorezistent asezam un strat de legume spalate, curatate si taiate felii subtiri. Amestecam legumele si presaram sare si pier sau alte condimente, dupa gust. Peste legume, carnea de vita portionata. Peste carne, mai asezam un strat de legume si cateva frunze de patrunjel verde, pentru aroma. Punem capacul la vasul Jena si dam friptura la cuptor timp de aproximativ 50 de minute sau pana cand carnea este facuta.

    Reteta de friptura de vita la cuptor cu legume este dietetica, putand fi servita si in regimul de slabire

  5. Bucatarescu says:

    ALIN JUGANARU:
    Spuma de Capsuni

    Timp de preparare: 15 minute.
    Ingrediente: 1 kg de capsuni, 1 cana de zahar, 2 albusuri.
    Ustensile: mixer.

    Mai intai spalam bine capsunile si verificam daca ouale pe care vrem sa le folosim sunt proaspete, astfel: punem oul intact intr-un vas cu suficienta apa cat sa il acopere si il asezam pe o suprafata plana. Daca oul sta culcat pe lungime, inseamna ca este proaspat si poate fi consumat chiar si crud. Daca sta ridicat pe unul din capete, nu mai este foarte proaspat, dar mai poate fi consumat, insa numai bine fiert sau prajit, in nici un caz crud. Daca oul se ridica la suprafata apei, aruncati-l! Este prea vechi pentru a mai putea fi gatit.
    Punem capsunile, zaharul si albusurile (care trebuie sa fie foarte proaspete, deoarece se folosesc crude) intr-un vas si le amestecam cu mixerul pana cand ajung la consistenta iaurtului.
    Turnam spuma intr-un pahar mare, adaugam cateva capsuni pentru ornament si o servim rece, ca desert, sau ca bautura racoritoare de dupa-amiaza.
    Spuma de capsuni se mai poate servi cu salata de fructe sau inghetata de capsuni..

  6. Bucatarescu says:

    LIANA TOMA: Salata de fasole boabe cu rosii(de post)

    Ingrediente:

    2 conserve(a 400g)de fasole alba,
    2 cepe mijlocii,
    1 catel de usturoi,
    4 linguri de otet,
    2 linguri de suc de lamaie,
    sare,
    piper,
    4 linguri de ulei de masline,
    8 rosii mici,
    150 g masline negre,
    busuioc pt. ornat.

    Mod de preparare:

    Se pune fasolea intr-o strecuratoare si se spala daca e nevoie.
    Se curata ceapa, (se poate folosi ceapa rosie) se taie marunt si se adauga la fasole.
    Se curata usturoiul si se toaca.
    Se amesteca usturoiul cu otet, suc de lamaie, sare si piper.
    Se adauga uleiul si se amesteca bine.
    Se toarna amestecul peste fasole si se lasa sa se patrunda cca o ora.
    Se spala rosiile, se taie felii si se aranjeaza pe fiecare farfurie. Se adauga salata. Se pun maslinele. Se orneaza cu frunze de busuioc.

  7. Bucatarescu says:

    LIANA TOMA: Crema de branza cu telina

    Ingrediente:

    200g branza slaba de vaca,
    100g smantana,
    1/2 telina,
    4 lingurite de verdeata maruntita(coriandru, patrunjel, menta).

    Mod de preparare:

    Telina se spala, se curata si se taie in bucati. Am avut o telina mare de tot, dar am folosit doar o jumatate.
    Se pune la fiert.
    Dupa ce se lasa putin la racit, se paseaza…la blender.

    Apoi se amesteca cu branza-eu am avut dietetica, smantana si verdeata maruntita-(patrunjel si telina) pana cand totul devine o pasta.

    Crema de branza cu telina se mananca cu paine cu ceapa si masline si se orneaza cu frunzulite de patrunjel.

  8. Bucatarescu says:

    LIANA TOMA: Supa-crema de telina(de post)

    Ingrediente:

    o telina,
    un cartof,
    o ceapa,
    un dovlecel,
    2 radacini de pastarnac,
    1 radacina de patrunjel,
    ulei de masline,
    ardei capia rosu,
    ardei gras verde,
    crutoane cu usturoi,
    piper,
    sare.

    Preparare:

    1.Se curata radacinoasele, se spala si se pun sa fiarba intregi sau taiate pe jumatate, in 2 l de apa cu sare si 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui.

    2. Se verifica daca au fiert legumele, iar daca au fiert, se scot in sita, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza cu blenderul…de mana. Ceapa se arunca.
    Crema obtinuta se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

    3. Supa-crema se lasa sa mai dea in cateva clocote si apoi se ia de pe foc.
    Se serveste cu crutoane aromate cu usturoi si se orneaza cu ulei de masline, ardei rosu si verde.

  9. Bucatarescu says:

    PAUL TOMOSOIU
    Cea mai sanatoasa reteta dietetica pe care o stiu si care a functionat tot timpul la mine a fost:

    - serviti o singura masa pe zi la ora 16.00 (orice fel de mancare gatita pe saturate fara painica);
    - dupa ora 18.00 rosii si albus de ou fiert la greu.

    Daca vi se pare greu sunt destule alte cure de tinut bazate pe: peste, pui fiert, salate, fructe, lactate, cremwursti etc

    O alta cura usoara si mai detaliata pentru cei care nu pot servi doar o masa/zi ar fi:
    - zilnic la mic-dejun 2 cremwursti + 1 albus de ou fiert,
    - cate 1 mar la pranz si
    - seara/cina o salata + 150 – 200 gr friptura de vita.

    Se poate opta in locul pranz-ului si la un iaurt dietetic, un pahar de suc natural, un bol de cereale cu lapte light etc. iar seara pui fiert sau peste o data pe saptamana.

    Slabesti instantaneu! oricand, oricum si la orice ora… va spun este cea mai usoara reteta de urmat… in fond si la urma urmei, te mentii si daca mananci fara paine! (ATENTIE! in timpul acestei cure este recomandat a se evita: alcool-ul, bauturile acidulate indiferent ca-s LIGHT sau nu, prajeliile, continutul scazut de zahar si… bineinteles painea!

    Multi spun ca sportul ajuta la slabit, dar la o anumita varsta nu prea… eu cred ca ajuta mai mult la definire dupa > 25 de ani iar la slabire ajuta cand esti tanar.

  10. Bucatarescu says:

    DANIEL DANARICU: Salata usoara

    Ai nevoie de: orez, telemea, usturoi, iaurt dietetic, branza de vaci, marar, sare piper, legume dupa preferinte (castraveti, rosii, ardei gras). Cantitatile se stabilesc in functie de gusturi.

    Prepari asa: Se pune orezul la foc pana se fierbe. Cand s-a fiert se strecoara si se clateste cu apa rece. Legumele si telemeaua se taie in cubulete si se amesteca. Separat se prepara o pasta din iaurt, branza de vaci si usturoi pisat, in care se adauga mararul, sare si condimente dupa gust. La final se poate amesteca pasta obtinuta cu legumele tocate si cu orezul, sau se pot amesteca doar orezul si legumele, pasta fiind servita separat.

  11. Bucatarescu says:

    CLAUDIA ISABELA LUNGU:
    Peste cu Legume

    Timp de preparare: 1/2 ora.
    Ingrediente: peste slab (stiuca), 3-4 morcovi, 3-4 cartofi, sare.

    1. Pentru a prepara aceasta reteta dietetica de peste cu legume, fierbem cartofii si morcovii taiati bucati mari si ii scoatem pe un platou.
    2. Fierbem pestele si il asezam in mijlocul legumelor, pe platou, dupa care presaram un praf de sare.
    Putem servi aceasta reteta daca suntem la regim de slabire sau la dieta. O putem condimenta, dupa gust, si cu usturoi pisat.

  12. Bucatarescu says:

    ADRIANA STOIAN
    Supa de leurda

    Stiu ca se spune ca leurda este mai buna cruda, in salate, insa arroma sa usturoiata poate face minuni intr-o supa. Eu fac mai intai o supa de radacinoase (pastarnac, morcov, radacina de patrunjel zaharat), in care mai pu n si o ceapa tocata fin, sa se topeasca la fierbere. In aceasta supa, pun apoi catei de usturoi intregi si leurda tocata, dand intr-un singur clocot. Cand se raceste presar marar verde si servesc cu iaurt in care am scapat o jumatate de lingurita de boia dulce. Daca am pun si lamele de ciuperci. Nu calesc ceapa in unt si nu folosesc smantana ca sa ma mentin in limitele dieteticului, insa imi permit cateva crutoane…

  13. Bucatarescu says:

    RADU ZAINESCU
    Tartar de somon cu avocado

    Un file de somon proaspat se toaca marunt, patratele, si se amesteca cu o bucatica mult mai mica de somon afumat, tocata la fel. Pestele se amesteca si cu cubulete mici de ceapa si avocado, punandu-se apoi si marar taiat mic de tot, eventual fire de fenicul, Aceasta compozitie se omogenizeaza cu ulei de masline mixat cu iaurt de bivolita, zeama de lamaie proaspat stoarsa, zeama de portocale rosii, sare si piper alb. Servesc doar cu paine prajita.

  14. Bucatarescu says:

    MIHAI DUMA
    O salata verde cu branza de vaci nesarata si o felie de toast e tot ce-ti trebuie dimineata daca vrei sa incerci o minima cura de detoxifiere inaintea prapadului de Pasti.

  15. Bucatarescu says:

    MIRUNA OANA STEFAN
    Supa de linte si dovleac

    Ingrediente: 1 kg dovleac curatat si tocat cubulete, 2 cani linte rosie, 1 ceapa tocata marunt, 1 capatana de usturoi zdrobit, 5 cani supa de legume, 1 lingurita curry, 1 lingurita ulei de masline, 1 pahar de iaurt, busuioc verde

    Preparare: Ceapa si usturoiul se cales cu foarte putin ulei, apoi se adauga curry, lasand 20 secunde. Dupa aceea, se pun supa, dovleacul si lintea, lasand la fiert 30 minute si amestecand mereu. Se ia de pe foc atunci cand dovleacul s-a inmuiat. Se serveste cu iaurt si cu cateva frunzulite de busuioc.

  16. Bucatarescu says:

    ALEXANDRA-IOANA SIMON:
    Reteta mea este una simpla, si pe care o pun in practica destul de des, atunci cand imi este foame, si nu vreau sa mananc prea ‘greu’.

    Este o salata inventata de mine, nu stiu daca are vreun nume special.
    Pentru ea folosesc salata verde, rosii, castraveti, ceapa, si un sos special, facut in casa.
    Sosul se prepara astfel: la 5 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingura de otet si putina zeama de lamaie, sare dupa gust, piper alb, un catel de usturoi maruntit, smantana, oregano/cimbru/rozmarin, ce ai prin casa.
    Legumele se spala, se taie si peste ele se adauga sosul.

    O servesc de obicei cu paine prajita pe care pun putina branzica de vaci.

    Pofta buna!!

  17. Bucatarescu says:

    RODICA VILCELEANU:
    Spanac cu carne de vită

    500 g carne de vită, 1 kg spanac, nucşoară, 2 linguri ulei, 1 legătură usturoi verde, 1 ceapă, 2 linguri pastă tomate, 1 ou, 1 linguriţă amidon

    Carnea se taie felii şi se pune la înăbuşit cu 1 lingură ulei şi puţină apă.Se ţine pe foc mic acoperit până este gata.
    Spanacul se curăţă, se opăreşte 2 minute, se scurge şi se toacă.Ceapa se toacă împreună cu usturoiul verde şi se pun la înăbuşit cu 1 lingură ulei şi puţină apă.Se ţine pe foc până ce ceapa s-a înmuiat adăugând câte puţină apă.Se adaugă pasta de roşii, spanacul tocat şi nucşoara.După 10 minute se adaugă amidonul desfăcut în puţină apă şi oul bătut bine.
    Se serveşte alături de carnea înăbuşită.

  18. Bucatarescu says:

    ION GIURGIU SERBAN:
    Salată de sfeclă roşie şi portocale

    500 g sfeclă roşie mică şi dulce, 2 portocale, oţet balsamic, 3 căţei usturoi, sare, piper, ulei măsline, pătrunjel

    Sfecla roşie se coce la cuptor, se curăță şi se taie cubulețe.Pătrunjelul se toacă, usturoiul se pisează şi se adaugă peste sfeclă.O portocală se curăță şi se taie cuburi care se adaugă peste sfeclă.
    Se stoarce o portocală şi se presară dresing-ul din sucul de portocale, oţet, sare şi ulei.Se adaugă dresin-ul peste salată şi se amestecă uşor.

  19. Bucatarescu says:

    MARIAN MACIUCA:
    Corăbioare umplute din cartofi

    700 g carne slabă( pui sau vită), 200 pâine neagră sau intermediară veche de o zi, 3 ouă, 2 legături pătrunjel, mărar, 2 kg cartofi, 2 linguri ulei măsline

    Carnea se fierbe pe jumătate în apă ușor sărată.Cartofii, cam de mărimea unui măr se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb 10 minute.
    Carnea se toacă, se adaugă pâine înmuiată şi stoarsă, ouăle ușor bătute, verdeață tocată, sare, piper.Cartofii se taie pe jumătate, se scobesc cu o linguriță- miezul se amestecă cu carnea-.Se umplu corăbioarele de cartofi cu compoziția de mai sus, se așează în tava cu putină apă şi se dau la cuptor 15-20 minute.
    Se servesc cu iaurt.

  20. Bucatarescu says:

    NICOLAE TOADER:
    SALATA DE NAPI

    Va scriu exact ce stiu eu, fara sa caut date de pe internet sau din carti…

    NAPUL este o leguma cu foarte multe calitati naturiste, care si-a cam pierdut din popularitate in ultimii 20-25 ani, din pacate.
    Desi mai multi medici si nutritionisti au incercat sa initieze o campanie nationala de repopularizare a consumului de napi iar cativa intreprinzatori sa extinda culturile intensive, acest aliment extraordinar se gaseste foarte greu si foarte rar in piete, fiind comercializat intamplator de particulari !
    Cultura napului este foarte simpla, odata pus in pamant se inmulteste rapid si mai numeros decat cartofii si ridichile, cu care se inrudeste.
    Gustul gustos si putin dulceag il face sa poata fi rontait crud ca si morcovii sau preparat simplu.

    Salata de napi poate fi consumata toata ziua si are proprietati curative, dietetice si cu un rol important impotriva colesterolului si diabetului.
    Se ia o cantitate dorita de napi care sa umple un castron de salata si se curata de coaja foarte usor, chiar daca unele exemplare prezinta mici deformatii si denivelari (umflaturi).
    Napii se pot taia rondele, cubulete sau se pot da pe razatoarea cu gauri mari. (Se pot da si la masina de tocat ca adaos la chiftelute cu carne si/sau cu cartofi)
    Se sareaza si se pipereaza dupa gust…eu pun si putin otet balsamic sau cateva picaturi de lamaie si ulei de masline procesat la rece.
    Se poate combina si in salate asezonate, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, salata verde, ceapa, praz, usturoi verde, masline, bucatele de cascaval sau telemea, oua fierte, sunca presata sau muschiulet…

    Imi place sa gatesc si sa experimentez, feluri nu prea complicate..Nu ezit sa-mi ajut si sotia (desi ei nu-i convine, zice ca fac pe Cheful !)…sunt un gurmand, imi place sa mananc sanatos, gustos, putin si des…mi-ar fi placut sa fiu bucatar…escu !!!

    MN Toader, Campulung Muscel

    P.S. Sa va povestesc o chestie tare hazlie din bucatarie:
    Apropo de omleta, unul dintre felurile mele preferate…imi amintesc, cu placere si amuzament, un episod memorabil:
    Acum mult timp, prin anii ‘ 90 locuiam la bloc (acum stau la casa si vreau sa amenajez un umbrar cu o mica bucatarie de vara)…eram “dadaca” la fetita mea de cativa anisori, frumusica, cumintica dar cam mofturoasa cand era vorba de mancat…
    Era in voga pizza si nu trecea saptamana sa nu mancam, fie preparata acasa, fie la prieteni sau in oras. I-am zis fetitei ca “uite, tati face o pizza buna ca sa papam…noi 2 si pasarelele de pe balcon”…ca altfel nu deschidea gurita ! Dar cum pizza dura prea mult, am pregatit rapid o omleta taraneasca, 3 oua cu putin malai, gris, telemea, cascaval, unt, masline, salam, carnaciori taiati etc…iese grasa si pufoasa precum o gogoasa uriasa…mmmmm ! Ne asezam frumos la masa, luam pe rand cate o bucatica: eu, fetita, eu si…”pui-pui, pasarica de pe balcon” (tot fetita, cu ochii inchisi)…pe la jumatatea mesei, se uita la mine smechereste si-mi zice:

    - Tati…asta nu e pizza, e O L M E T A !!!

  21. Bucatarescu says:

    ALESSIA ALEXXA:
    Meniul Scarsdale

    Iata care este meniul pentru o saptamana:

    Mic-dejun (este valabil in fiecare zi):
    o jumatate de grapefruit;
    o felie de paine neagra;
    o cafea sau un ceai.

    Luni

    Pranz:
    carne de vita, pui, curcan sau peste pe gratar sau fiarta cu salata de rosii;
    o cafea sau un ceai neindulcit.

    Cina:
    peste slab la gratar cu salata de legume asortate;
    un grapefruit;
    un ceai.

    Marti

    Pranz:
    o salata de fructe in cantitatea dorita;
    un ceai sau o cafea.

    Cina:
    biftec tocat la gratar in cantitatea dorita cu legume (rosii, ardei, laptuci, telina, masline sau castraveti);
    un ceai sau o cafea.

    Miercuri

    Pranz:
    salata de ton sau somon cu lamaie;
    un grapefruit sau pepene galben.

    Cina:
    carne de miel fara grasime gatita la gratar si salata mixta din rosii, laptuci, telina si castraveti;
    o cafea sau un ceai.

    Joi

    Pranz:
    2 oua gatite fara grasime;
    branza degresata de vaca;
    dovlecei, varza de Bruxelles sau rosii;
    o felie de paine integrala;
    o cafea sau un ceai.

    Cina:
    pui fiert sau la gratar cu legume;
    un ceai sau o cafea.

    Vineri

    Pranz:
    branza degresata in cantitatea dorita;
    spanac, in cantitatea dorita;
    o felie de paine integrala;
    un ceai sau o cafea.

    Cina:
    peste slab cu legume la alegere, in cantitatea dorita;
    o felie de paine integrala;
    un ceai sau o cafea.

    Sambata

    Pranz:
    salata de fructe la discretie;
    un ceai sau o cafea.

    Cina:
    carne de pui sau curcan la gratar cu salata de rosii;
    un fruct de sezon;
    un ceai sau o cafea.

    Duminica

    Pranz:
    pui sau curcan la gratar cu legume mixte;
    grapefruit sau un fruct de sezon;
    un ceai sau o cafea.

    Cina:
    carne de vita la gratar cu salata mixta de legume;
    o cafea sau un ceai.

    In a doua saptamana se repeta acelasi meniu.

  22. Bucatarescu says:

    IN CURAND, PREMIILE!!!

  23. Bucatarescu says:

    CELE TREI PREMII:
    Adriana Stoian – Supa cu leurda
    Radu Zainescu – Tartar de somon cu avocado
    Miruna Oana Stefan – Supa de linte si dovleac

    Felicitari castigatorilor, care sunt rugati sa confirme numerele de mobil si adresele la office@bucatarescu.ro.

Leave a Reply