|

Savoare langa apa / Noua scena gastronomica din Viena

Pe malul Canalului Dunării, un braţ al Dunării, s-a stabilit o scenă variată a gastronomiei şi vieţii de noapte. Imediat ce se încălzeşte suficient pentru a sta afară localurile de lângă apă devin foarte căutate.

Pionier al acestei comunităţi de pe Canalul Dunării este Summer Stage, un complex deschis deja de la mijlocul anilor 1990 la Rossauer Lände pe malul drept. Simpaticul loc de întâlnire în aer liber oferă mâncăruri şi băuturi fine, jocul cu bile boule, volei de plajă şi evenimente culturale. Un pic mai în aval, pe lângă îndrăgitul club Flex, s-a deschis anul precedent sub moto-ul la râu, în debarcaderul din Viena un spaţiu gastronomic elegant cu restaurant şi cafenea, deschis pe întreg parcursul anului. Câţiva metri mai departe în direcţia Urania este ancorat „vaporul piscină” Badeschiff , de asemenea deschis întregul an, cu restaurantul Holy Moly premiat de GaultMillau în 2010 cu două bonete. Începând din aprilie piscina vasului este deschisă pentru bălăceală iar puntea pentru bronzat. Pe mal “vaporul piscină” are deschisă o terasă „Urban Biergarten” şi o piaţă de peşte cu servire de produse la grătar (de joi până duminică). Barul de plajă Herrmann, de asemenea situat pe malul drept al Canalului Dunării, porneşte sezonul în aer liber din aprilie cu nisip fin, şezlonguri, un bar bine aprovizionat şi sound-uri cool.

Pe malul stâng al Canalului Dunării scena localurilor se concentrează între podul Augarten şi podul Salztor. Adria Wien oferă pe lângă priveliştea frumoasă asupra apei un ştrand, şezlonguri, grătar şi un bar într-un pavilion de sticlă. Câţiva metri mai departe se află Tel Aviv Beach, oferind mâncăruri mediteraneene-orientale, băuturi, dj-i şi în timpul săptămânii programe de yoga şi fitness. În clădirea alăturată creată de Otto Wagner se va deschide în mai 2011 localul Wiener Schützenhaus cu preparate din bucătăria monarhiei, un bar de vinuri şi o grădină pentru oaspeţi, direct lângă Canal.

Summer Stage

Rossauer Lände, 1090 Wien
www.summerstage.at

Flex

Augartenbrücke, 1010 Wien
www.flex.at

Motto am Fluss

Schwedenplatz, 1010 Wien
www.motto.at

Badeschiff

zwischen Schwedenplatz und Urania, 1010 Wien
www.badeschiff.at

Strandbar Herrmann

Herrmannpark bei der Urania, 1010 Wien
www.strandbarherrmann.at

Adria Wien

Höhe Salztorbrücke, 1020 Wien
www.adriawien.at

Tel Aviv Beach

Höhe Herminengasse, 1020 Wien
www.tlvbeach.at

Wiener Schützenhaus

Obere Donaustraße 26, 1020 Wien,
ab Mai 2011

Un serviciu al Biroului de turism Viena
Delia Danner
Media Management
Obere Augartenstrasse 40
1020 Viena
Austria
Tel. (+ 43 1) 211 14-365
delia.danner@vienna.info
The Vienna Tourist Board on Twitter

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply