|

CONCURS Dizzy Pig (27-28) / Gratare condimentate, costite de porc

Buna ziua!Ma gandesc ca ar merge de minune la un gratar:

1. Dizzy’s

Red Eye Express presaram din belsug peste cateva bucati de carnati si asteptam sa se intrepatrunda bine.
2.Luam cateva bucati zdravene de cotlet de porc pe care le “stropim” din abundenta cu Shakin’ the Tree si bineinteles pentru ca ne place mancarea picanta,nu uitam nici de Jamaican Firewalk.:)
3.Un gratar delicios merge bine si cu o salata mare de cruditati peste care punem Raging River:)
  Rezultatul?…O “nebunie” culinara,greu de uitat!:)
  Imi aduc aminte de o patanie cu,condimente:)Acum cativa ani,am avut musafiri si fiind cu mama la bucatarie,cand una,cand cealalta,verificam ca totul sa fie in regula,musafirii nostri sa fie multumiti de cele puse pe masa,stiti cum este,totul trebuie sa iasa perfect:)Mama a sarat si piperat supa de taietei,dupa care si eu bineinteles,fara sa mai gust supita,fiind singura in bucatarie,ma gandesc s-o condimentez…va dati seama ce-a iesit,nu?:))Musafirii au mancat taieteii..:)))ne-a ramas o oala intreaga de supa!:))

 

 
LIANA TOMA
 
Costite de porc la gratar
 Pentru garnitura:
4 felii de paine,
3 cartofi,
1 ardei gras,
2 cepe,
2 capatani e usutroi,
3 stiuleti de porumb.

Mod de preparare

1. Se pregatesc pentru inceput costitele de porc.
Se amesteca toate ingredientele pentru sos, pana se obtine un sos consistent in care vor sta la macerat ca sa iasa dulci, picante si suculente.

Am uns costitele pe fiecare parte cu acest sos si am taiat o ceapa rosie solzisori pe care i-am imprastiat peste costite.

Am pus folie si am lasat peste noapte la frigider, dar cine vrea poate sa le lase doar 1h, asa scrie si in revista.

2. Se curata si se spala legumele, se condimenteaza cu sare si piper, boia si cimbru si se pun pe gratarul incins.
Feliile de paine le-am uns cu ulei de masline, sare si dupa ce s-au prajit, le-am frecat cu un catel de usturoi.
Porumbul era gata fiert, dar l-am mai pus putin pe gratarul incins si am presarat sare.

3. Legumele coapte se pun intr-un bol mare si se acopera.
Se scot costitele de la rece, se asaza pe gratarul incins si se intorc la intervale mici de timp.

Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de bere rece.

Am decorat cu doi ardei iuti, unul verde si celalalt rosu )

Sfaturi suplimentare

Preparare: 20 min. Coacerea: 30 min. Asteptare: 1h Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de bere rece. Am decorat cu doi ardei iuti, unul verde si celalalt rosu ;-) )

…Cele 4 condimente Dizzy Pig sunt prezentate in recipiente de 237 ml, care asigura cate 96 de “portii” si costa, fiecare, 68 lei. Se pot comanda aici.

CampingGrill.ro si Bucatarescu va ofera si sansa de a castiga 4 asemenea seturi  de cate 4 condimente! Trimiteti la office@bucatarescu.ro  retetele voastre pentru gratar care s-ar potrivi amestecurilor descrise mai sus, precum si orice amintiri legate de condimente, si puteti castiga saptamanal cate un astfel de set de 4 condimente Dizzy Pig! Fotografiile reprezinta un plus, dar nu sunt obligatorii. Va rugam, nu copiati retete si/sau imagini de pe site-urile si blog-urile culinare! Sunt permise inscrieri multiple. Durata concursului: 27 aprilie – 25 mai 2011.

Mai multe informatii despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Ingrediente

 Pentru 4 portii

1 kg costite de porc

Pentru sos:
4 lingurite de ulei,
4 lingurite de zahar,
1 linguria de hrean,
1 lingurita boia dulce,
1 lingurita sare,
1 lingurita de cimbru uscat,
un praf de piper mozaic,
un praf de chilli,
otet balsamic,
o ceapa rosie.

MARIA BALAS

Citeste si:

Tags: , , , , ,

9 Responses for “CONCURS Dizzy Pig (27-28) / Gratare condimentate, costite de porc”

  1. Bucatarescu says:

    Concursul se apropie de sfarsit! Doar azi mai accept inscrieri! Am ochit cativa posibili premianti, atat dintre cei publicati cat si dintre ceoi care au trimis la spartul targului si inca nu au fost editati. Problema e ca trebuie sa verific incrucisat retetele, sa ma conving cat de cat ca nu sunt copiate! De aceea sunt mai putine inscrieri in concurs de aceasta data: am tot eliminat din retetele suspectate de plagiat. Cam trei retete in aceasta situatie la fiecare reteta publicata!!! Cam mult …dar prietenii mai experimentati imi spun ca asa se intampla de obicei.

  2. Liana Toma says:

    Am trimis si poze la Costite…macar poza finala sa o fi publicat…ai zis ca reprezinta un “plus”, Bucatarescu, nu-i asa?

  3. Bucatarescu says:

    Stiu, m-am chinuit mult cu pozele tale, am refacut materialul de doua ori si am intampinat probleme tehnice. Daca poti, trimite-mi, te rog, poza finala separat!

  4. Liana Toma says:

    Sorry….gata, acum am trimis mail cu poza finala.Multumesc!

  5. Bucatarescu says:

    O poza …ce sa mai zic? Iti lasa gura apa!!!

  6. Liana Toma says:

    Mama, mama, nu ca vreau sa ma laud, dar maine iar le fac! ;-) ) @Bucatarescu- te invit la o portie.

  7. Bucatarescu says:

    …Daca le trimiti cu elicopterul! …Oricum, azi plecam la tara, cu pisici, cu bunici, iar maine si poimaine facem si noi gratare, asa ca nu raman in pierdere!

  8. Bucatarescu says:

    Gata, inscrierile s-au incheiat! Mai am sa verific cateva retete, sa le public si sa anunt ultimii doi castigatori. Bonus, ma gandesc sa dau si un premiu special! Problema este ca iar am gasit retete “copy & paste” si a tot trebuit sa elimin. Multumesc si celor care mi-au semnalat posibile plagiaturi!

  9. Liana Toma says:

    @Bucatarescu-weekend fain sa aveti si gratareala gustoasa si savuroasa!

Leave a Reply