|

CONCURS Dizzy Pig (20-21) / Primele 2 PREMII!

In fine, ne-am decis sa premiem cu cate un set de 4 condimente Dizzy Pig oferite de CampingGrill.ro urmatorii doi concurenti, care ne-au trimis aceste retete incitante:

ADRIAN DOHOTARU

 
Porc la gratar in aluat
Cand simt nevoia sa imi impresionez invitatii la gratar, nu ma limitez la o friptura simpla, suculenta. Iau doua bucati de muschi de porc, cel mai bun si mai lung file pe care-l gasesc. Il las o jumatate de ora macar intr-o marinata din coniac si ulei de masline. Separat, pregatesc feliute de bacon, suficient de lungi cat sa pot infasura cu ele muschiuletii. Dupa ce am scos carnea din marinata, o scurg un pic, apoi o pun pe gratarul bine incins si o schimb de pe o parte pe alta de mai multe ori. Cand e aproape gata, infasor fileurile cu bacon si le cos la capete. Apoi le parpalesc un pic pe gratar impreuna, ca sa capete carnea aceasta aroma. (Am uitat sa spun ca la jar au contribuit si crengute uscate si umede de cires!) Las sa se raceasca fileurile infasate in bacon si desfac, apoi, foile de aluat cumparate (nu am rabdare sa le fac singur, doar daca o conving pe nevasta-mea. Pun fiecare muschi intr-o margine, apoi rulez aluatul – uns cu putin ulei de masline – peste el. Am grija ca, dupa fiecare rotatie, sa presar ierburi verzi (salvie, de pilda, stafide sau ce mai am la indemana. Cu cat mai diverse aromele, cu atat mai bine! Intre timp, am pus pe gratar sa se incinga o tigaie  sau tava mare, unsa cu putina grasime. Cand e calda, pun in ea muschiuletii , dupa ce am uns aluatul la suprafata cu galbenus de ou. Apoi, las pe foc cam 12-15 minute, pana ce aluatul prinde o crusta aurie crocanta. Cand e gata, scot pe un platou, tai in felii de 3-4 cm grosime si servesc cu un sos gros de fructe de padure cu chili. Sa va spun cat de repede dispar??? Gone in Sixty Seconds!
 
LAURA BACIU
 
Vita la gratar cu legume
 
Ingrediente: muschi de vita (500 gr), zucchini, vinete, morcovi, ceapa verde, usturoi, cartofi, rozmarin verde, unt, ierburi de gust, vin rosu, ulei de masline, ulei de nuca, otet balsamic, piper, condiment Dizzy Pig – Jamaican Firewalk.
Mod de preparare: Cu o zi inainte, pun vita la fragezit, la rece, intr-o marinata din vin rosu,ulei de masline, 1 lingura de ulei de nuca, ceapa verde, usturoi, Jamaican Firewalk si mirodenii. A doua zi, inainte de pranz, scot carnea si o las la scurs. Incing gratarul bine, folosind carbuni de lemn de calitate, niciodata brichete. Daca am betisoare de lem aromat, le las si pe ele 30 minute la inmuiat, apoi le pun pe jaratic concomitent cu carnea pe gratar. Pe carne, pun putin ulei sau unt, de fapt o frec cu o grasime si o intep ici-colo, ca sa se patrunda. Pregatesc si frigarui din legume tari asortate, iar cartofii ii pun la copt inmpachetati in folie de aluminiu. Verific carnea periodic, sa nu se arda. Ideal e ca la exterior sa fie facuta bine, iar inauntru sa fie rosiatica spre roze. Separat, pregatesc untul cu verdeturi. Cand aranjez pe platou, pun cate o lingurita din acest unt frecat pe carne si pe fiecare cartof. Frigaruile de legume le pot stropi cu orice sos imi place. Mancarea e nu doar delicioasa, ci si consistenta, astfel incat nu mai e nevoie de paine, sunt de ajuns cartofii…
…Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro  retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.

Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

1 Response for “CONCURS Dizzy Pig (20-21) / Primele 2 PREMII!”

  1. Bucatarescu says:

    Rog premiantii sa mai confirme adresa si telefonul la office@bucatarescu.ro. Cine e din Bucuresti e asteptat la redactie!
    …Inca doua premii tentante in joc! Asteptam noi retete!

Leave a Reply