CONCURS Dizzy Pig (22-23)/ Coaste de porc la gratar, piept de pui picant
OANA VASILE (X2)
Pentru a prepara aceste delicoase coaste avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
2.5 kg coaste de porc
3 cm bucata ghimbir tocat
2 cepe tocate si procesate cu un blender pana se fac pireu
8 catei de usturoi tocati
1 cana sos iute de ardei rosu
1 lingura de miere
2 linguri sos soia
3 linguri ulei de susan
1 lingurita piper negru.
Indicatii:
Daca coastele nu sunt separate, faceti asta taind carnea dintre oase. Se aseaza apoi intr-o oala mare.
Se amesteca toate celelalte ingrediente intr-un castron ca sa se obtina o mixtura omogena. Se toarna amestecul peste coastele de porc, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, cca. 5-6 ore (preferabil peste noapte).
Se prajesc coastele , pe gratar, la foc mediu, cca 8-10 min pe fiecare parte.
Ingrediente:
3 jumatati de piept de pui
2 linguri praf chilli
1 lingurita piper negru, macinat
2 lingurite usturoi pisat
2 lingurite ceapa taiata marunt
1 lingura zahar
1 lingura cimbru
1 lingura coriandru
2 frunze de dafin pisate
1 lingura sare
Preparare:
Se amesteca toate condimentele. Coriandrul si frunzele de dafin se pot macina cu o rasnita de cafea.
Pieptul de pui se spala si se usuca, dupa care se presara cu condimente.Se porneste focul la gratar – daca folositi un gratar cu gaz, porniti focul mai mare intr-o parte si la mai mic in cealalta parte; daca folositi gratar cu carbuni, puneti carbunii numai intr-o jumatate.
Asezati bucatile de piept de pui pe partea cu foc mic, fara carbuni. Acoperiti si lasati 20-25 minute, dar verificati ca nu cumva flacara sa arda carnea. Apoi asezati pieptul de pui pe partea cu flacara mare si mai lasati pentru 5 minute sau mai mult, pana puiul devine maroniu.
CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.
Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).