|

NUD. Proiectie de stare(5): Coroana de nisa in portal crestat …by RAZVAN VOICULESCU

Am cautat cateodata imaginea unor simetrii imperfecte. Simple simetrii, descriptive, evidente. De ce? Din nevoia unei armonii interioare si gasirea unor echilibre imperfect. O simetrie rupta, prin elemente si detalii lasate intr-un anumit fel de natura. Unele aparent paradoxale…

Odinioara, nimic altceva decat o toaleta publica, ramasitele ei zaboveau inca falnic in micul port dunarean. Astfel ridicau autoritatile, prin anii 1920, aceste cladiri… Absolut minunate in echilibru, stil, detaliu. Am descoperit-o preumblandu-ma haihui pe cele doua roti… .

Pentru sedinta de fotografie, am ales o zi rece de martie. Cu un soare clar, aer tare, patrunzator. Pe „colega mea de platou” am rugat-o sa infrunte, pentru cateva momente, temperatura scazuta. Natura incepea sa dea semne de trezire si mirosul era primavaratic. Nu a trebuit sa fac multe aranjamente. Mi-am asezat trepiedul pe axa de simetrie a cladirii in asa fel incat fotografia sa imortalizeze, intr-un fel, ruinele maiestuase ale unui templu. Sansa a facut ca prin fosta usa sa se vada, intr-o frumoasa armonie, un copac. Amplasat central.

Mi-am rugat colega sa se aseze pe acele scari impietrite; sa priveasca simplu si linistit catre obiectiv. Cateva minute, cateva click-uri… era suficient. Natura se ocupase de tot. Urme de templu prea mandru pentru a cere ajutor in lupta cu timpul.

Frumoasa cariatida ramasese nemiscata in goliciunea ei… .

Foto si text:  Razvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro)

Invitatie la o noua poveste pentru a te fotografia pe tine:

In toata aceasta cautare de frumos si inedit, am colaborat si continui sa colaborez cu persoane obisnuite care, prin naturaletea si expresivitate, sa poata da imaginii mele talcul dorit. E o colaborare mereu deschisa la care nu am ezitat niciodata sa raspund, atata vreme cat persoanele interesate ar putea incarna persoanjele fara de care povestile fotografiilor mele nu ar exista. Pentru toate doamnele/domnisoarele interesate de astfel de colaborari imi pot scrie la: office@bucatarescu.ro.

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply