|

CONCURS Retete pentru familie si prieteni / Cei 5 PREMIANTI …castiga cartile de bucate ale lui Ainsley Harriott

LIANA TOMA

O surpriza dulce pe timp de vara a facut ca invitatii mei sa se simta rasfatati!

Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

Ingrediente pentru inghetata:

6 batoane mici Mars(150g),
1 cana de lapte,
300 ml frisca lichida,
2 lg zahar,
4 galbenusuri.

Ingrediente pentru sos:
175 g ciocolata menaj,
2 batoane mici Snickers,
50 g zahar,
150 ml apa/frisca lichida.

Ingrediente pentru bolul de portocala:
2 portocale,
1 plic gelatina,
3 lg zahar.

Inghetata…Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.
Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte.
Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.
Bateti amestecul de lapte cald..putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul…Am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele…am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa…si asa a fost! …am fiert la foc iute cca 20 de min.

Prepararea bolului de portocala

Am taiat felii doua portocale cu tot cu coaja, pe urma am crestat coaja din loc in loc.
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc  de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat.
Am pus folie alimentara intr-un castron, am pus un rand de felii de portocala, gelatina, inca un rand de felii de portocala, gelatina, am acoperit cu o folie alimentara si cu alt bol, am presat usor si am dat la frigider. Intr-o ora bolul a fost gata!

Aspectul a fost de milioane si musafirii au ramas profund impresionati si incantati!

ANDREI IACOBESCU

Briose cu sunca si ananas

Ingrediente: 1 ceasca faina, 1 lingura zahar, jumatate dintr-o conserva de ananas bine scursa de zeama, 2 feliute de sunca slaba, ½ ceasca cascaval ras, 1 ou, ½ pahar lapte, 2 linguri, 1 lingurit de unt moale.

Mod de preparare: Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si putin praf de copt. Se adauga  cubuletele de ananas, sunca taiata in patratele mici si cascavalul ras. .Separat, se bat impreuna oul, laptele si uleiul. Crema aceastase toarna in castronul mare, unde se mixeaza cu celelalte ingrediente. Formele de briose se ung cu putin unt, apoi se umplu in propor]ie de 2/3. Se introduc in cuptorul incalzit, unde se vor coace timp de 20-25 minute la foc mediu. Se servesc briosele dupa ce au fost scoase din cuptor si s-au racit. Vinul care merge de minune cu acestea este un unul demidulce, usor racit.

VIOLETA POSTOLACHE

Rulada de vitel cu carne tocata

Ingrediente
1 muschi vitel
200 gr carne tocata porc
200 gr masline negre si verzi
2 felii paine mai veche
1 ou
sare, piper
1 pahar vin rosu

Mod de preparare
Desfacem muschiul felii si le batem bine cu ciocanul de snitele.Condimentam cu sare si piper.
Tocam carnea de porc. Tocam cubulete maslinele iar painea o rupem bucatele.
Amestecam bine compozitia, asezonam cu sare si piper apoi intindem in strat subtire deasupra feliilor de muschi.
Rulam cat mai strans muschiul si legam cu sfoara alimentara.
Impachetam strans in folie de aluminiu si punem in tava in care adaugam si un pahar cu apa.
Dam la cuptor aproximativ 30 minute dupa care desfacem folia de aluminiu, adaugam este rulade un pahar cu vin rosu si dam din nou la cuptor 15-20 minute cat sa se rumeneasca putin.
Scoatem apoi rulada pe un platou si o lasam 5-10 minute sa se odihneasca.
Taiem apoi felii rulada si servim.
ANETA FRUNZA
Rulada cu piure de caise

Ingrediente pentru foaia de pandispan:-5 oua
-6 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o lingurita de mac
-un pic de colorant verde.

Pentru piureul
de caise (sau orice alt fruct)
-6-7 caise
-2 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina

Mod de lucru:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.
Cat foaia se raceste, ne vom ocupa de piureul de caise.
Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu ,la pasta de caise.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata ,rulam cu grija si dam la rece .
Dupa o ora, se poate taia felii.

MIOARA ANDREI

Ardei umpluti cu branza

Ingrediente: 6 ardei galbeni, 400 grame branza, 4 rosii mici, 2 cepe taiate fin, 3 capatani de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 60 grame de masline verzi, 60 grame de masline negre, patrunjel verde, cimbru proaspat, sare, piper.

Preparare: Ardeii se taie pe jumatate si se curata de seminte. Branza, de preferinta una grasa de oaie, se framanta cu o furculita. Rosiile se curata de pielite si seminte, dupa care se taie cuburi mici. Ceapa se caleste in ulei de masline, la final adaugandu-se si usturoiul taiat fin. Maslinele, din care s-au scos samburii, sunt taiate rondele fine.Toate ingredientele sunt amestecate intr-un vas, pana ce devin o pasta omogena. Cu aceasta crema consistenta se umplu ardeii, care se baga la cuptor, 30-40 minute, intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.

Cei 5 castigatori sunt rugati sa confirme adresele la office@bucatarescu.ro. Fiecare va primi Cartea de bucate pentru prieteni si familie de Ainsley Harriott

…Ainsley Harriott, pe care il stiti de la PRO TV, unde modera showul-concurs pe teme culinare “Pe locuri! Fiti gata! Gatiti!”, are parte de o a doua aparitie la Ed. Lifestyle Publishing, in cadrul unei colectii coordonate de insusi Bucatarescu, dupa cartea Mancaruri rapide cu grasimi putine. Cartea de bucate pentru prieteni si familie conţine sfaturi practice, sugestii de mâncăruri cu grăsimi puţine şi propuneri de meniuri întregi, cu recomandări de planificare a timpului. Mâncărurile preferate, de zi cu zi, sunt prezentate în mai multe variante, care să-i inspire pe bucătarii amatori. Un ghid complet al modului în care ne hrănim astăzi, cu peste 200 de reţete noi tentante. Fiecare reţetă este ilustrată, pentru a vă încuraja să o încercaţi. Puteti comanda cartea aici.

Citeste si:

Tags: , , ,

31 Responses for “CONCURS Retete pentru familie si prieteni / Cei 5 PREMIANTI …castiga cartile de bucate ale lui Ainsley Harriott”

  1. Multumesc frumos, ma bucur ca ma numar printre castigatori mi-am dorit foarte mult cartea asta ! Felicitari si celorlalti castigatori

  2. Bucatarescu says:

    Violeta, te astept si la urmatorul concurs, care va porni de la noua mea carte, abia iesita de la tipar – ALFABETUL MANCARII SANATOASE SI GUSTOASE (http://www.lifestylepublishing.ro/product.php/Alfabetul_mancarii_sanatoase_si_gustoase/2182/). De asemenea, in curand, concursuri legate de CONDIMENTELE DIZZY PIG si de doua marci de vinuri! Pregatiti-va proviziile pentru gratare, s-a facut vremea de iesit la iarba verde!

  3. Liana Toma says:

    Merci frumos, bucatarescu! Noi, cele care avem bloguri culinare, chiar avem nevoie de aceasta carte, pentru a veni mereu cu ceva nou si inedit, atat in fata cititorilor nostri, cat si in fata familiei si a prietenilor nostri.

  4. mirela says:

    Felicitari pot sa zic ,am insa o nedumerire stie cineva unde este reteta mea de pui cu lamaie???Sunt dezamagita pentru ca nici nu imi raspundeti de ce nu am primit cartea pentru copiii si acum imi dispare reteta.Daca nu va derajez foarte mult as dori un raspuns.

  5. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-in cat timp vom primi cartile? Multumesc!

  6. Bucatarescu says:

    Termin cu filmarile, ma intorc la birou si saptamana asta ma ocup personal de expeditii.

  7. Liana Toma says:

    Ok! Credeam ca ai un om de baza de la marketing care se ocupa de asa ceva ;-)

  8. aneta says:

    Cam tarziu…..multumesc,Bucatarescu pentru premiu,sper sa am o surpriza si cu cartea asta sa o primesc si pe cea care nu a ajuns(manualul trasnit pentru gatit),ati promis!

  9. mirela says:

    Si mie mi-ati primis de muuuuuuuult,sper sa nu ne uitati cu Manualul trasnit pentur gatit,ca la acest concurs nu am avut noroc.Multumesc!

  10. Liana Toma says:

    Hristos a Inviat!
    Mai putin si se face luna de cand am castigat…cand ne trimiti cartile, va rog?

  11. Bucatarescu says:

    Tot n-au ajuns?!?

  12. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-ma faci sa rad :D

  13. Liana Toma says:

    Totusi, cand ziceati ca ni le trimiteti?

  14. Bucatarescu says:

    voi face o centralizare si rezolv totul, “cu mana mea”, la inceputul saptamanii viitoare

  15. Liana Toma says:

    Suntem aproape in mijlocul lui mai, dar cred ca stii asta, si desi ai spus ca rezolvi, ca te ocupi, tot n-am primit cartile :( ((

  16. Nici eu n-am primit cartile , chiar ma intrebam ce s-a intamplat. Le mai primim?

  17. scuze “cartea” am vrut sa scriu ca una singura am de primit

  18. Bucatarescu says:

    Faceam lista cu cartile de expediat! In afara de cele trei carti de Ainsley Harriott (Liana, Violeta si …?), mai era alta carte de trimis cuiva? Vreun “Manual de gatit pentru copii”? Va rog, trimiteti mail – cu adresa si telefon de contact – la office@bucatarescu.ro. Astept confirmari pana maine la 12.00, apoi chem curierul. Va multumesc pentru rabdare!

  19. Liana Toma says:

    Eu stiu ca Aneta Frunza si Mirela Miclescu sunt cele doua care nu au primit Manualele trasnite pentru copii. Aneta a castigat si cartea lui Ainsley Harriott. Le spun sa-ti trimita mail.

  20. Bucatarescu says:

    Multumesc, Liana!

  21. mirela says:

    Trimit si eu adresa mea,acum daca tot a fost o greseala poate gresiti si voi si trimiteti si cartea lui Ainsley .

  22. Bucatarescu says:

    Mirela, sper sa iti pot face o surpriza::)))

  23. Bucatarescu says:

    Curierul – Cargus – a plecat spre Liana, Violeta, Aneta si Mirela! Maine, trebuie sa primiti cartile. Va rog mult, un mail de confirmare la office@bucatarescu.ro. Va multumesc!

  24. Acum a venit curierul, super cartea, am ochit cateva retete deja.

  25. Bucatarescu says:

    Vio, ma bucur. Sper sa ajunga si celelalte carti azi peste tot! Sa ne trimiti variantele tale de interpretare a retetelor, sunt convins ca nu le vei reproduce pur si simplu:::)))

  26. janet says:

    Si la mine au ajuns…..multumesc mult,sant foarte incantata de amandoua cartile,a meritat asteptarea!
    O zi minunata va doresc!

  27. Bucatarescu says:

    Aneta, eu iti multumesc si te astept cu noi minuni culinare!

  28. mirela says:

    Si eu am primit astazi manualul pentru copii si inca o carte compensare cred pentru asteptate sau penmtru sosurile :D de la salate/.Multumesc Bucatarescu,poate mai aveti concurs cu Ainsley ,,sigur particip D: :D .Mai trimitem mail de confirmare??

  29. mirela says:

    Chiar mi-ai facut o ruspriza foarte placuta ,multumesc mult.Surpriza este Alfabetul mancarii sanatoasa si ..Gustoase de la A la Z .Multumesc ,acum o rasfoiescde zor :D

  30. mirela says:

    Am autograf fetele :D :D :D :D :D

  31. Bucatarescu says:

    Mirela, iti multumesc pentru rabdare! Spor la gatit! Incepe weekendul si sigur pregatesti ceva…

Leave a Reply