|

CONCURS Dizzy Pig (6-8) /Ciocanele pe gratar, carne de porc in bere, retete de condiment

IRINA MICU

Va trimit o retea de ciocanele pe gratar . Inainte de a se pune pe gratar, se dau cu condimente de pui, se uniformizeza bine, se pun in folie sa nu se lipeasca pielea de gratar. Cand sunt gata, se scot, se asaza in platou, se desfac de folie si pe deasupra se pune putina verdeata (patrunjel verde ). Se servesc calde.

AURELIA POP

Un condiment versatil, il puteti utiliza pentru orice tip de carne pregatita la gratar. Schimband doar unul sau doua ingrediente obtineti alte arome cu care va puteti impresiona prietenii la gratar.

Ingrediente

70 gr sare mare
50 gr zahar brun
50 gr boia dulce(sau afumata dulce)
2 linguri piper negru
2 linguri oregano uscat
2 linguri cimbru uscat
1 lingura boia iute(optional
Condiment sud-vestic: Inlocuiti o parte din boia cu chimen, coriandru si chili  praf

Condiment indian: inlocuiti oregano si cimbru cu turmeric, praf de curry, ghimbir praf si cardamom

Condiment mediteranean: Inlocuiti o parte din oregano si cimbru cu tarhon, maghiran, rozmarin, marar(sau busuioc) uscate. Renuntati la boiaua iute.

OVIDIU LAZAR

As dori sa va povestesc despre o reteta despre care nu multa lume stie dar carnea de porc are un gust extraordinar daca o lasi cu cateva condimente in bere. Pe scurt, faci rost (oricum cumperi) inainte cu o zi despre ceva bere, pui berea in tava, si o amesteci cu ceva praf de usturoi, boia picant si ghimbiri apoi pui carnea bine data prin piper sa stea in acel amestec minim 3-5 ore. Presupun ca ai putea incerca si berea cu Jamaican Firewalk in loc de acele condimente. Lasi sa intre berea in carne si apoi arunci pe gratarul incins cu lemne de padure, mai desfaci o bere ca sa stingi focul daca apare… and voila… Carnea lasa berea sa intre si devine frageda frageda asemanator puiului de moale chiar daca este de porc. Iar la gust este numa’ buna.

 
Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro  retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.

Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply