|

CONCURS Dizzy Pig (1-3) / Rosii la gratar, ciuperci la gratar, frigarui asortate

  MIRELA GEORGIANA GHEORGHE

Stim cu totii care sunt cele mai bune preparate la gratar si care ne lasa gura apa doar cand ne amintim de ele: traditionalii mici, copanelele de pui, ceafa de porc, pastrama de berbecut, carnatii sau frigaruile…

Insa mie cel mai mult imi plac legumele la gratar. Recunosc ca si preparatele din carne la gratar sunt senzationale, insa eu aleg legumele.
Nu am o reteta batuta in cuie pe care ma bazez cand merg la gratar, ci incerc sa combin legumele de sezon sau ceea ce am prin casa.
cel mai mult imi place sa mananc rosiile la gratar care le putem combina si cu alte alimente:
  • Se iau 5 rosii potrivite, se sterg foarte bine (atentie se sterg, nu se spala) si se aseaza pe gratar. focul trebuie sa fie potrivit. Se intorc pe toate partile pana acand acestea se inmoaie, se perpelesc si sunt bune pentru a putea fi transformate intr-un sos delicios. Se iau de pe gratar si se piseaza cu furculita intr-un castron mai adanc. Se condimenteaza dupa plac( recomandat ar fi Jamaican Firewalk) pentru un gust picant-dulceag delicios. acesr sos se poate amesteca si cu patrunjel proaspat tocat marunt.. acesta combinatie merge de minune peste carnea de pui la grill sau peste.
Un alt preparat preferat de mine il reprezinta ciupercile la gratar…delicios.
  • Se iau 1 kg de ciuperci potrivite, si nu foarte mari. se spala si se lasa sa se zvante. Se condimenteaza cu Raging River si se pun pe gratar. nu trebui intoarse sau miscate. acestea se vor frige si isi vor lasa sucul, facandu-se fragede si carnoase. Cand sunt aproape gata se poate rade un pic de cascaval deeasupra. Merg de minune ca garnitura impreuna cu grigaruile la grill sau cu salate.
Mai imi place foarte mult sa pregatesc eu frigaruile si nu sa le cumpar gata facute. Asta pentru ca imi place sa arate ca un cocteil de culori. Folosesc de obicei gulas de porc sau manzat taiat potrivit si asortez cu bucatele de ardei rosu apoi o foaie de ceapa, iar carne, iar legume – o felie de rosie si schimb culoarea ardeiului in verde cu o felie de lamaie, si tot pana termin cu carne. Folosesc rosie, ardei – rosu, verde, galben, ceapa, lamaie, maslina, ciuperca, cateodata si morcov. Bineinteles ca condimentul da gustul de accea cred ca recomandat ar fi Red Eye Express.
Imi cer scuze ca nu am nici o fotografie pentru a atasa acestor retete, dar va raman datoare si promit ca pe viitor o sa iau aparatul foto la gratar.
In speranta ca ceea ce v-am scris ar putea fi interesant, va multumesc si va doresc o vara plina de gratare si voie buna!
Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro  retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.

Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply