|

CONCURS Dizzy Pig (22-23)/ Coaste de porc la gratar, piept de pui picant

OANA VASILE (X2)

Una dintre retetele mele preferate este Coaste de porc la gratar.
Pentru a prepara aceste delicoase coaste avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
2.5 kg coaste de porc
3 cm bucata ghimbir tocat
2 cepe tocate si procesate cu un blender pana se fac pireu
8 catei de usturoi tocati
1 cana sos iute de ardei rosu
1 lingura de miere
2 linguri sos soia
3 linguri ulei de susan
1 lingurita piper negru.

Indicatii:
Daca coastele nu sunt separate, faceti asta taind carnea dintre oase. Se aseaza apoi intr-o oala mare.
Se amesteca toate celelalte ingrediente intr-un castron ca sa se obtina o mixtura omogena. Se toarna amestecul peste coastele de porc, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, cca. 5-6 ore (preferabil peste noapte).
Se prajesc coastele , pe gratar, la foc mediu, cca 8-10 min pe fiecare parte.

Piept de pui picant la gratar

Ingrediente:
3 jumatati de piept de pui
2 linguri praf chilli
1 lingurita piper negru, macinat
2 lingurite usturoi pisat
2 lingurite ceapa taiata marunt
1 lingura zahar
1 lingura cimbru
1 lingura coriandru
2 frunze de dafin pisate
1 lingura sare

Preparare:
Se amesteca toate condimentele. Coriandrul si frunzele de dafin se pot macina  cu o rasnita de cafea.
Pieptul de pui se spala si se usuca, dupa care se presara cu condimente.Se porneste focul la gratar – daca folositi un gratar cu gaz, porniti focul mai mare intr-o parte si la mai mic in cealalta parte; daca folositi gratar cu carbuni, puneti carbunii numai intr-o jumatate.
Asezati bucatile de piept de pui pe partea cu foc mic, fara carbuni. Acoperiti si lasati 20-25 minute, dar verificati ca nu cumva flacara sa arda carnea. Apoi asezati pieptul de pui pe partea cu flacara mare si mai lasati pentru 5 minute sau mai mult, pana puiul devine maroniu.

E o reteta ce ar merge foarte bine facuta si cu Shakin`the Tree.
…Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro  retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.

Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply