|

NUD. Proiectie de stare(6): Plin de gol … RAZVAN VOICULESCU

PLIN DE GOL

 Intr-o buna zi, m-a anuntat ca si-a luat liber si ca poate veni. Avea de facut cateva sute de kilometri pana la Bucuresti, dar era foarte entuziasta. Nu o intalnisem niciodata si cele cateva imagini pe care mi le-a trimis, nu-mi fusesera suficiente pentru a ma gandi la vreun concept..

Ma bantuia gandul de-a incepe un nou ciclu de imagini cu nuduri. De data aceasta insa, in interioare cu decor minimalist, in unghiuri de 90 de grade, putina mobila si lumina diferita.

 Exista acele spatii in care eu nu ma simt mai niciodata confortabil. Reci si mult prea departe de dorintele mele de intimitate; imi provoaca uneori si o senzatie de refuz. Poate tocmai de aceea m-am aventurat in astfel de spatii… I-am spus si ei acelasi lucru.

 Am inceput sa lucram. Primele imagini au fost fara… . ma simteam in continuare inconfortabil, neadecvat.  Lumina era greu de controlat.

Dupa cateva ore, eram ca la inceput. Iar ea trebuia sa plece in curand. Intr-una dintre pauze, am iesit pur si simplu din incaperea principala. Ma aflam in hol. Luase si ea o pauza si se odihnea in sufragerie… Cazuse pe ganduri. Am privit-o o clipa de la distanta si am inteles ca acela era unghiul bun. Cantul zidului despartitor dintre hol si sufragerie, lumina aceea “high-tech”, linistea pe care o degaja corpul acelei femei, simplitatea unghiurilor isi gasisera, intr-un final, armonia pe retina ochiului meu.

Si am facut “click”.

 De multe ori, hazardul mi-a aratat ca planificarile nu ajuta la nimic. Important este sa te lasi dus de acea mana invizibila care te ajuta sa vezi ceea ce tu, cu toate pregatirile tale, nu ai fost in stare. Apoi sa-ti folosesti „indemanarea”. Si scoala.

 Era ceva rupt de tot contextul fotografiei „nud” de pana acum. Un spatiu aparent gol si rece in care femeia, cu trairile ei adanci, inca isi cauta refugiul.

Parca un ochi strain ii viola din departare intimitatea. Intr-un spatiu care o expunea si mai mult, in loc sa o apere. Sau poate ca nu era decat perceptia ei asupra lumii de care incearca din rasputeri sa se desprinda… 

Foto si text:  Razvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro)

Invitatie la o noua poveste pentru a te fotografia pe tine:

In toata aceasta cautare de frumos si inedit, am colaborat si continui sa colaborez cu persoane obisnuite care, prin naturaletea si expresivitate, sa poata da imaginii mele talcul dorit. E o colaborare mereu deschisa la care nu am ezitat niciodata sa raspund, atata vreme cat persoanele interesate ar putea incarna persoanjele fara de care povestile fotografiilor mele nu ar exista. Pentru toate doamnele/domnisoarele interesate de astfel de colaborari imi pot scrie la: office@bucatarescu.ro.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply